Inlägg från: Anonym (Ida) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ida)

    Hasan - associerar till..?

    miselda skrev 2021-06-07 11:52:16 följande:

    Jaha, men om det stavas Hasan istället för Hassan, då sticker det väl ändå inte ut som religiöst eller ett muslimskt namn på samma sätt som Hassan?


    Jag tänker på Hasan Minhaj, känd komiker (bland annat). Muslimsk indier.
  • Anonym (Ida)
    miselda skrev 2021-06-07 21:39:06 följande:
    Jag blir bara ledsen över två saker. Att folk är rasistiska och skriver sårade kommentarer och att alla verkar helt bortse från att kanske namnet stavat med ett s och inte två, kunnat vara annat än islamiskt/muslimskt
    Jag googlade namnet nu, Hasan, alltså med ett S, och det står att det har arabiskt ursprung och betyder den vackre.

    Vad tänker du själv att namnet har för associationer eftersom du verkar tänka på något annat? :)
  • Anonym (Ida)
    miselda skrev 2021-06-08 09:51:31 följande:

    Jag reagerar på svenskars smygrasism. Jag kallar det så eftersom det postas lite nedvärderande kommentarer anonymt. Till exempel "babbe" vilket inte är så väldigt trevligt. Den som hade något hebreiskt i sitt användarnamn gjorde ju först narr av min fråga och de är det jag menar är typiskt för dessa människor. 

    Men iallafall jag har bestämt mig, och det ska inte bli Hasan.

    Det kommer antingen bli Hassan eller något helt annat, så ni kan sluta vara taskiga och retas med hasan trasan, hasa som en häst, hasan kasan och allt dettta. För det namnet kommer inte bli aktuellt ändå.

    Skojar du när du föreslår ett fornnordiskt(!) namn? Aldrig i livet. De hade ju i så fall passat bra till de som är rasistiska i denna tråden. 

    Något sådant namn skulle jag aldrig få för mig, inte heller några typiskt svenska namn, eller danska eller finska eller norska. Absolut inte. 


    Dessa människor? Jisses. Babbe var inte trevligt, men du låter inte bättre själv med din rasism. Namnge ungen till vad ni vill, alla kommer att ha åsikter oavsett vad du väljer. För tråkigt, för ovanligt, för arabiskt, för fornnordiskt.
Svar på tråden Hasan - associerar till..?