Forum Relationer - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Är orolig och rädd för honom

  Fre 11 jun 08:06 Läst 0 gånger Totalt 4 svar
  Fre 11 jun 08:06

  Jag har varit tillsammans med en kille i nästan 10år. Det har varit av och till.

  I början älskade jag honom väldigt mycket. Han var både snäll och hjälpsam och generös.

  Sedan började jag se konstiga sidor från honom. Vid ett tillfälle var vi på stan och jag skulle handla ett par byxor och stod i kassakön och väntade på min tur. Såg då hur min kille gått ut och han såg så arg ut. Jag frågade honom vad som hade hänt när jag gick ut ur butiken och fick som svar tillbaka att han blev arg för att han tyckte att jag stirrade på han som satt i kassan.

  Det kunde även vara situationer där jag inte orkade vara social och då skapade han hus i helvetet för att jag då inte orkade träffa hans familj. Han hade ingen respekt mot vad jag ville. Samma sak var det vid sex. Ville jag inte så tjatade han till sig det och eller utförde det ändå.

  Han har på senare tid kastat ut mig ett flertalet gånger ur lägenheten. Han har kastat ut mina saker ur lägenheten och hotat med att göra det.

  Från att han var generös i början och bjöd så blev han snål och började leva på mig och utnyttja mig. Jag kan inte minnas när han tankade bilen senast eller när han handlade mat och stod för fikat ute.

  Jag har försökt lämna honom så många gånger utan resultat. Men nu har jag gjort det och jag tog hjälp. Jag tog med det mesta av mina saker och kommer aldrig mera att kontakta honom mera. Jag är ändå rädd och orolig över vad han är kapabel till att göra. Han lovade att han kommer att sprida hemska rykten om mig och förstöra mitt liv och karriär.

  Hans mamma har jag aldrig gillat och inte hans pappa heller. Hans bror är lite annorlunda också. Mamman som kan hålla på och smeka sin vuxna som på huvudet osv...dom behandlar honom som om han vore 10år men är 40år. Hans pappa pratar med honom med en tonläge som om han vore ett barn. Hans bror är beroende av föräldrarna och deras hjälp trots att han är en vuxen man.

  Har inte fått mera sms eller samtal från honom och det är bra men jag är ändå orolig för jag vet hur mycket hämnd som han har pratat om och väldigt olikt honom att bara sluta kontakta mig.

 • Fre 11 jun 13:30 #1

  Byt telefonnummer. Blocka honom och hans familj och vänner på sociala medier.

  Livet är för kort för att leva med skräp.

  Jag har själv varit med om att bli hotad till döden osv osv när jag lämnade mitt ex (av hans bror). Man är rädd i början och ser sig om när man går på gatan. Men det går över med tiden. Blockera allt och alla som har med honom att göra som sagt, och läs inte ens om du skulle få något meddelande eller vad det nu kan vara, radera direkt. Byt helst nummer så du slipper utsättas för hans kontaktförsök.

  Se denna TED talks och se aldrig tillbaka:   Att han ska förstöra ditt "rykte" och prata illa om dig, det gjorde mitt ex ständigt (fick höra det av helt okända människor) och han gör väl säkert det fortfarande också. Men vem bryr sig, jag lever mitt liv och är lycklig idag. Hans mun kan få gå hur mycket som helst, det förändrar inget i mitt liv. 

 • Anonym (R)
  Visa endast
  Fre 11 jun 13:56 #2

  Det låter som kulturkrock. Blir sällan bättre med tiden.

 • Anonym (llll)
  Visa endast
  Fre 11 jun 13:59 #3 +1

  Viktigt att du vågar berätta för dem du känner om vad som hänt och varför du lämnat. Om det skulle vara så att han är arg och försöker göra något så kan det vara så att ha försöker kontakta någon av dem för att nästla sig in, ta reda på vad du gör osv. Då är det bra att många vet hur det var.

 • Fre 11 jun 16:10 #4

  Härligt att du har vågat och orkat ta steget och att du bett om hjälp! Är det familj och/eller vänner eller kvinnojour eller båda? Håller med om vad som tidigare skrivits om att berätta för folk runtomkring. Då vet de om han försöker få tag på dig via dem eller om de skulle höra konstiga saker om dig. 
  Har du blockerat honom överallt och spärrat så han inte kan ringa dig eller skicka meddelanden? Så han varken kan hota dig den vägen eller försöka locka dig tillbaka. 

  Förstår att du är orolig och rädd. Hoppas han lämnar dig ifred trots vad han tidigare sagt. Försök tänka att det här är en övergående tid även om den är jobbig och att du snart slipper honom och allt han inneburit. Jämfört med att stanna kvar är det så mycket bättre även om det är jobbigt. Om du inte har någon samtalskontakt eller liknande så sök det så du får bearbeta allt du varit med om så att såren läker så att du även om det finns ärr kvar kan få ett bra liv och småningom kanske möta någon som visar dig vad verklig kärlek är. 

  Lycka till och kram!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll