• Kiiwii

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Hej, jag är en 35-åring med två barn som försöker skaffa en tredje sista bebis tillsammans med maken :) Jag följer gärna med i denna tråd!

    Jag har haft problem med oregelbunden menscykel sedan jag tog ut hormonspiralen för ganska längesedan men har nu senaste månaderna äntligen börjat få en mer ?normal? menscykel och känner av ägglossning hyffsat väl igen! Nu hoppas jag att det ska ta sig snart!!!

  • Kiiwii
    nomina skrev 2021-11-26 07:03:04 följande:

    Hej! Så skönt att cykeln börjar bli mer normal. Går du enbart på känsla eller provar med äl-test också?

    Hue gamla är de andra två barnen?


    Ja det är lite av en seger i sig att kroppen börjar funka, svårare att bli gravid när den inte vill funka som jag vill ;) Har ändrat kosten lite och tar diverse vitaminer och det verkar ha haft effekt!

    Jag går bara på känsla när det gäller ägglossning, men nu när cyklerna börjat bli mer regelbundna och jag ser ett mönster så ska jag testa med ägglossningstest tänkte jag, mest för att få veta mer exakt om det sker nån ägglossning eller inte!

    Hur gör ni andra? Kör på spontant, känner in kroppen eller testar?
  • Kiiwii
    nomina skrev 2021-11-26 13:31:24 följande:

    Vi är på vårt första försök, tycker att jag har en känsla av när jag har äl men inför att vi skulle börja försöka så testade jag mig för att se att jag faktiskt har ägglossning och hur jag känner min kropp.

    Skulle jag inte bli gravid denna gång så kommer jag fortsätta med stickor.

    Vi blev båda mer pepp på att ligga när testet var positivt + att jag är 38 år och vill inte låta tiden gå mer nu när vi väl börjat försöka.


    Nä man känner ju i och med att man börjar bli äldre att det gärna får lyckas snart! Vi har inte skyddat oss på länge men min cykel har ju varit helt kaos, så det var först nu i höst vi började mer seriöst! Tror det är tredje gången detta som jag räknar som seriöst försök med fungerade cykel.

    Vi har ju två barn, 6 och 9 år så jag försöker tänka att jag inte ska bli för besviken om vi inte får ett tredje barn, men det är ju lättare sagt än gjort.

    Har ni barn eller blir detta första?
  • Kiiwii
    nomina skrev 2021-11-26 14:08:37 följande:

    *mormor och farmor. Vore ändå historiskt om min morfar också fött barn! XD


    Hahaha :D

    Jag har faktiskt läst att sånt går i arv från mamma till dotter, om ens mamma fick barn sent och kom i klimakteriet sent så brukar man själv också vara fertil upp i ålder. Så det bådar ju gott :)

    Alltid speciellt med första barnet också, åååh. Jag är så tacksam att jag har mina två, men har alltid velat ha en sladdis. Det var länge sen jag var gravid och hade bebis, man glömmer fort hur det är! Och man minns bara det som var mysigt och roligt också, hahah! Kommer inte ihåg skrik, trotsålder och vakna nätter, haha.
  • Kiiwii
    Pandy13 skrev 2021-11-26 13:57:40 följande:

    Har en son på åtta år, så nu en sladdis som han ser fram emot:)


    Gud vad roligt! Jag hoppas ju det ska bli samma här med en liten sladdis. Tänker mig att det är roligt när man också har lite större barn som faktiskt förstår och är mer med på hela grejjen :D
  • Kiiwii
    Pandy13 skrev 2021-11-26 20:45:56 följande:

    Ja, jag har inte velat ha en till förrän för drygt ett år sedan. Sen kom väl någon ålderskris, haha. Nä, men insåg att det kanske är nu eller aldrig om det ska bli en till.


    Jag har gått och väntat på rätt tillfälle, vi byggde hus så kändes inte optimalt med bebis och färdigställande av hus och sen har jag velat komma igång med mitt då nya jobb ordentligt. Men tiden går fort och man blir inte yngre som sagt. Så nu kämpar vi på!

