• Ehlda

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Har 7 barn, är 39 och försöker bli gravid. Ev sista barnet pga min ålder. Men försöker att inte jaga det för det är så jobbigt att bara tänka på det. 

    Jag hade ÄL-värk igår kväll, rätt mycket men nu ingenting. Hade även positivt på ÄL-test på morgonen (26e). Hade dock sex 2 dagar före det, alltså den 24e. Jag vet att chansen är relativt ok även om jag hade velat få till nåt igår också men av olika anledningar funkade det inte.

    Min fundering är snarare, när äl-värken släppt (och att även testat var pos men har idag minskat) är det så ägget är ute och vandrar och kan befruktas eller är det redan kört? 🤔


  • Ehlda

    Har 37,1 i temp, synd att jag inte kollat innan... men min normaltemp brukar vara ganska låg annars. Typ 36,1-36,4. 🤔

  • Ehlda
    Lojsan DN skrev 2023-10-02 17:04:58 följande:
    Jag har antingen den 8 lr 9/10 
    Anonym (1986) skrev 2023-10-02 15:23:43 följande:
    Nej men nära inpå. Den 8/10 :)
    Kul! Har ni några symptom? När tänkte ni testa? Jag har köpt testa tidigt med Clearblue där man ska kunna testa 6 dagar före BIM, så tänkte testa nu på torsdag tror jag. Innan helgen i alla fall. 

  • Ehlda
    Anonym (1986) skrev 2023-10-02 19:17:35 följande:
    Ehm, har testat tre gånger redan :) helt i onödan, I guess! Nu har jag slut på tester och väntar nya i övermorgon, då är jag på äl+11
    Haha! Brukar göra det misstaget och sen stå utan när det väl GÅR att testa mer effektivt. Så nu håller jag mig till torsdag! Skrattande Så får vi se om det visar nåt. Har tre tester så jag klarar mig över helgen förhoppningsvis. 

    Har du några symptom? 
  • Ehlda

    Har en amerikansk fertilitetsapp där det står att man kan testa sitt PdG nu innan mens som ska visa om man haft en lyckad ägglossning typ, vad jag förstår enligt google. Jag förstår inte vad det är för test, existerar sådana tester i Sverige ens?

  • Ehlda
    Lojsan DN skrev 2023-10-02 20:17:00 följande:
    Ehlda skrev 2023-10-02 19:36:45 följande:

    Har en amerikansk fertilitetsapp där det står att man kan testa sitt PdG nu innan mens som ska visa om man haft en lyckad ägglossning typ, vad jag förstår enligt google. Jag förstår inte vad det är för test, existerar sådana tester i Sverige ens?


    Jag har lite molande till och från, brukar iof ha det så vet inte om jag kan ta det som ett symtom längre. Sen har jag fått mer och mer ont i mina bröst, det tillhör iof inte vanligheterna haha. 

    Jag testade i dag, men det visade inget, så jag ska fortsätta så nu fram tills mensen kommer. 

    Jag har med Premom om det är den du menar? 
    PdG är progesteronet i kroppen, så 7 dagar efter äl så ska man ta ett test på sitt progesteron för att det är då det peakar. Vet inte heller om det finns sådana test här i Sverige.

    Exakt den! Blev lite fundersam över det hehe.

    Samma här men förra månaden hade jag likadant, molande från äl och ända fram till mens. Brukar inte få ömma bröst längre som gravid men har nån liten känning men kan ju vara för att jag känner efter. 😅 Har ingen större förhoppning då vi hade sex två dygn innan ÄL-utslag även om jag vet att det finns en chans.. men slutade amma i aug och har aldrig äl när jag ammar, aldrig blivit gravid då i alla fall (barnet är över 2 år). Så det blir spännande att se hur ser blir. 
  • Ehlda

    Är det dumt att testa på ÄL+9? 😬 Har tre st testa 5 dagar före BIM-test. Och det är det imorrn. 

  • Ehlda

    Testade idag, blev först inget men efter ca 3 min började jag se ett suuupersvagt streck men det guck inte att fota. Det va så extremt svagt. Och nu är det borta efter tiden för att lösa av gått ut. Kan lika gärna vara ett spökstreck. Iom att det är så mycket tidigare (men testet är "testa ultratidigt") så får jag vänta och se. Testar inget imorrn utan på fre så bör det ju vara nåt som syns lite mer i alla fall, om det är nåt.

  • Ehlda
    Alvedon83 skrev 2023-10-04 06:23:22 följande:
    Tycker ofta det kan anas ett streck när färgen far över stickan och sen när den torkat så försvinner det.

    Hoppas det bara är lite tidigt att testa och att det blir tydligare sen👍😊
    Ja precis, misstänker att det var nån skugga helt enkelt. 😅 
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida