Inlägg från: Anonym (jury) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jury)

    Micro-otrohet

    Tycker att det du beskriver är vanlig otrohet utan att man behöver sätta ordet micro framför. Att sambon inte är den drivande parten i korrespondensen utan mera låter sig uppvaktas gör inte nån avgörande skillnad.

    Har ni klara avtal om hur din sambo skall agera om killen försöker återuppta kontakten? Skall hon uttryckligen helt undanbedja sig all fortsatt kontakt med denne, helt låta bli att svara eller något tredje? Skall hon avisera dig om killen kontaktar henne? Skall du ha tillgång till hennes telefon? Hur är dina förväntningar till henne omkring alla dessa detaljer?

  • Anonym (jury)
    Anonym (Anonym) skrev 2021-06-12 09:27:23 följande:
    Men en grej som stör mig är att hon aldrig sa till honom varför hon avslutade kontakten, hur bör man tolka det?
    Tycker nog det är bättre att hon inte förklarade närmare varför hon avslutade kontakten, så länge hon har gjort tydliga symboliska saker som att ta bort honom som facebook vän och blockerat honom. 

    Men rätt så provocerande av honom att säga hej och hejdå till henne vid träningen när du var närvarande. Han borde förstå läget att deras opassande kontakt på något sätt har blivit avslöjad och att det är bäst att hålla låg profil. Hoppas du sa något till din sambo omkring detta.

    Måste ni träna på samma ställe? Byt ställe och säg till din sambo att du förväntar noll kontakt mellan dom dvs heller inte kortfattade svar på det han säger om han nu också skulle byta till samma ställe. 
  • Anonym (jury)

    Mina råd:

    Sluta förminska hennes agerande genom att kalla det micro/inte-riktig/nära otrohet. Det är otrohet punkt slut. Kräv att hon heller inte förminskar det genom att kalla det något hon inte kan förstå hur det blev så eller liknande.

    Kräv parterapi med henne. Det är viktigt för att komma vidare. 

    Kräv att hon skall ryta ifrån. Att hon är världens snällaste och inte tycker om att ryta ifrån spelar ingen roll. Det är hon som genom sin passivt uppmuntrande  "snällhet" har ställt till det så det är hennes ansvar för relationen att reparera skadan hon orsakat.  Om det blir du som blir den som ryter ifrån istället för henne, blir det snarare kontraproduktivt. 

    Överväg att sluta träna eller byta ställe intill hon samarbetar och gör sitt för att rädda relationen.

  • Anonym (jury)
    Anonym (Anonym) skrev 2021-07-24 12:20:24 följande:
    Han dök upp i ett samtalsämne här om dagen, det var främst mitt fel. Det blir alltid ett mörkt moln i rummet när han kommer på tal, det var på gränsen till tjafs/bråk. Vi pratade och jag slängde ur mig att han bara väntar på att få henne för sig själv då sa hon usch, nej och att han var äcklig och sliskig men hon sa det med ett fniss och ett litet leende, hur tolkar man det? 
    Rätt så avslöjande för hennes personlighet. Hon verkar vara spontan och ha en identitet som den snälla goa tjejen. Hennes första infall är att förneka all attraktion till killen och kalla honom äcklig och sliskig som en snäll go tjej borde göra, men så kommer hon i tanke på att snälla goa tjejer inte borde låta såna typer sexchatta med henne och så kommer ett litet ursäktande fniss som småflickor brukar ha när dom blir ertappade med att ljuga. Rätt så dubbla budskap från hennes sida. Du kan var rätt så säker på att hon inte tycker att killen är sliskig och äcklig, men på något sätt lyckas hon övertyga sig själv att hon själv är oskyldig så länge som hon själv är passiv och killen den drivande parten i chatten.

    Denna misslyckade kommunikation där hennes reaktion inte alls verkar betryggande, visar också faran med att försöka bearbeta frågan utan professionell hjälp. Se parterapi som en slags förhandling med en medlare som hjälper er att ställa rätt frågor och komma fram med trovärdiga svar. Tycker också att frågan omkring om du eventuellt skall ha åtkomst till hennes mobil i en tidsperiod bör diskuteras här. 
Svar på tråden Micro-otrohet