• Wed 23 Jun 2021 11:50
    3203 visningar
    2 svar
    2
    3203

    Förhållningsregler för 13-åring?

    Hej!
    Vilka (om några) förhållningsregler har ni för era 13-14åringar därhemma? Vi har haft lite olika, okonsekventa och utbytta med jämna mellanrum.. har resulterat i att sonen inte bryr sig så mkt (inte så konstigt hehe). Självklart vill vi att han ska växa upp till en ansvarstagande vuxen! Så några regler att hålla sig till tror vi vore bra. Kanske hjälpa till med middagen en dag i veckan? Städa rummet varje lördag? Och hur gör ni för att följa upp att det efterlevs? Vill ju gärna slippa tjatet som inte är konstruktivt för ngn... 

    Tack!

  • Svar på tråden Förhållningsregler för 13-åring?
  • Wed 30 Jun 2021 07:41
    #1

    Vi har inte några direkta regler så, men vi hjälps oftast åt varje dag med middagen, duka /duka av, ta fram sallad /grönsaker, ställa in i diskmaskinen, hjälpa till att laga mat beroende på vilken maträtt det är och vilka som är hemma.

    Sen städar vi tillsammans, barnen får då mindre uppgifter som inte tar så lång tid. Hålla undan på sitt egna rum, någorlunda i alla fall, smutskläder i tvättkorg osv.

    Har tre barn, 9, 11 och 14.

  • Fri 26 Nov 2021 10:24
    #2

    Här får barnen sköta städningen av sitt rum själva, och nu har jag krävt av dom att sköta tvätten själva för jag drunknar i tvätt, hoppas de ska fungera bra!

    Och ett par kvällar i veckan man är hemma och inte ute. Har sagt senast 21 hemma på vardagar och 23 på helgen? men oftast är dom hemma före. Lite olika, den ena är hemma mest ändå och den lite äldre ute mer. Men har alltid koll var de är och svarar i telefonen.

Svar på tråden Förhållningsregler för 13-åring?