Forum Missbruk - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Min man smyger.

  Tis 22 jun 06:37 Läst 0 gånger Totalt 4 svar
  Anonym (Ts)
  Visa endast
  Tis 22 jun 06:37

  Hej

  Jag och min man har varit ett par i 16 år. Idag är jag 33 och han 35 år.

  Hans familj är alkoholister, i flera generationer. Minst 1 i varje generation.

  Han har alltid haft en förkärlek till att dricka, men inga mängder. Däremot säkert 70% av helgerna sedan vi träffades. Så det är med andra ord så att alkohol och helg går hand i hand för honom. I allafall en av dagarna. Det ser jag väl däremot inga större problem med då han sällan köper hem mängder(om man bortser från vad jag här näst kommer skriva).

  Han kan uppvisa att han köper tre öl, och liksom framställa att det är detsamma kommer förtäras.

  Men under de senaste tre åren har jag hittat burkar i allt från garderoben, köksskåp, badrum vilket indikerar på att han dricker mer än han gör sken av. Ibland erkänner han. Ibland inte. Ibland lovar han sluta. Ibland blir han irriterad på mig..... Tyvärr har alla gånger jag kommit på honom bidragit till att han också tycks vara mer försiktig och det blir svårare att vara säker på när detta händer.

  I helgen kom jag på han då jag går in i köket och ser han häller i sig en öl (öl slut i hemmet). Han tvärvänder och går in i matsalen. Kommer ut och säger vad? Neksr att han just höll i en öl. Vilken jag ändå hittar under en kudde. Då helt plötsligt säger han förlåt, att han hittade den i bilen och ville ha den.

  Bilen car säkert 100 grader varm.... Så då dricker man inte ölen för den är GOD, utan för alkoholen. Han bad om ursäkt.

  Jag vet att han har problem. Är vi utomlands dricker Han sig full minst en dag per vecka, smycdricker i baren, blir lite otrevlig mot oss andra I familjen. Livet kretsar kring alkohol.

  Han hävdar sin rätt att dricka då alla andra gör det.

  Jag känner att jag intr klarar av att se han med en öl i handen längre. Jag blir avtändand av honom äcklad.. Älskar han ja. Men, en smygande alkoholist eller ja en med en man med en problematiskt alkoholhantering, gör mig bara trött. Orkeslös. Ibland vill jag lämna honom. Men alla andra sidor med han är bra. Jag sa JA I nöd och lust liksom...

  Jag går alltid och tittar i skåp för att se om ha ställt något där. Är han i köket länge smyger jag dit. Han märker detta men kan inte förstå varför jag gör det. Eller vill inte förstå. Det känns som jag är hans morsa som håller koll på när han dricker. Räknar och analyserar i huvudet om han 1. Håller sig på en bra balans. 2. Kommer somna. 3. Blir otrevlig. I 95%av fallen sker nr1.

  Jag vill bara leva med någon som inte smygdricker.

  Vad gör man? Han vägrar inse ett problem.

 • Anonym (Alkoh­olist)
  Visa endast
  Tis 22 jun 07:12 #1 +3

  Ja han är alkoholist och om du inte vill leva med en alkoholist så måste du tyvärr ställa ett ultimatum, han måste bli nykter och gå i behandling eller så kommer du lämna honom. Ingen annan än han själv kan göra att han blir nykter. Det är hans beslut men du behöver inte leva med det.

 • Anonym (Före detta alkoho­list)
  Visa endast
  Ons 30 jun 19:27 #2

  Hej, ja han är garanterat alkoholist , det första och även största kännetecknet är just att man döljer sin mängd ( smygdricker innan man ska iväg osv ) för att sen dricka en vad han anser är en normal dos för resterande, ett väldigt bra tips du kan ta tillvara på är att hålla koll i lådorna, och låtsas som om att du sett spriten. försvinner det mer än en halv 70 vodka på mindre än en halvtimme så kan du med säkerhet säga att han har alkoholproblem, då det är näst intill bara vi som överhuvudtaget kan vara relativt normal vid den höga koncentrationen av alkohol på så kort tid. Det

 • Anonym (Jo)
  Visa endast
  Ons 30 jun 19:30 #3

  Det låter inte bra.

 • Anonym (Jag)
  Visa endast
  Ons 30 jun 19:45 #4

  Han är alkoholist. Så höll jag också på. Gömde i garderober, tvättstugan. Tog snabbklunkar när jag fick chansen.

  Nykter i 2 år nu.

  Det kommer antagligen bara eskalera i hans fall. Du får välja om du och barnen ska vara med på den resan eller inte.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll