Inlägg från: Anonym (nytt försök) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nytt försök)

    Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)

    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-13 08:02:47 följande:

    Vägdags idag: 81,6kg blev det - 1,1kg mindre än förra veckan Skrattande 36,4% kroppsfett enligt den felaktiga vågen (37,3% förra veckan), kanske det stämmer ungefär, kanske inte.


    Idag var det även dags att mäta mig, vilket jag gör en gång i månaden. Jag tappade omkrets överallt - 1cm var på överarmen och låren (2 olika ställen på låren), 2cm på höften och 3cm rund midjan.


    Så bra! Kämpa på så har du snart nått målet!
  • Anonym (nytt försök)
    Anonym (rita) skrev 2021-07-14 12:15:24 följande:

    Jag har gått på min diet i 10 veckor nu så jag tänkte dela med mig av hur viktnedgången gått vecka för vecka. Jag vet inte om det alls intresserar någon, men jag chansar. Jag känner att jag lärt mig lite grann om viktnedgång under den här tiden. Vid ett par tillfällen har vikten rört sig mycket långsammare än förväntat och de gångerna fick jag alltid panik. Ibland googlade jag trådar på diverse forum där trådstartarna berättat att vikten stått stilla en vecka eller två, och många som svarat har då påstått att det beror på att kroppen ställt in sig på svält och att de måste börja äta mer för att fortsätta gå ner. Och varje gång jag läste det blev jag såklart förvirrad och ifrågasatte mitt eget val att gå på lcd-kost. 

    Det har känts särskilt förvirrande under perioder då jag samtidigt inte känt mig t.ex. svullen i magen, förstoppad eller vätskefylld. Jag kan bli vätskefylld dagen innan mens så jag tycker mig liksom veta hur det känns. Men jag börjar tro att kroppen kan binda vätska ibland utan att man känner av det också.

    Hur som helst, här kommer mina veckovikter:

    Startvikt: 110.0 kg
    Vecka 1: 105.7 kg (- 4.3)
    Vecka 2: 103.8 kg (- 1.9)
    Vecka 3: 102.4 kg (- 1.4)
    Vecka 4: 100.8 kg (- 1.6)
    Vecka 5: 99.1 kg (- 1.7)
    Vecka 6: 98.8 kg (- 0.3)
    Vecka 7: 98.7 kg (- 0.1)
    Vecka 8: 94.9 kg (- 3.8)
    Vecka 9: 94.5 kg (- 0.4)
    Vecka 10: 92.5 kg (- 2)

    Som ni kanske kan tänka er så var jag mycket frustrerad efter vecka 7. Jag kände mig nästan orättvist behandlad av världen och jag tyckte mycket synd om mig själv (charmigt värre). Och så kom plötsligt ett hopp på 3.8 kg, och då sjönk det verkligen in i min hjärna att viktnedgången kan vara mycket nyckfull. 

    På tal om något annat så fotade jag mig själv igår. Jag tog bilder på mig själv (framifrån, från sidan och bakifrån) i början av dieten och var sugen på att se skillnaden nu när det gått ett tag. Och jag måste säga att jag blev väldigt glad av att se resultaten hittills. När man ser sig själv i spegeln varje dag så märker man ju inte alltid så mycket så det var lite av en chock att kunna jämföra fotografierna och se hur stor skillnaden faktiskt är efter bara 10 veckor. Kan verkligen rekommendera alla att ta foton lite nu och då (jag är glad att jag väntade 10 veckor så att skillnaden hann blir såpass märkbar som den blev) för det är nästan mer tillfredsställande än att räkna hur många kg man tappat. 

    Förlåt för det långa inlägget, att hålla sig kort har aldrig varit min starka sida. :) 


    Nästan 20 kg på 10 veckor. Superbra!


     

  • Anonym (nytt försök)
    Anonym (Jojo) skrev 2021-07-12 18:26:41 följande:

    65.75 vid senaste vägningen. Mindre än ett kilo kvar till mitt första mål! Idag testade jag en Huel till lunch, typ måltidsersättning. Den var helt okej :)


    Grattis till att vara så nära målet!
  • Anonym (nytt försök)
    Anonym (59) skrev 2021-07-19 10:06:48 följande:

    Var ett tag sedan jag skrev här nu. Har dessvärre legat på sjukhus en vecka och trodde väl att jag skulle ha gått upp när jag kom hem eftersom jag knappt rört mig. Men maten där är inte mycket att ha så jag hade ändå gått ner 0,4 kg, nu 61,1 kg.

    Har inte kunnat röra mig riktigt lika mycket hemma nu som tidigare så får se hur fortsatt viktnedgång går!


    Hoppas du tillfrisknat från det du låg på sjukhus för! Skönt att du inte gick upp i vikt.
  • Anonym (nytt försök)

    Liten rapport från mig:

    Har rört mig mer än jag satte som miniminivå, och lyckats låta bli att småäta med något enstaka litet undantag. Dock ätit ganska mycket vid måltiderna, och fått till mindre core-träning än jag tänkt mig.

    Magen minst lika stor som tidigare. Vägde mig imorse för första gången sedan jag började skriva här, och till min förvåning vägde jag ett kilo mindre. Min vikt kan variera lite, så jag är osäker på om det verkligen är viktnedgång, men jag har i alla fall inte gått upp i vikt vilket jag var rädd för att jag skulle ha gjort, så jag är nöjd.

    Nu ska jag försöka
    - fortsätta röra mycket på mig
    - inte småäta
    - försöka komma igång i alla fall lite mer med core-träning el dyl (har ju fått väldigt bra tips här Glad)
    - försöka äta lite långsammare så att kanske äta lite mindre

    med mål att stanna kvar på den vikt jag är nu den kommande veckan. Inser att ytterligare ett kilo ner inte kommer att få magen att försvinna, och att jag nog bör försöka gå ner mer, men det får fortsatt vänta tills det är lite mindre av gemensamma fikastunder.

  • Anonym (nytt försök)
    Anonym (rita) skrev 2021-07-24 15:57:51 följande:
    Jag tycker inte att det fungerar så bra för mig att väga mig bara en gång i veckan. Om vikten har stått stilla den veckan så kommer det som en chock och en gång blev jag extremt deppig efter två sådana veckor på raken. Jag var liksom inte mentalt förberedd när jag väl ställde mig på vågen. :p

    Jag har märkt att jag håller mig lite lugnare om jag väger mig ofta. Det är frustrerande när det inte går dit jag vill att det ska gå, men fortfarande på ett mer hanterbart sätt (för mig) än när jag gör det veckovis, if that makes sense. :)
    Då kan du väl väga dig oftare? Viktigaste är ju att det funkar för dig.
  • Anonym (nytt försök)
    nnnnnnnn skrev 2021-07-24 11:24:18 följande:

    Här går det upp och ner... Har satt en gräns på en vikt jag inte vill gå över i sommar, helst vill jag stå helt stilla (eller gå ner, men behöver en paus) och än så länge går det. Så mer än + 3kg ska jag inte gå i sommar.. Har varit uppe och nosat på + 3kg men gått ner 1 kg sedan värsta semesterveckan (gourmetresa med vinpaket!) så jag är i zonen, men tyvärr +2 kg jämfört med starten på sommaren.

    Så än så länge:
    Sommaren: Hålla mej i rätt zon på max + 3 kg jämfört med 1 juni. Helst så nära noll som möjligt men det är ju bara 1 vecka kvar till 1 augusti när jag tänker ta tag i nedgången igen.
    Säg att jag inte går ner något mer, pga semesterliv med goda drycker och fika med vänner, då är jag på +3 kg jämfört med när sommaren startade.
    Då har jag 15 kg kvar att gå ner till min vikt jag vill hålla. Om jag "kickstartar" hösten med 3-4 hg per vecka under 10-15 veckor, så har jag ca 10 kg kvar.
    2-3 hg per vecka => 30-50 veckor kvar.
    Så nästa sommar kanske jag är i mål? Annars tar jag 1 sommar där jag bör stå still och sen kan det inte vara mycket kvar.

