Svar på tråden Behöver man eftersändning?
 • Anonym (Rakt på sak)
  Tis 6 jul 09:25
  401 visningar
  56 svar
  Inlägg från Anonym (Rakt på sak) Visa alla inlägg

  Behöver man eftersändning?

  Adressändring ska inte kosta 600:-, snarare 295:- sist jag gjorde det för ett par år sen. Du gör som du vill men det räcker inte med Kivra, där får du bara från myndigheter som Skv och liknande. Om du inte har eftersändning missar du ALL post som går till din gamla adress, det kan vara privat post men värst är ju om det skickas räkningar dit som du missar för att du glömt att höra av dig till precis alla företag som har din adress och med det riskerar du påminnelseavgifter, inkasso och betalningsanmärkningar.

  Var inte dumsnål ts.

 • Anonym (Rakt på sak)
  Ons 7 jul 20:29
  #18
  Glinda från Oz skrev 2021-07-06 22:28:45 följande:
  Vem skickar en fysisk räkning idag? Det var flera år sedan jag fick.
  De flesta av våra räkningar är på papper.
 • Anonym (Rakt på sak)
  Ons 7 jul 20:30
  #19
  Anonym (Ellie) skrev 2021-07-07 20:02:23 följande:
  Eller så har man koll på sina räkningar och sin post och vet vad man ska få?

  Post kan komma bort även om man inte flyttat så ha koll på sina räkningar är något alla borde ha. Jag har inte en enda pappersräkning och all post har kommit rätt utan eftersändning. Så det går utmärkt att snåla in på den avgiften.
  Eller så kan det komma saker som man inte tänkt på, sånt som dyker upp en gång om året/halvåret.
 • Anonym (Rakt på sak)
  Ons 7 jul 21:01
  #22
  Glinda från Oz skrev 2021-07-07 20:53:28 följande:
  Vad för konstiga företag använder ni er av? Jag skulle sluta vara kund hos dem om det inte gick att få e- faktura, autogiro eller liknande. 
  Haha konstiga? :D Ja vi kan börja med Eon, Länsförsäkringar (flera olika försäkringar), facket (två olika), vattenräkningen, sophämtningen, vissa parkeringsbolag, fsk-avgiften till kommunen.... Ja, det är de jag kommer på så här direkt.
 • Anonym (Rakt på sak)
  Ons 7 jul 22:30
  #27
  Anonym (Ellie) skrev 2021-07-07 22:27:37 följande:
  Varför skulle man inte ha koll på dessa räkningar menar du?
  Eftersom de kommer så sällan är det lätt att glömma.
 • Anonym (Rakt på sak)
  Ons 7 jul 22:31
  #28
  Anonym (Ellie) skrev 2021-07-07 22:29:52 följande:
  Jag har 0 räkningar på papper. Varför inte skaffa autogiro eller e-faktura? Bättre för miljön också.
  För att vi vill ha det så.
 • Anonym (Rakt på sak)
  Tor 8 jul 11:57
  #30
  Anonym (Ellie) skrev 2021-07-08 11:54:26 följande:
  Om man är slarvig, kanske. Bara för att du har lätt att glömma räkningar så behöver inte andra ha det.
  Så de som råkar glömma räkningar som kommer sällan är så få menar du...? Jag tror det är rätt vanligt faktiskt. Vill du chansa så gör det. Det handlar inte om slarv i vilket fall.
 • Anonym (Rakt på sak)
  Tor 8 jul 12:42
  #35
  Anonym (Ellie) skrev 2021-07-08 12:06:18 följande:
  Posten kan slarva oavsett om man flyttat eller inte.

  Givetvis ska man ha koll på sina räkningar! Vad gör du om en räkning slarvas bort av posten, skiter du i den för att den inte kom fram?

  Vi diskuterar ju eftersändning här och det är inte nödvändigt om man har koll. Och det bör man ju alltid ha oavsett flytt eller ej.

  Jag chansar inte, mina räkningar är på autogiro och e-faktura, ingen risk att de kommer bort.
  Nu pratar vi inte om vad posten gör utan om vad man som privatperson själv gör av sina räkningar och eftersändning. Det kan mycket väl vara så att man kan glömma fysiska räkningar, eftersändning är en väldigt bra sak.

  Du resonerar märkligt ändå. Om du glömmer något, vad som helst i ditt liv, betyder det att du är en slarvig person då? Inga undanflykter, inga orsaker, inte att man kan ha mycket att tänka på eller nånting annat. Bara slarv. Tur att du är helt felfri i ditt liv som sitter och kastar sten mot andra.
 • Anonym (Rakt på sak)
  Tor 8 jul 14:30
  #42
  Anonym (Ellie) skrev 2021-07-08 13:17:29 följande:
  Du missförstår ju totalt.

  Ja man kan missa en räkning men om man flyttat ser man ju till att ha koll! Eftersändning funkar inte alltid och det gäller oavsett bara i ett år.

  Och även om man inte flyttat kan post slarvas bort.

  Det är ens egen skyldighet att betala sina räkningar och JA det blir slarv om man missar en. Jag pratar inte om vad som helst som kan missas nu utan enbart räkningar!

  Och det just av den anledning du skrev innan - missar man en räkning så kan det bli både inkasso och betalningsanmärkning. Och det är ju jävligt onödigt att drabbas av pga slarv.

  Jag säger bara att eftersändning är en onödig kostnad om man har koll, har autogiro/e-faktura, ringer de ställen som skickar post själv osv.

  Som sagt gäller eftersänding bara ett år och även personer som inte flyttat behöver ha koll på sin post oavsett!

  Du kallar folk dumsnåla som inte betalar eftersändning, jag kallar det onödig kostnad om man inte är slarvig.
  Jag kan hålla med om det mesta du säger, men om man faktiskt glömmer ändå? Du kallar ju såna människor slarviga, det är väldigt förenklat och lite elakt också.
 • Anonym (Rakt på sak)
  Tor 8 jul 14:33
  #43
  Glinda från Oz skrev 2021-07-08 14:00:05 följande:
  Alla dessa erbjuder e- faktura. Vill man ha på papper kostar det 29 kronor och vilken normal människa vill BETALA för att göra saker KRÅNGLIGARE?
  Det verkar inte gå in i dig, det där med att det finns de som föredrar att ha det på ett annat sätt än du själv. Vi har väldigt få fakturakostnader för övrigt.
 • Anonym (Rakt på sak)
  Tor 8 jul 14:53
  #45
  Glinda från Oz skrev 2021-07-08 14:42:51 följande:
  Som sagt, varför skulle någon vilja ha det krångligare? Vad är motivet och syftet med det? Jag förstår äldre människor som inte har internet eller är van vid att använda modern teknik men du vet uppenbarligen hur man gör eftersom du skriver här. Många företag tar fakturaavgift (många är inte samma som alla) det blir dyrt när man börjar räkna på det. Du säger att det är få kostnader men varför ha några alls? Finns det inget roligare du kan göra för pengarna så skänk dem till välgörenhet istället.
  Det är inte krångligare för oss att ha pappersfakturor, det är lättare.
 • Anonym (Rakt på sak)
  Tor 8 jul 16:28
  #50
  Anonym (Ellie) skrev 2021-07-08 16:19:05 följande:
  Fast det ÄR slarvigt om man missar en faktura som kan påverka en ekonomiskt i många år. Glömmer man en så viktig sak, jag hade förbannat mig själv och kallat mig själv jävligt slarvig om det hänt mig.

  Det är du som lägger värdering i ordet slarvig. Jag är slarvig ibland om andra saker. Ekonomin håller jag stenkoll på.
  Nej det är inte slarvigt. Det är helt naturligt att glömma vissa saker, en del är dessutom mer glömska än andra. Om du skulle ta och tänka på sånt istället för att bara döma ut andra som slarviga...? Det finns ingen positiv eller neutral konnotation för det ordet, vad du än vill påstå.
 • Anonym (Rakt på sak)
  Tor 8 jul 16:33
  #51
  Anonym (Ellie) skrev 2021-07-08 16:26:36 följande:
  En fråga, hur kan det vara lättare att behöva lägga in allt manuellt, än att låta det sköta sig automatiskt?

  Förstår om någon tex skulle tycka det var säkrare, bättre koll, inte litar på internet/företagen osv, men hur skulle det vara lättare? Tar ju mer tid även om man sköter det med mobilen.

  Själv har jag bara två e-fakturor jag godkänner, resten bara dras utan att jag gör något alls.
  Alla räkningar sköter sig inte automatiskt. Vissa företag skickar fakturor med mailen = som gjort för att hamna i skräpposten eller glömma på annat sätt. Autogiro ska ändå kollas så man har rätt summa på kontot den dagen det dras. E-faktura via banken ska också kollas så det är korrekt och sedan läggas in i listan. Apropå att en faktura/räkning ska vara rätt så är det också en sak som är krångligare med autogiro. Man vill se sina räkningar. Det är nog just automatiken som är krånglig, faktiskt. Man har sämre koll på vad som går in och ut, vad som är rätt eller inte osv, även om det inte händer ofta. Man måste likt förbaskat sitta med de sista fysiska räkningarna och lägga in de i systemet. En enda röra helt enkelt. Fysiska räkningar: lägg i en hög när man kollat dem, lägg in allt samtidigt på internetbanken, klart.
 • Anonym (Rakt på sak)
  Tor 8 jul 16:49
  #53
  Anonym (Ellie) skrev 2021-07-08 16:40:48 följande:
  Ok.

  Jag har inga sådana krångliga räkningar utan alltid exakt summa på alla, utom elen som bara skiljer sig några kr.

  Inga fakturor på mail. Allt dras direkt från kontot och jag har alltid täckning för dem. Lägger ca 1 minut på räkningarna/månad.
  Här tar det nog hela fem minuter som mest :D
Svar på tråden Behöver man eftersändning?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...