• nomina

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Kiiwii skrev 2021-11-26 13:21:24 följande:

    Ja det är lite av en seger i sig att kroppen börjar funka, svårare att bli gravid när den inte vill funka som jag vill ;) Har ändrat kosten lite och tar diverse vitaminer och det verkar ha haft effekt!

    Jag går bara på känsla när det gäller ägglossning, men nu när cyklerna börjat bli mer regelbundna och jag ser ett mönster så ska jag testa med ägglossningstest tänkte jag, mest för att få veta mer exakt om det sker nån ägglossning eller inte!

    Hur gör ni andra? Kör på spontant, känner in kroppen eller testar?


    Vi är på vårt första försök, tycker att jag har en känsla av när jag har äl men inför att vi skulle börja försöka så testade jag mig för att se att jag faktiskt har ägglossning och hur jag känner min kropp.

    Skulle jag inte bli gravid denna gång så kommer jag fortsätta med stickor.

    Vi blev båda mer pepp på att ligga när testet var positivt + att jag är 38 år och vill inte låta tiden gå mer nu när vi väl börjat försöka.
  • nomina
    Kiiwii skrev 2021-11-26 13:44:01 följande:

    Nä man känner ju i och med att man börjar bli äldre att det gärna får lyckas snart! Vi har inte skyddat oss på länge men min cykel har ju varit helt kaos, så det var först nu i höst vi började mer seriöst! Tror det är tredje gången detta som jag räknar som seriöst försök med fungerade cykel.

    Vi har ju två barn, 6 och 9 år så jag försöker tänka att jag inte ska bli för besviken om vi inte får ett tredje barn, men det är ju lättare sagt än gjort.

    Har ni barn eller blir detta första?


    Det är vårt första barn vi försöker få...vi vill gärna ha fler barn, men om vi iallafall kan få ett så vore det helt underbart!

    Både mormor och morfar fick fler barn, men framförallt de sista när de va över 40 så jag hoppas att jag har lika fertila gener som dem :)
  • nomina
    nomina skrev 2021-11-26 13:57:12 följande:

    Det är vårt första barn vi försöker få...vi vill gärna ha fler barn, men om vi iallafall kan få ett så vore det helt underbart!

    Både mormor och morfar fick fler barn, men framförallt de sista när de va över 40 så jag hoppas att jag har lika fertila gener som dem :)


    *mormor och farmor. Vore ändå historiskt om min morfar också fött barn! XD
  • nomina

    Farmor fick de första barnen ung, men sen en sladdis vid 37 (hade fel att hon var över 40, va tvungen att kolla upp). Mormor fick första vid 26 totalt sex barn och sista vid 42. Hon födde min mamma vid samma ålder som jag är nu. Men det låter bra (vad jag vill läsa just nu iaf) ;)

  • nomina
    mamma8212 skrev 2021-11-28 17:23:32 följande:

    Beräknad mens imorgon. Tog ett test imorse som var negativt, så jag vet inte.. haft mensvärk till och från. Konstigt humör, jätteledsen hela förmiddagen som nu är bättre. Fått en finne, så som jag brukar innan mens. Så ja. Har inga mer test hemma, så det får jag köpa imorgon och ev testa på eftermiddagen om mensen inte kommer.


    Håller tummarna för dig in i det sista!!

    Min mens är beräknad på fredag, så kan inte hålla mig mer nu och tar ett imorgon, onsdag och fredag (om det visar neg. Sen får vi se, kommer mensen så är det bara att peppa för nästa tillfälle :)
  • nomina
    Kiiwii skrev 2021-11-28 20:48:32 följande:

    Jag har aldrig tidigare testat en massa för BIM, men nu har jag köpt hem diverse olika test för det är ju spännande! Men risk man blir så besviken också :/ Jag tror jag har BIM 4-5 dec, så om en vecka? får hålla mig och inte testa förrän om några dagar!

    Har du några känningar? :)


    Nej inte direkt. Tyckte att jag hade det förra veckan men nu borta. Lite molvärk dock och lite ömma bröst har haft lite flytningar som jag inte annars brukar ha. Annars inget.

    Varit gravid två gånger innan, minns dock inte bär i graviditeten men fick jättespända bröst och tydliga blodkärl till dem. Men de kanske kom senare eftersom jag märkte mina graviditeter sent.

    Jag hoppas så innerligt på plus, men vågar inte ställa mig in på det. Har redan köpt nya äl-test och fertilitetsgel :) (babykollen bjuder på en extra vara av allt man köper där så passade på) :D
  • nomina
    Kiiwii skrev 2021-11-28 21:29:04 följande:

    Jag är sjuk, feber och halsfluss så det enda jag känner är hur sjuk jag är, haha! Jag hade svinont i bröstvårtorna precis efter ägglossning och det hade jag alltid förut när min cykel var normal så det gav mig hopp om att jag faktiskt haft ägglossning denna gång i alla fall :)

    Bara vänta och se?


    Åh krya på dig! Jag kände mig febrig en dag förra veckan, så blev jag bra igen dagen efter, idag snorig och huvudvärk.

    Du använder inte äl-test då?

    Vi är på vårt första försök så vi är båda spända över att testa.

    Min man frågade efter sexet om vi kan ta ett test dagen efter, tänk om man ändå fick så snabba besked! ^^

    Har du haft rubbad cykel länge?
  • nomina

    Kiiwii: Jag verkar inte kunna citera inlägg längre. Så skönt att det iallafall verkar bli regelbundet igen! Då ska det nog ta sig snart också!

    Jag plussade inatt, kan inte fatta det! Hela dagen har varit en berg och dal bana :)

  • nomina

    Kiiwii: jag hoppas det inte är något negativt att det redan är tydligt.

    Jag har redan förberett för imorgon att ta ett nytt test på morgonen med ett annat märke. Men tack! Har bara lite svårt att ta in det...

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida