Inlägg från: Anonym (Ior) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ior)

    Lamporna släcks inte!

    Det kan vara så att lampknappen i sig inte är en strömbrytare utan att den skickar en signal till en elcentral som där bryter strömmen. Men det låter lite konstigt att ha ett sånt system i en villa.

    Då är det kanske snarare ett mekaniskt fel i själva lampknappen. Nån flärp som gått av. (Som du märker är jag inte elektriker )

  • Anonym (Ior)

    Om det är en sån där variant där lampknappen inte är en strömbrytare så spelar läget själva knappen står i ingen roll om den är sönder, vad jag har förstått. Lamporna blir kvar i det läge (tänd eller släkt) de var när knappen gick sönder. Ingen signal skickas till elcentralen om att något ska ändras hur man än klickar.

    Just det här inträffade på ett ställe där jag jobbade. Det är därför jag känner till att det kan hända. Vi vart skitförvånade när vi skulle stänga och det inte gick att släcka! Att det inte går att tända känns på något sätt som mer begripligt.

  • Anonym (Ior)
    Mortiscia80 skrev 2021-06-11 19:34:04 följande:

    Mysteriet är löst! :D Elen hos oss är som sagt lite speciell, och det här är ett sånt tillfälle när man kliar sig i huvudet över hur de tänkt. I andra änden av rummet, dold bakom en dörr, satt en till lampknapp. Det visade sig att den måste vara i rätt läge för att kunna släcka vid porten! Varken särskilt praktiskt eller logiskt, men nu har vi iaf fått ordning på det :)


    Fantastisk lösning... Skönt att inget var sönder då iaf!

    Jag försöker nu vilt komma på en underfundighet som innehåller ordet Spänning, men misslyckas. Vad är värre än en dålig ordvits om inte en dålig ordvits som man inte ens lyckas konstruera!!
Svar på tråden Lamporna släcks inte!