Inlägg från: gråfågel |Visa alla inlägg
  • gråfågel

    Kan man få sjukpenning retroaktivt

    Arbetsgivaren ska ta hänsyn till om man t.ex. inte kunnat få en läkartid, eller i fall där en person varit för sjuk för att kunna ordna läkarintyg i tid. 

    Det är inget de eventuellt skulle kunna använda sig av vid en uppsägning.

    Och ja, du kan få sjukpenning retroaktivt om du tidigare haft konatkt med den läkaren eller vårdenheten, annars kan det bli svårare.

  • gråfågel

    Kontakta alltid arbetsgivaren om allt som sker via mejl som du sparar. särskilt om det är en dålig arbetsgivare, har själv en sådan.

  • gråfågel

    Kontakta alltid arbetsgivaren om allt som sker via mejl som du sparar. särskilt om det är en dålig arbetsgivare, har själv en sådan.

  • gråfågel
    isterband skrev 2021-06-23 19:05:08 följande:
     Tack för ditt svar och,  ja. All kontakt har skett via sms eller mail från dom. Suck de är så usla. Skulle kunna vara med i plus eller kalla fakta. Tycker det är fruktansvärt att de skriver olovlig frånvaro trots att jag kommunicerat med dom under min sjukskrivning. Men de har jagat mig och jag har fått ptsd av att behöva ens titta på mobilen.  Jag förklarade att jag väntar på en läkartid. De visar noll förståelse.
    Jobbar du kommunalt?

    Jag gör det. De fortsatte skälla ut mig på rehabmöten osv för att jag inte lämnade sjukintyg i tid och försökte få mig att skriva under papper på att jag struntat i att lämna in dem. Vilket jag såklart inte gjorde. Till sist pratade rehabkoordinatorn på min vårdenhet med dem och förklarade att de har läkarbrist, och att en läkare tar hand om flera hundra patienter, då slutade de i alla fall.
  • gråfågel
    isterband skrev 2021-06-23 19:31:19 följande:

    Väntar på att en kry ska ringa mig via fejstime.


    Ok...hm...Inte ens om det finns en journal som visar jag varit i kontakt med dom ?


    Gråta kan jag göra utan problem haha. Räcker med att nån bara frågar mig hur jag mår egentligen, typ.


    De måse ha träffat dig egentligen.
Svar på tråden Kan man få sjukpenning retroaktivt