• Anonym (Huh)

    Prickar på pasta?

    Sedan jag flyttade hemifrån och började laga mer mat själv har jag observerat att många pastasorter har som små svartbruna prickar i sig. Syns både okokt och kokt, men de är alltså väldigt små. Många tänker nog inte på det, men lustiga är att alla sorter inte har det. Zeta upplever jag sällan har det, medan Barilla nästan alltid har det. Vad är detta för något? Det är väl inte dåligt att äta hoppas jag?

  • Svar på tråden Prickar på pasta?
  • Anonym (Huh)

    Ingen kock eller något som vet?

  • neverpreggo

    Ingen kock men har också noterat detta. Rätt ofta men aldrig dött :D Så lär väl vara en del i tillverkningsprocessen.

  • neverpreggo

    "Svarta prickar kommer sig av att vetet inte skiljts från kärnan ordentligt." Fick fram detta vid snabb sökning.

  • Anonym (Bhgfhjkk)

    Noterat dessa i riskzonen också. Vet inte vad det är

  • Anonym (Bhgfhjkk)

    I ris...dumma mobil :D

Svar på tråden Prickar på pasta?