    Hur långt gången var du? Får du må bra?
  • Kiiwii
    Pandy13 skrev 2021-11-27 10:51:50 följande:

    Ja alltid är det något, hehe. Jag ville eventuellt söka nytt jobb, men ville samtidigt vänta i se om jag blev gravid. Vi kommer behöva flytta sen och ny bil har vi behövt fixa.

    Är i v. 16 och mår bra i graviditeten. Men vid inskrivning upptäcktes det diabetes. Det har varit väldigt mycket kring den både psykiskt och praktiskt så jag har inte förrän typ nu tänkt på/fokuserat på att jag är gravid.


    Nämen oj, ja det var ju mindre roligt att upptäcka det. Hoppas det håller sig lugnt med diabetesen och att du kan få fokusera på annat. Blir ju en massa nytt man måste tänka på och lära sig förstår jag.
  • Kiiwii
    Pandy13 skrev 2021-11-27 19:33:01 följande:

    Ja det har varit mediciner jag mått illa av och fått lägga om kosten helt. Nu tar jag insulin så man kan liksom inte "bara vara". En viss tid innan varje måltid måste jag ta spruta och viss tid efter maten ska det tas blodsocker. Så alltid något att tänka på. Men annars mår jag bra nu :) Det tidigare illamåendet och tröttheten var nog en kombination av diabetesbehandlingen och tidig graviditet.


    Jag har varit en zombi första 12-13 veckorna av mina tidigare graviditeter, förlamande trötthet, kunnat somna stående nästan! Minns också hur man kände sig som en ny människa när man helt plötsligt blev pigg igen :).

    Vad jag längtar efter att få bli gravid igen. Undra hur man kommer må? Man har ju ingen aning. Jag har nån knasig tanke om att jag kommer må skit bara för att jag alltid mått så bra mina två första graviditeter, haha. Tänker att jag kan inte ha sån tur igen!
  • Kiiwii
    nomina skrev 2021-11-28 17:36:11 följande:

    Håller tummarna för dig in i det sista!!

    Min mens är beräknad på fredag, så kan inte hålla mig mer nu och tar ett imorgon, onsdag och fredag (om det visar neg. Sen får vi se, kommer mensen så är det bara att peppa för nästa tillfälle :)


    Jag har aldrig tidigare testat en massa för BIM, men nu har jag köpt hem diverse olika test för det är ju spännande! Men risk man blir så besviken också :/ Jag tror jag har BIM 4-5 dec, så om en vecka? får hålla mig och inte testa förrän om några dagar!

    Har du några känningar? :)
  • Kiiwii
    Strandsan skrev 2021-11-28 18:23:02 följande:

    Hej! Håller tummarna att ni alla får ett plus snart!

    Jag har just fyllt 38, har en 14-åring och en 11åring från tidigare äktenskap. Nu har jag en ny kärlek som är 39 och inte har några barn. Trodde jag var klar med barn haha men nu vill vi jättegärna ha ett gemensamt barn! Vi har bara varit tillsammans sen april men med tanke på att jag inte blir yngre känns det dumt att vänta. Tog ut min hormonspiral i slutet av sept, man vet ju inte hur lång tid det tar.. Hade mens i början på november, så nu håller jag alla tummar och tår att den inte kommer igen till veckan!! Har ju ingen aning om hur min menscykel är efter 10 år med spiral...

    Blev gravid nästan direkt med de andra 2 men då var jag så mycket yngre.

    Kan vara så att jag hade en nidblödning tors-fre denna vecka, hoppas hoppas :)

    Testade imorse men inget streck, är väl lite tidigt men man kan ju inte låta bli!!!


    Hoppas det går snabbt även om du är äldre :) Bra tecken att mensen dykt upp snabbt efter spiral, tog nästan ett år för min mens att bli någorlunda regelbunden efter jag tog ut min spiral! Hade en cykel som en klocka före spiral!
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida