Inlägg från: Anonym (vänta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vänta)

    Kan jag anmäla?

    t00lz skrev 2021-06-09 11:12:01 följande:
    Hej!
    Jag är sjuk ifrån jobbet men febern har gått ner så jag har kunnat städa huset och fixat o donat lite utanför huset.
    I VANLIGA fall så hade jag gått tillbaka till jobbet men i och med corona så får jag inte av min chef komma tillbaka med feber.
    Så jag har då stannat hemma på hans begäran och istället arbetat utanför huset och gjort saker.
    ---------------------
    Min föredetta chef ringde upp mig och sa att han hade sett mig arbeta utomhus när jag är hemma ifrån jobbet...Så jag sa till honom hur det ligger till,  att jag inte får komma tillbaka till jobbet med feber...
    Han skulle då skvallra för min chef att jag är frisk nog att arbeta.
    Innan coronatider så hände detta liksom inte men i och med att jag inte är VÄLKOMMEN med FEBER, ska jag då ligga i sängen och bara ligga o göra ingenting?
    Kan jag anmäla min föredetta chef för stalking? 
    Blir rätt så jävla förbannad att folk ska lägga sig i saker de inte har med att göra.
    Om min chef VILL betala sjuklön och inte VILL att jag ska komma tillbaka med feber - inte fan kan någon då säga "nejnej, du ska bara ligga i sängen o inte göra någonting"
    Någon som har koll på om jag kan anmäla människan ifråga eller hur jag ska ta detta vidare?
    // Arg människa
    Vänta nu, det här låter skumt på en massa sätt.

    Du är hemma från jobbet på grund av sjukdom.

    Din före detta chef (?!?) SER dig utan för ditt hus och VET att du är hemma pga sjuk (?!?) och ANTAR därför att du fuskar eftersom du orkar vara utomhus och greja.

    Han kontaktar dig, du förklarar och han tänker ändå anmäla till din chef. Ja, och? 

    Dels är det ju han som betett sig konstigt som spionerat på dig i (utanför) ditt hem. Han har inget med att göra varför du är hemma (sjuk, semesterdag, flexledig). Det är striktare regler för symtom just nu varför många måste vara hemma trots lindriga symtom för att undvika eventuell smittrisk. Det borde alla veta vid det här laget.

    Det finns inga regler som säger att man måste vara sängliggande hela dagen för att man är hemma sjuk från jobbet. Om man orkar städa eller klippa nån rosknopp i trädgården trots lättfeber eller nåt så är det helt okej och inget som nån ska lägga sig i.

    Jag tycker att du ska ifrågasätta varför chefen kollar in dig när du är i ditt eget hem. 
  • Anonym (vänta)
    Spucks skrev 2021-06-09 19:36:28 följande:

    Förutom att dina inlägg låter konstigt, som andra redan har sagt, förstår jag inte varför du bryr dig. Du påstår att din chef visste att du mådde bättre men beordrad dig att stanna hemma - vad är då problemet att ex-chefen berättar det för nuvarande chefen?


    Dessutom tycker jag inte man ska städa och fixa när man är sjuk och har feber. Man behöver inte ligga i sängen hela tiden, om man mår bättre, men poängen med att stanna hemma är att kroppen har energi att kämpa mot sjukdomen genom vila. Att då gör aktiviteter som tar en del energi är kontraproduktiv och det är inte det sjukskrivningen är till för. Om du är sjukskriven, dvs. får betalt för att inte arbeta för att du är sjuk, är det ditt jobb att se till att du blir frisk så snabbt som möjligt, vilket du helt klart inte gjorde.


    Det är mycket enkelt att själv avgöra vad man orkar och inte när man är sjuk. Orkar man städa lite eller greja i en rabatt så påverkar inte det tiden för tillfrisknande alls. Och särskilt inte när man är hemma den där extra dagen som krävs nu i pandemitider. 
  • Anonym (vänta)
    Spucks skrev 2021-06-10 09:41:58 följande:
    Det är absolut fel du skriver. Att städa och fixa tar mycket energi från kroppen och självklart tar det då längre att friskna till, speciellt om man har feber, som TS tydligen hade.
    Nej, det är du som har fel. Det är ingen fara alls att göra sånt som man orkar när man har feber eller återhämtar sig efter feber. Kroppens egen ork är det som avgör.
Svar på tråden Kan jag anmäla?