Inlägg från: Anonym4848 |Visa alla inlägg
  • Anonym4848

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Får jag också vara med här?

    38 år, v. 5+0 idag, ett barn sen innan som är 2 år.

    Nojar ihjäl mig!! Hade ett jobbigt MA innan vi fick 2-åringen. Nu håller jag på med detta galna testandet. Tycker de ökar mycket segare än med förra barnet. Körde ett CB digitalt imorse som fortfarande visar 2-3 veckor, förra
     Gången hade jag 3+ redan innan v. 5+0. Har typ redan gett upp på detta. :( ska försöka boka in VUL i v. 8-9 men ja, evighetslång väntan dit förstås.

  • Anonym4848
    Bunny s skrev 2024-05-12 17:28:03 följande:
    Vill börja med att säga grattis! Vad roligt för dig 😍
    Men jobbigt att det finns lite frågetecken och oro med. Jag förstår dig till tusen. Fick ett ma I vecka 10 innan första barnet, och efter det var jag jätteorolig vid nästa graviditet och testa och noja en massa. 
    Hoppas allt visar sig vara normalt! 
    Du kan ju överväga att boka in ett privat ul om du känner att det är okej att lägga pengar på det? Vet inte vart de drar gränsen i för vecka som tidigast men när jag gick på fertilitetsklinik så fick jag göra redan i vecka 6+3.
    Tack snälla du för både grattis och pepp..

    Ja alltså känns typ som att det är 1% chans att detta går vägen. Så kände jag sist med, men då visade iaf testerna starkt osv. Gjorde då ett VUL på sjukhuset i v. 8+3 typ och efter det kändes det ngt bättre så hoppas att de är snälla nu med. Ska ringa och böna och be imorgon har jag tänkt.

    Jo, vore ju på ett sätt skönt att göra det redan snart, men när jag fick MA hade vi sett hjärtslag i v. 6+4, så jag vill inte göra det för tidigt heller, då kommer jag bara noja efteråt ändå.. men får jag nej på sjukhuset så kommer jag boka privat.
  • Anonym4848
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-05-13 10:56:07 följande:

    Grattis!! 


    en fråga, när du fick hjärtslag i v 6+4, var det korrekt storlek på fostret då? Hur snart därefter fick du missfall? 


    Tack!

    Näe, enligt mina uträkningar var det typ 2-3 veckor för lite men hon som gjorde VUL vägrade hålla med mig utan fortsatte bara "va glada nu att allt ser fint ut!" Och "man kan inte veta när befruktning skett om man inte gjort IVF". Men om det hade stämt så skulle jag isf plussat innan jag ens blev gravid. Så efter nån vecka kontaktade jag gyn på sjukhuset och det hade ju knappt växt ngt mer och inget hjärtslag längre, så var ju rätt förberedd på det ändå. 
  • Anonym4848
    Bunny s skrev 2024-05-13 22:06:46 följande:
    Vad jobbigt att ni såg hjärtslag och att ni ändå fick ett ma 😔 då förstår jag verkligen att ni inte vill göra för tidigt av den anledningen. 

    Hemskt att först bli jätteglad över att man är gravid och så ska den glädjen förstöras pga oroligheter längs vägen. Det är så himla mycket att oroa sig över när man är gravid tycker jag 🙈
    Barn 1 var jag orolig i massor, särskilt eftersom det tog tid att bli gravid och ett ma. 
    Barn 2 gick direkt och då hade jag ju nyligen fått ett friskt Barn så där var det inte mycket oro. 
    Nu kommer jag vara ganska ordentligt orolig för massor för nu är jag äldre och med det kommer det massor med risker på köpet 🙈😅

    Hur gick det att ringa in? 
    Jaa, helst skulle man ju vilja kolla varje vecka, eller varför inte varje dag? Haha

    Det är verkligen mycket oro, först att det ska bli missfall, sen att de ska hitta nåt på kub/rul, sen minskade fosterrörelser och sen att nåt ska hända under förlossningen. Så jäkla kämpigt!! 

    Skönt att du fått en lugn graviditet iaf då! Hehe hur gamla är barnen nu?

    Fick tvärnej på sjukhuset, de tyckte det gått för länge sen mitt MA och att jag fått barn emellan. Så har bokat privat nu!
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida