Inlägg från: Anonym (Moa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Moa)

    Ensam resten av livet

    Hej!

    Jag känner igen mig så i det du skriver. Jag levde med den ångesten i så många år. Jag är 40 år och har aldrig haft en pojkvän. Jag har så många gånger frågat mig vad som är fel på mig. Jag har frågat mina vänner om jag är en väldigt udda person, utan att märka det själv. När jag träffat kvinnor som borde vara omöjliga att leva med, men som ändå är gifta, så har jag tänkt att just jag måste vara världens mest misslyckade person. Jag har gråtit mig till sömns och vaknat i outhärdlig ångest. Jag har försökt fylla mina dagar med jobb och fritidsaktiviteter för att ständigt vara sysselsatt och därmed inte ha tid att känna ångest.

    När jag var 35 insåg jag att jag kan leva utan en man, det kan jag ändå acceptera. Men jag kan aldrig leva utan barn. Jag bestämde mig för att fokusera på att få barn på egen hand, istället för att fortsätta jakten på en man. Det valet förändrade mitt liv. Även om jag sedan hade en lång och emellanåt ångestfylld kamp framför mig att bli gravid, så försvann den där ständiga ångesten.

    Idag lever jag som ensamstående mamma till en underbar dotter. Det är kanske inte alls lösningen för dig. Jag ville ändå dela med mig av min historia, då det du skriver hade kunnat vara jag för ett par år sedan.

    Jag önskar dig all lycka i livet. Jag hoppas verkligen att du kan hitta en man, eller i annat fall något annat som lindrar ångesten. Jag tycker också att du ska söka psykologhjälp. Det vågade inte jag göra för att jag skämdes över att inte ha träffat någon. Så här efteråt inser jag att det hade varit bra.

    Många styrkekramar till dig.

  • Anonym (Moa)
    Anonym (Lisa) skrev 2021-06-12 11:04:35 följande:

    Alltså jag vill absolut inte vara dum eller något, men vad gör man när barnet flyttat hemifrån då..jag tänkte mest på TS om man vill ha någon att dela sitt liv med osv vad gör hon sen då...Är det barnbarnen då som man ser fram emot 


    Jag ser det inte som att man förlorar barnen när de flyttar hemifrån. Nu är jag visserligen inte där är, men man har ju kvar barnen även om de bor någon annanstans.

    Jag har även läst studier som inte visar samma risk för depression hos ensamlevande med utflyttade barn, som ensamlevande utan barn. Jag vet dock inte hur dessa studier har utförts.

    Att träffa någon som man flyttar ihop med är ju inte heller en garanti för att man håller ihop hela livet.
  • Anonym (Moa)
    Anonym (Lisa) skrev 2021-06-12 20:50:38 följande:

    Nej jag menade absolut inte att du förlorar barnen när dom flyttar hemifrån utan att många ser ju barnbarnen som något ännu bättre..men det beror väl från person till person så klart!!

    Det är sant att det inte finns garanti för att man flyttar ihop så håller man ihop hela livet, men ingenting alls är ju en garanti då i så fall. så man får väl leva i nuet helt enkelt!!

    .

    Jag har iaf aldrig varit singel på 30 år även om det varit med olika killar..min sista man har jag varit gift med i 16 år och sambo i 5 år innan det!!

    Jag har bara svårt att förstå att man kan bli ensam som kvinna när det finns SÅ många fler ensamma män...

    Beror det kanske på var man bor - för i stockholm vet ju alla att man kan hitta någon om man vill åka hit...

    Ett tips till TS åk till Stockholm - efter vaccinationerna!


    Nej, då är jag nog exceptionellt udda/ful/elak som inte har hittat någon att leva med. Eller så är du så himla mycket bättre än vad jag och TS är.

    Grattis till att du inte är ensam.
  • Anonym (Moa)
    Anonym (Lisa) skrev 2021-06-12 22:40:26 följande:

    Varför låter du så arg??

    Jag skrev ingenting om hur du ser ut - för det vet jag ju inte eller hur!!

    Eller hur TS ser ut skrev jag inget om heller!!

    Elaka har jag aldrig heller skrivit att ni är alls!!

    VAR skrev jag att jag är mycket bättre än er- ingenstans heller!!

    Jag ville hjälpa TS får jag inte göra det bara för att jag inte är ensam..

    Det är ju sant att i Stockholm så träffar man mycket lättare en partner- hur man än ser ut om det är viktigt för dig!!

    Men du är ju inte heller ensam du har ju ditt/dina barn!!


    Jag är inte alls arg, men jag blir fruktansvärt ledsen av den typen av kommentarer.

    Jag har hela mitt vuxna liv, och även som tonåring, fått höra att det är ju så lätt att hitta en man. Jag har blivit rekommenderad diverse datingappar, eller webbsidor innan dess. Jag har blivit ihopparad med vänners vänner. Jag har testat att dejta andra kvinnor för att jag tänkt att jag kanske är homosexuell utan att veta om det.

    Att då få höra att det är lätt att hitta en man, speciellt som stockholmare, jag bor i Stockholm, och att du aldrig har haft problem att hitta en. Och att män har det så mycket svårare! Det är väl klart att man blir ledsen. För om det är så, så måste det ju vara något fel på mig. Eller?

    Du vet inte heller var TS bor.

    Du vet uppenbarligen inte heller hur många olyckliga, kvinnliga singlar som bor i Stockholm.

    Om du nu vill hjälpa till kan du uttrycka dig lite mer empatiskt. Och framförallt acceptera att det finns många ofrivilligt ensamstående kvinnor i Sverige och i Stockholm.
  • Anonym (Moa)
    Anonym (Lisa) skrev 2021-06-13 10:20:07 följande:

    Jag förstår inte vilken kommentar du menar- att jag varit tillsammans eller är gift, men det är det ju många som är??..

    men jag ber igen om ursäkt om jag uttryckt mig på fel sätt eller något..men jag trodde du var  lycklig med att ha barn!! 

    Det är viktigare än en man för många t.o.m så när jag frågade om vad händer när barnen flyttat ut tex så tänkte jag att du likt många ville ha barnbarn - inget annat!

    Men om du bor i Stockholm så behöver du inte någon dejtingapp eller liknande det kanske bara var att du inte gick ut mitt i Stockholms City - jag har bott mitt i Stan och sett hur det ser ut mellan par- kan ha fel som sagt jag vet inte hur du ser ut, men INGEN är ful i mina ögon iaf...

    Jag har verkligen inte haft det lätt i hela mitt liv tex från 1-9 klass blev jag mobbad pga en kombination antar jag att jag var så blyg och såg ut som en apa..Jag blev iaf kallad monkey face...Det har ju satt sina spår även för mig...

    Sen växte jag väl upp lite och hade väl bara tur att träffa killar - inget annat förutom att jag blivit kaxigare typ..

    Men om det finns fler ensamma män- vilket det finns varför finns det så många ensamma kvinnor då- dom kan ju välja och vraka mellan "vissa" män iaf- om man inte är så utseendefixerad..Vilket jag absolut aldrig har varit- jag har valt så kallat "fula män" för dom har bättre personlighet obs oftast än sk långa ken dockor- som kommit fram till mig- jag säger tack, men nej tack!

    Jag tycker jag har uttryckt mig empatiskt till TS- som det handlade om..hon ville ha en 1 en man först och främst sen barn!!


    Fast nu gör du det igen.

    Du insinuerar att jag inte har försökt träffa någon. Att det inte är möjligt att leva i Stockholm och röra sig i innerstan utan att träffa en partner. Nu bor jag i Stockholm, och med undantag från senaste året då det är pandemi så rör jag mig väldigt mycket i innerstan. Jag är social och aktiv och har lätt att träffa nya vänner. Trots detta har jag aldrig hittat någon att inleda en kärleksrelation med. Någon som är intresserad av mig ?på det sättet ?.

