Inlägg från: Glinda från Oz |Visa alla inlägg
  • Glinda från Oz

    Behöver man eftersändning?

    Jag har alltid haft eftersändning när jag har flyttat och det ända som eftersänds (det syns tydligt) är adresserad reklam från t.ex ICA. Får du inte mycket personlig post av många olika personer med ojämna mellanrum (folk som skickar handskrivna brev) så är det inte värt det.

  • Glinda från Oz
    Anonym (Rakt på sak) skrev 2021-07-06 09:25:04 följande:

    Adressändring ska inte kosta 600:-, snarare 295:- sist jag gjorde det för ett par år sen. Du gör som du vill men det räcker inte med Kivra, där får du bara från myndigheter som Skv och liknande. Om du inte har eftersändning missar du ALL post som går till din gamla adress, det kan vara privat post men värst är ju om det skickas räkningar dit som du missar för att du glömt att höra av dig till precis alla företag som har din adress och med det riskerar du påminnelseavgifter, inkasso och betalningsanmärkningar.

    Var inte dumsnål ts.


    Vem skickar en fysisk räkning idag? Det var flera år sedan jag fick.
  • Glinda från Oz
    Anonym (Rakt på sak) skrev 2021-07-07 20:29:58 följande:
    De flesta av våra räkningar är på papper.
    Vad för konstiga företag använder ni er av? Jag skulle sluta vara kund hos dem om det inte gick att få e- faktura, autogiro eller liknande. 
  • Glinda från Oz
    Anonym (Rakt på sak) skrev 2021-07-07 21:01:10 följande:

    Haha konstiga? :D Ja vi kan börja med Eon, Länsförsäkringar (flera olika försäkringar), facket (två olika), vattenräkningen, sophämtningen, vissa parkeringsbolag, fsk-avgiften till kommunen.... Ja, det är de jag kommer på så här direkt.


    Alla dessa erbjuder e- faktura. Vill man ha på papper kostar det 29 kronor och vilken normal människa vill BETALA för att göra saker KRÅNGLIGARE?
  • Glinda från Oz
    Anonym (tepi) skrev 2021-07-07 21:03:32 följande:

    Nästan alla bolag skickar pappersfakturor om man inte klickat i att man vill ha dom digitalt. Alla vill inte ha räkningar digitalt eller bryr sej inte att ändra i efterhand.


    Vilken normal människa sitter och betalar flera hundra i månaden för att göra saker krångligare? Betala för att göra det svårare för sig själv, du hör hur det låter.

    På Swedbank frågar de om man vill ha på efaktura första gången man betalar ett nytt företag och skulle det inte göra det tar det 2 sekunder att lägga till själv.
  • Glinda från Oz
    Anonym (Rakt på sak) skrev 2021-07-08 14:33:00 följande:

    Det verkar inte gå in i dig, det där med att det finns de som föredrar att ha det på ett annat sätt än du själv. Vi har väldigt få fakturakostnader för övrigt.


    Som sagt, varför skulle någon vilja ha det krångligare? Vad är motivet och syftet med det? Jag förstår äldre människor som inte har internet eller är van vid att använda modern teknik men du vet uppenbarligen hur man gör eftersom du skriver här. Många företag tar fakturaavgift (många är inte samma som alla) det blir dyrt när man börjar räkna på det. Du säger att det är få kostnader men varför ha några alls? Finns det inget roligare du kan göra för pengarna så skänk dem till välgörenhet istället.
Svar på tråden Behöver man eftersändning?