• Anonym (eee)

    Behöver man eftersändning?

    Jag vet inte hur viktigt det är med eftersändning. Så här råkade vi dock ut för avd gäller Postnord:

    Vi problem med Postnord efter att ha bott ca 2 år på nya adressen. Då märkte vi att mina ungdomar inte fick post som vi visste skulle komma (tex nya bankkort). När vi ringde banken hade de fått tillbaka breven med stämpel från posten med "mottagare okänd". När jag ringde Postnord för att fråga om detta så tjatade personen hela tiden om eftersändning, att vi borde gjort det.
    Jag förklarade om och om igen att det inte var adresserat till den gamla adressen utan till vår NYA - ändå hade posten stämplat "okänd" på breven. Det handlade alltså inte om problem med eftersändning, vilket vi hade gjort, men det var för de första 6 månaderna, inte för 2 år. Personen jag pratade med verkade inte förstå mig, utan bara igen sa att man måste ju göra eftersändning. 

    När jag frågade vilka han kunde se skrivna på vår adress så saknades alla våra barn, bara jag och sambon stod med (trots att vi adressändrat precis som man ska). Mina barn hade däremot fått en del annan post innan det här upptäcktes och när jag undrade hur det kunde fungerat, om de nu inte stod med på adressen, så hade han ingen bra förklaring. Vi har alla namn stort på brevlådan dessutom. 
    Total ridå, tyckte jag. Jag fick honom i alla fall att skriva in alla barnens namn och efter det har det fungerat bättre.

    Dock får vi emellanåt brev till den gamla ägaren (5 år sen nu vi flyttade hit). 
    Jag försökte ordna upp ett utskick som kom varje månad till oss, som var till förra ägaren. Jag blev så trött på det till slut att jag ringde upp det företaget. De hade bara den gamla adressen i sitt register. När jag sa att personen tydligt har adressändrat på skatteverket för flera år sen hade de inget bra svar. När jag också sa att man kan googla honom på 30 sekunder så hittar ni hans nya adress så sa de att de inte brukade (eller inte fick) göra så. 

    Liksom: hur ska något bli rätt om man själv gör allt man ska och sen når infon inte ända fram? 

Svar på tråden Behöver man eftersändning?