• S23

    Sommarskola

    Jag tänker att det lite beror på.

    Beror det enbart på att han är trött på skolan? Skulle han orka med skolan bättte om det var roligare/han var mindre trött?

    Vad är orsaken till betygen? Är det ämnen han faktiskt har svårt med och skulle behöva hjälp med, eller skulle han klara det om han bara hade orken att anstränga sig?

    Om jag hade ett barn som jag visste hade kunskapen att klara ämnena så skulle jag låta barnet slippa denna sommar. Men göra klart för barnet att detta är denna gång för att jag litar på att barnet faktiskt klarar skolan ändå. Informera om att om barnet i framtiden visar sig inte nå målen i dessa ämnen så kommer hen bli tvungen att gå sommarskola. Att det då inte är ett straff utan en nödvändighet för att inhämta kunskaperna.

    Du bör kanske också fundera på vad barnet kommer få ut av sommarskola om hen enbart ser det som ett straff.

    Är det så att du tror att barnet faktiskt behöver hjälpen som erbjuds i sommarskola för att i framtiden kunna klara av dessa ämnen så tycker jag absolut du skall skicka barnet till sommarskola och då vara tydlig med att det enbart handlar om att hen skall få kunskaperna i dessa ämnen som hen faktiskt behöver

Svar på tråden Sommarskola