Inlägg från: Anonym (rk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (rk)

    Hasan - associerar till..?

    Hassan muslim
    Hasan kanske till och med mer muslim med tanke på stavningen som ser ut som arabiska. Eller?

  • Anonym (rk)

    Hassan är försvenskat. Hasan är väl den korrekta stavningen. Ungefär som svennar inte kan uttala Ahmed, de säger A-harklar sig-med. Namnet uttalas Amed (med ett speciellt H - ljud men iallfall) Ali kan de heller inte uttala, de flesta säger Aaaali. Korrekt uttal är Ähli. Vad jag menar är att det blir lite fel att fråga här där majoriteten är svenne banan som inte riktigt fixar detta med icke svenska namn. Därför blir ditt exempel "Hasan" som att kasta in en skiftnyckel i ett kugghjulsmaskineri som framgår av några svar.

  • Anonym (rk)
    Anonym (Hassan) skrev 2021-06-07 19:42:21 följande:
    Det finns ingen korrekt stavning då arabiska har ett annat alfabet. Men jag som har arabiska som modersmål skulle snarare säga att Hassan är mer korrekt. Arabiskan har ju inte dubbla bokstäver på så sätt, men via uttalet kan man bättre veta hur det bör stavas.

    Sedan uttalar ingen jag känner (på arabiska) någonsin Ahmed som Amed eller Ali som Ähli. Det är inte korrekt..
    Om du har arabiska som modersmål borde du veta att den arabiska stavningen är "Hasan" (syskonbarn till profeten Muhammad) och betyder på arabiska "den som gör gott, en stilig person" man brukar på arabiska säga "hasan" när någon gör en välgärning mot en annan - hur kommer det sig att du inte vet detta med arabiska som modersmål? 

    Gällande namnet "Ali" så uttalas det "Ähli" som i salah när man säger "wa ala ali Muhammad" det uttalas Ä-hli. Jag har svårt att tro att arabiska är ditt modersmål när du inte har känndedom om så pass enkel arabiska (och även viktig gällande Proftens syskonbarn "Hasan" med mera)
Svar på tråden Hasan - associerar till..?