• Anonym (Hej)

    Werlabs blodprov

    Hej! Jag håller med om TSH-värdet - tror att det spelar störst roll av de du tagit. Skall gärna ligga under 1.0 vid fertilitetsproblem. Borde inte vara svårt att få Levaxin utskrivet av din vårdcentralsläkare om du förklarar situationen (väldigt vanligt förekommande läkemedel). Stort lycka till! 

  • Anonym (Hej)
    Diosali skrev 2021-06-30 18:38:26 följande:
    Tack! Pratade just med vårdcentralen som tyckte att 3,0 var ett normalt värde. De hade inga tider förrän till hösten... Trombyl fanns inte på kartan! Så himla svårt det ska vara att få hjälp!

    Så frustrerande! Kan ta prata med dem igen och hänvisa till Internetmedicins artikel om "Tyreoidea och graviditet"? Internetmedicin är en hemsida som har bra rykte inom läkarkåren där artiklarna granskas av andra specialistläkare inom området.


    "Tyreoideafunktionen har betydelse för fertiliteten (framförallt studerat hos kvinnor, men även hos män kan fertiliteten påverkas). Vid hypotyreos hos kvinnan, även subklinisk sådan, är fertiliteten ofta nedsatt. Vid hypertyreos är missfallsrisken något ökad. Vid infertilitet kan det vara av avgörande betydelse att levotyroxinbehandla även vid lätt förhöjda TSH (> 2,5)."


    www.internetmedicin.se/behandlingsoversikter/endokrinologi/tyreoidea-och-graviditet/

Svar på tråden Werlabs blodprov