Forum Myndighetskontakt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Behöver man eftersändning?

  Tis 6 jul 08:59 Läst 6 gånger Totalt 56 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (fågel) - Visa alla inlägg
  Anonym (fågel­)
  Återställ
  Tis 6 jul 08:59

  Jag är i flyttagen och funderar på det här med eftersändning av post. Är det nödvändigt ens? Jag har ändrat folkbokföring hos Skatteverket. Jag har också digital brevlåda där jag får post från myndigheter osv. Räcker inte detta?

  Behöver jag även ändra min adress på adressändring.se? Behöver jag beställa eftersändning för 600 kr dessutom? Vad är det för post jag missar om jag inte gör det?

 • Anonym (fågel­) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 6 jul 10:05 #5
  Anonym (Japp) skrev 2021-07-06 09:21:58 följande:

  Du behöver eftersända, det är många försändelser som inte följer skatteverket som bara kör med sina egna adressregister. Du ska veta hur mkt post jag måste skicka tillbaka som brevbärare för att folk inte ids att skaffa en eftersändning. Men vet du om att du inte får mkt post, inte prenumrerar på tidningar, får alla räkningar digitalt/autogiro så visst kan du låta bli men gnäll inte sen om du inte får all din post


  Jag är så digital man kan bli, prenumererar inte på några papperstidningar och dylikt, alla räkningar är antingen autogiro eller e-faktura. Alla utom ett omodernt företag....och de kan jag ju meddela.

  Den enda adresserade post jag kan komma på just nu är erbjudanden från låneföretag och sånt och de vill jag ändå inte ha Därför jag frågar, för att se om det är något jag inte tänkt på, utmärkt att du är brevbärare, då kanske du har nåt förslag?
  Anonym (Rakt på sak) skrev 2021-07-06 09:25:04 följande:

  Adressändring ska inte kosta 600:-, snarare 295:- sist jag gjorde det för ett par år sen. Du gör som du vill men det räcker inte med Kivra, där får du bara från myndigheter som Skv och liknande. Om du inte har eftersändning missar du ALL post som går till din gamla adress, det kan vara privat post men värst är ju om det skickas räkningar dit som du missar för att du glömt att höra av dig till precis alla företag som har din adress och med det riskerar du påminnelseavgifter, inkasso och betalningsanmärkningar.

  Var inte dumsnål ts.


  Nej, adressändring kostar inget men eftersändning gör, 598 kr.

  Jag får den mesta posten i Kivra, inte bara myndigheter utan banker, försäkringsbolag osv.

  Ja, jag missar ALL post, men jag har ju knappt någon post. Du låter som att det svämmar över av räkningar från en massa företag i brevlådan som jag nu kommer att missa men så är det inte. Jag trodde de flesta faktiskt inte fick pappersräkningar längre. Jag får EN som jag skrev ovan och de kan jag kontakta. Ska jag betala 598 kr för att någon annan ska ordna så att jag får den räkningen? Är jag dumsnål om jag inte gör det? Nä, snarare känns det korkat att göra det.

  Därför jag undrar om det är något jag inte tänkt på som jag kan missa.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll