Inlägg från: miselda |Visa alla inlägg
  • miselda

    Hasan - associerar till..?

    Vad tänker ni om ni hör eller ser namnet Hasan på en pojke? Religiöst? Neutralt? Vackert eller ej? Jag har läst någonstans att Hasan både är kristet (finns med i biblen?) och från england/skottland eller andra engelsktalande länder, vilket kanske kan passa bra om vi flyttar till australien (ungefär 50-50 chans just nu)

    Associerar ni till något annat?

  • Svar på tråden Hasan - associerar till..?
  • miselda
    Anonym (Em) skrev 2021-06-07 11:14:50 följande:

    Hassan är ju ett namn i samma stil som Ahmed och Muhammed. Låter muslimskt och inte alls fint. Men ändå bättre är de sistnämnda namnen.

    Även om du stavar det Hasan och uttalar det med långt a så är det fult.


    Jaha, men om det stavas Hasan istället för Hassan, då sticker det väl ändå inte ut som religiöst eller ett muslimskt namn på samma sätt som Hassan?
  • miselda
    Anonym (Fel namn) skrev 2021-06-07 13:14:31 följande:

    Nä, inte fint. Hade kallat personen för "Hasse" i stället. Låter bättre. Haaaaaaaaaasan får heta Hasse i stället när han är nära mig. Man måste ju få döpa om personer i sin omgivning till det man tycker de ska heta när de heter fel?


    Det var inte så snällt precis. Kanske du är inte speciellt förtjust i folk med utländsk bakgrund.
    Mrs Moneybags skrev 2021-06-07 14:43:00 följande:

    Hassan felstavat.

    Association: islam.


    Vadå felstavat? Med dubbla s då?


  • miselda
    Anonym (rk) skrev 2021-06-07 17:29:37 följande:

    Hassan muslim
    Hasan kanske till och med mer muslim med tanke på stavningen som ser ut som arabiska. Eller?


    Ja inte vet jag?? Det är ju därför jag frågar!
  • miselda
    Anonym (Skärpning) skrev 2021-06-07 19:36:05 följande:

    Babbe. Bara babbe.


    Tråkigt nog så ser jag en hel del rasister här i tråden. De kommenterar anonymt och är väldigt taskiga. Jag hade inte väntat mig en sån här ton. 
  • miselda
    Anonym (Skärpning) skrev 2021-06-07 20:02:40 följande:
    Du ser dem säkert överallt, så varför skulle den här tråden vara annorlunda?
    Därför att jag trodde det skulle vara vänligt folk här, Jag fick titta efter i addressfältet en extra gång för att se om det verkligen var ett familjeliv forum och inte något vit makt forum jag hamnat på. De kommenterar anonymt dessa rasister också. Ja egentligen har du rätt, varför skulle detta forum vara annorlunda.. Blir så trött på detta Rynkar på näsan
  • miselda
    Jag blir bara ledsen över två saker. Att folk är rasistiska och skriver sårade kommentarer och att alla verkar helt bortse från att kanske namnet stavat med ett s och inte två, kunnat vara annat än islamiskt/muslimskt
  • miselda
    Anonym (Annica) skrev 2021-06-07 22:46:32 följande:
    Du frågade om vad vi associerar till. De allra flesta svarade på precis det du frågade. Även om du har hört att det är ett skotskt namn (vet inte varför du vill att folk ska tro att ditt barn är skotskt, dock?) så verkar ingen annan ha hört det.

    Jag har ett tips när det gäller namn är att söka på namnet på Facebook. Jag gjorde det, och fick upp (antagligen) muslimska män. Sedan sökte jag en gång till, och lade till edinburgh. Då fick jag upp massa folk som bodde i Edinburgh eller hade gått på universitetet där. Samtliga verkade ha muslimskt ursprung. Ingen hade något skotskt/engelskt efternamn.
    Men vad sökte du på då? Hasan eller Hassan?
  • miselda
    Linnie skrev 2021-06-08 08:01:23 följande:
    Reagerar du på samma sätt när svenskar blir nedvärderade? Eller homosexuella, sjuka bidragstagare, kvinnor/män, funktionsvarierade, outbildade?

    Vill du att folk ska vara ärliga om vad de tycker om namnet eller hade du mer förväntat dej inlägg av typen "men å så gulligt!" "Å vad roligt och unikt med en så speciell stavning"?

    Du antydde ju själv att någon skulle vara idiot för att något med den personen påminde dej om hebreiska, det är väl det mest rasistiska jag läst i denna tråd.

    Jag ser ofta saker som jag är eller står för nedvärderas, jag går inte i taket för det. Det har ju knappast uttryckts några grovheter alls här i tråden. "Babbe" är det enda tveksamma (vet ej om det är rasistiskt, blatte är det ju ej, har många blattekompisar, babbe använder jag inte själv eftersom jag är tveksam, men antar att det ligger i nivå med svenne, typ?) efter mitt skummande genom tråden som jag kunnat se och ditt eget uttalande om dumma hebreisktalande förstås. 

    Angående Hasan. Med den stavningen hade jag tänkt Hasan (rimmar på trasan), ett smeknamn för någon som hasar med fötterna ungefär.
    Har ni arabiskt efternamn hade jag ju tänkt uttalet som Hassan.
    Har ni inte arabiskt utan skandinaviskt efternamn tycker jag att ni kan välja Assar istället. Fornnordiskt och påminner ju mycket om Hassan.
    Har ni arabiskt efternamn och måste ha ett arabiskt förnamn så finns det väl hur många arabiska killnamn som helst som är mycket finare och ovanligare. Tråkigt att se Mohamed och Ali hela tiden när det finns så många fina Arabiska pojknamn. Sami, Yasin (fast det låter extremt feminint), Jamal, Alim, Faris (lär ju i Australien uttalas som staden Paris på engelska) eller Idris.

    I Australien är det inte lika vanligt med invandring från arabiska länder som här så ska ni flytta dit råder jag er att dels tänka på hur uttalet kommer att vara där och sen att undvika de mest typiska arabiska namnen (Muhamed, Mustafa och liknande) eftersom folk riskerar att tro att ni är extrema i er religionsutövning, om ni har någon. De kan dessutom vara svåruttalade på engelska.
    Jag kan ju inte säga säkert men eftersom de inte är lika vana vid araber där down under så riskerar ju fördomarna att vara större. (Snarare fördomar om islam tänker jag på när jag tänker engelskspråkiga länder utanför Europa.)

    Lycka till i namndjungeln och grattis till barnet!
    Jag reagerar på svenskars smygrasism. Jag kallar det så eftersom det postas lite nedvärderande kommentarer anonymt. Till exempel "babbe" vilket inte är så väldigt trevligt. Den som hade något hebreiskt i sitt användarnamn gjorde ju först narr av min fråga och de är det jag menar är typiskt för dessa människor. 

    Men iallafall jag har bestämt mig, och det ska inte bli Hasan.
    Det kommer antingen bli Hassan eller något helt annat, så ni kan sluta vara taskiga och retas med hasan trasan, hasa som en häst, hasan kasan och allt dettta. För det namnet kommer inte bli aktuellt ändå.

    Skojar du när du föreslår ett fornnordiskt(!) namn? Aldrig i livet. De hade ju i så fall passat bra till de som är rasistiska i denna tråden. 

    Något sådant namn skulle jag aldrig få för mig, inte heller några typiskt svenska namn, eller danska eller finska eller norska. Absolut inte. 
Svar på tråden Hasan - associerar till..?