    Håller tummarna för max 1 år.

    Det går inte fort, men det händer iallafall något åt rätt håll efter alla år med långsam viktuppgång...


    Låter som en bra plan! Bra att vara realistisk så att man inte ger upp för att det inte går att nå målen. Långsam viktnedgång tror jag dessutom funkar bättre på sikt.
  • Anonym (nytt försök)
    September1518 skrev 2021-07-23 23:08:18 följande:
    Vad roligt att du rört på dig mer än målet, bra jobbat!

    Har du mätt dig nånting så du får bekräftat vad som händer med magen? Du fixade målen du satt hittills galant så nu gäller det att fortsätta köra och hålla i det!
    Tack för pepp :)! Inte mätt tidigare, men nu har jag gjort det. Magomfånget alldeles för stort för att vara hälsosamt, trots att jag nu har normalt BMI.
  • Anonym (nytt försök)
    velig13 skrev 2021-07-26 06:03:03 följande:

    Är nere på 76,2 nu. Går framåt! Drygt ett kilo till målvikt


    Bra jobbat1
  • Anonym (nytt försök)
    velig13 skrev 2021-07-25 10:47:16 följande:
    Vad är ditt magomfång? Ska helst vara under 80 eller hur?
    99 cm, så alldeles för mycket. Lite av det beror nog på att jag inte fått tillbaka magmuskulaturen efter mina graviditeter och att jag liksom "tappar" magen, men definitivt för mycket fett också.
  • Anonym (nytt försök)
    September1518 skrev 2021-07-27 17:09:54 följande:
    Bra! Fortsätt mäta i alla fall i gång i månaden så kommer du säkert märka skillnad även om vikten stannar ibland. Trist att det var ohälsosamt men jag tror som du säger att det beror på magmusklerna efter graviditeten. Har du varit och kollat om du kan få någon hjälp med det? Övningar eller operation.
    Nej, jag har inte kollat mig. Funderat på det, men avvaktat p g a Covid och trycket på vården. Men behöver nog ändå träffa en gynekolog nu till hösten, så ska ta upp det då.
  • Anonym (nytt försök)
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-27 21:47:36 följande:
    Tack, jag är faktist ganska stolt att jag klarade det :) Jag mäter mig en gång i månaden, alltså var fjärde eller femte vecka. Nästa gång blir om 3 veckor. Jag känner att det är bättre för mig att göra det så, för att se skillnaden. Om jag mäter mig varje vecka skulle jag oftas inte se någon skillnad alls eller bara så lite att jag inte är säker på om det verklingen miskade eller om jag håller mätbandet lite tätare. En gång i månaden känns lagom för mig.
    Ja, var stolt över dig själv, istället för att klandra dig när vikten inte går ner riktigt så snabbt som du skulle vilja. Det tar tid att gå ner i vikt, om det ska vara hållbart.
  • Anonym (nytt försök)
    velig13 skrev 2021-07-26 10:00:34 följande:
    Ja precis. Har du diastas?

    Du gjorde en del övningar för magen eller hur? Har du gjort särskilda mamaövningar eller vanliga?
    velig13 skrev 2021-07-26 10:00:34 följande:
    Ja precis. Har du diastas?

    Du gjorde en del övningar för magen eller hur? Har du gjort särskilda mamaövningar eller vanliga?
    Viss diastas har jag i alla fall. Gjorde en del mammaövningar tidigare, men tröttande. Gav inget resultat. Borde kanske börja med det igen. Någon som har några tips på vad som funkar?

  • Anonym (nytt försök)
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-28 10:47:44 följande:
    Det är säkert en bra idé att ta upp det med en läkare! Det känns konstig med en så stor mage när du har en normal BMI. Hoppas det löser sig!
    Anonym (rita) skrev 2021-07-28 10:31:15 följande:
    Ja visst är det frustrerande? Och man kan vara hur medveten som helst om att det är normalt, men man blir ändå besviken när man väger mer än man tycker att man förtjänar, haha. 

    Vikten stod stilla på 91-ish i några dagar, har bara vägt mig snabbt varje morgon för att se om det släppt och sedan försökt tänka på annat resten av tiden. Och har försökt dricka ordentligt. Måste säga att jag ändå hållit mig hyfsat lugn. Har känt besvikelse på morgnarna men lyckats skaka av mig det någorlunda någon timme senare.

    Imorse föll det äntligen ner till 89.6. Så nu hamnade jag under BMI 30 (med minimal marginal förvisso men ändå) och jag är så jäkla glad och lättad! 

    Jag äter exakt samma sak varje dag, ja. :)
    Grattis! Ja, det är ett stort steg att kommer under 30. Det spelar ingen roll med hur mycket marginal det är just nu - du har klarat det, och det är utmärkt! Snart kommer du att avlägsna dig mer och mer från den hemska 30. Nästa mål: ett BMI under 27,5 - då är du närmare kategorin "normalvikt" än "fetma" Skrattande
    Grattis, bra jobbat! Glad
  • Anonym (nytt försök)
    Anonym (nytt försök) skrev 2021-07-31 08:06:13 följande:
    Grattis, bra jobbat! Glad
    Blev lite konstigt med citeringen i förra inlägget. Avsikten var att citera Rita.
  • Anonym (nytt försök)

    Har tappat motivationen lite. Men nu ska jag försöka hitta den igen, så att jag inte går upp det jag gått ner.

  • Anonym (nytt försök)
    September1518 skrev 2021-08-01 22:04:49 följande:
    Hur har det gått under sommaren? Har du stått still, gått upp eller ner? Du kanske behöver pausa lite och bara stå still. Sen efter några veckor kickar du igång det igen!
    Har gått ner ungefär ett kilo, och vad gäller vikten var ju målet att inte gå upp, så det är jag förstås nöjd med. Men svårt nu att hinna röra på mig så mycket som jag gjorde tidigare, och besviken över att magen inte minskar. Istället för mer magövningar börjar jag då småäta, förstår inte att det ska vara så svårt att låta bli, jag äter alltså rejält när det är matdags, så ingen egentlig bantningskur.

    Är så imponerad av alla er som lyckas hålla diet vecka efter vecka!!
  • Anonym (nytt försök)
    Anonym (neråt!) skrev 2021-08-03 08:35:30 följande:

    Woooohooooooooooo .... vågen visade 79,9kg idag! Under 80kg, äntligen! Jag är såååååå glad, jag kunde spricka Skrattande 
    Aldrig, aldrig, ALDRIG igen kommer jag att ha en jävla åtta där framme igen! Okej, det har jag redan sagt för 6 år sedan, när jag gick ner från 92kg till 72kg, men denna gången kommer jag inte att förstöra allt igen.
    Kroppsfettet kommer jag snart sluta att skriva upp, det är helt enkelt inte rimligt - 36% idag, 34,4% förra veckan. Då borde jag har gått upp 0,8kg i fett, det tror jag inte på.


    Nästa vägning blir redan på söndag, istället fär nästa tisdag, för vi kommer att fira en födelsedag och då blir det sockerätandet på söndag, måndag och tisdag. Efter denna frosseri har jag en vecka tills nästa vägning, det räcker förhoppningsvis för att göra mig av med alle extra kalorier som jag stoppar i mig under de tre dagar.


    Grattis! Så bra gjort!!
  • Anonym (nytt försök)

    Hej!


    Längesedan jag var här. Hur går det för er med vikt och träning? För mig gick det hyggligt ett tag, och gick ner en del i vikt. Nu har jag kommit in i en period där jag hela tiden är sugen på att äta, och skulle behöva hitta tillbaka till bättre vanor igen. Finns ni kvar? Gått över tlll annan tråd med nytt datum?

Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)