    Det finns kvinnor som jag i Stockholm. Även i innerstan.

    Jag är lycklig med mitt barn. Barnbarn har jag ännu inte börjat fundera på, däremot eventuellt ytterligare ett barn. Jag har ju bara en fyraåring. Så barnbarn känns väldigt långt in i framtiden. Men hade jag fått välja så hade jag skaffat barn med en man.

    Jag är inte alls utseendefixerad och skulle aldrig välja bort en man på grund av utseende. Däremot har jag valt bort män med alkoholproblem och/eller våldsamt beteende. Så visst, på så sätt hade jag möjligtvis kunnat hitta en man. Men till vilket pris?!?
  • Anonym (Moa)
    Anonym (Lisa) skrev 2021-06-13 15:28:45 följande:

    Alltså jag förstår inte "nu gör du det igen"

    Jag insuerade ingenting om just dig...men det är ju konstigt att det finns så många singlar speciellt män ...och samtidigt kvinnor i Stockholm speciellt.!! .du behöver bara gå utanför dörren..så är någon där..har du missat det eller valt bort alla som inte ser ut som ken dockor så förstår jag varför du är ensam, men om inte så finns det ju massor med män som vill ha en tjej(kvinna...Varför ge upp??

    Ett tips ha humor, le och klä dig sexigt-vips så har du en man!!

    Nej välj aldrig en man som misshandlar dig!! 

    Det gjorde jag förut, men i början var han snäll sen helt plötsligt slog han ner mig osv flera ggr och alltid lika ångerfull efteråt..

    Jag drog själv ifrån honom medans han pratade med min mamma -hem till mannen jag är med nu...vi var bara arbetskompisar då!!


    Om jag i tjugofem års tid har försökt träffa en man och inte lyckats, tror du inte att jag har testat allt?

    Att du gång på gång uttrycker att det är så lätt att hitta en man, är ett hån mot alla ofrivilligt ensamma kvinnor.

    Om det nu är så lätt, varför är vi då ensamma?

    Jag har aldrig jagat efter Ken-dockor, som jag skrev tidigare så är utseendet inte viktigt för mig.

    Det är klart att jag har träffat ensamstående män när jag har varit ute. Det innebär inte att de automatiskt är intresserade av mig bara för att jag är ensamstående kvinna.

    När du gång på gång skriver att det är så lätt att hitta en man i Stockholm. Blir det liksom underförstått att vi som är singlar antingen är extremt misslyckade som inte klarar av att hitta en man. Alternativt inte har försökt, eller är väldigt väldigt kräsna. Det är väldigt nedlåtande och inte alls vad man som ofrivilligt ensamstående behöver höra.

    Klä mig sexigt?.jösses?.bästa förslaget någonsin. Det måste ju vara där mitt problem ligger. Engångsligg har jag aldrig haft problem med att få till btw.
  • Anonym (Moa)

    Jag lämnar den här tråden nu. Vi kommer ingenstans.

    TS är djupt deprimerad och har självmordstankar på grund av att hon är ensam. Jag har själv varit där men har tagit mig upp ur det.

    De flesta inlägg i den här tråden handlar om att det är omöjligt att vara singel om man inte vill vara det, håller sig instängd eller är extremt kräsen.

    Alltså kvinnor som jag och TS får skylla oss själva att vi är singlar.

    Jag kommer aldrig att få er andra att förstå hur det är att vara ofrivilligt ensam. För ni är inte där.Ni kan eller vill inte sätta er in i vår situation.

    I slutändan så lider jag svårt med TS som ber om stöttning och bara får höra att hon inte har försökt tillräckligt mycket.

    Tack för mig.

Svar på tråden Ensam resten av livet