Inlägg från: Anonym (Babymakeing) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Babymakeing)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    pandarinen skrev 2021-10-10 21:07:27 följande:
    Blir så förvirrad, på 1177 står det att det är vanligt att man kan få blödning under ägglossningen. På någon sida står det att man kan få blödning innan ägglossning? 
    Men jag fick glad gubbe i fredags följt av smärta i nedre delen av magen.. hur ska jag veta när jag har ägglossning tro. 
    Är det försent att ha sex på måndag? Det borde det väl vara? Jobbar dygnpass i helgen så kommer inte träffa min make förrän måndag.
    jag killgissar nu men det jag vet om blödning vid äl är att det kan uppstå en blödning när ägget släpper från äggstocken. Om din blödning är från det så har du redan haft äl och jag skulle gissa att det är försent för sex idag. Men om ni är sugna så kör på :) Går ju att sexa för fler orsaker än bebisar. Och jag skulle tippa att en blödning från äl inte är mer än som en rosa flytning egentligen.
  • Anonym (Babymakeing)
    Hoppas 2012 skrev 2021-10-13 12:26:02 följande:

    Hej alla!

    Fick + den 4/10 och det blir mitt tredje barn. Känt lite stress för min ålder (39) och vad folk ska säga. Ja man ska inte bry sig vad andra tänker men ni förstår.
    Roligt att följas åt med äldre


    Grattis! =D 
  • Anonym (Babymakeing)
    Mina pojkar 2 skrev 2021-10-24 20:47:46 följande:

    Hejsan! Jag undrar vad jag kan göra, jag har inga äl-sekret. Får glad gubbe på ägglossning test. Men har läst att spermier överlever inte utan detta sekret. Har använt mig av fertilitet glidmedel som ska hjälpa spermierna att hitta rätt och överleva längre. Så himla trist om det är pga av att jag ej har detta sekret. Har ingen svamp el bakteriell vaginos . Vad kan detta bero på? Har prövat rosenrot men det hjälper inte.


    Men har du känt efter med fingrarna vid livmodertappen?

    Det är inte alltid det yttrar sig som tydliga flytningar, för mig gör det iaf inte det och jag har lyckats bli gravid 4 gånger. Allas kroppar är olika och utsöndrar olika mycket sekret och flytningar, men det betyder inte att något är fel :)
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (38) skrev 2021-10-25 10:20:05 följande:
    Jag har också hört detdär med orgasm, men mer som att musklerna slappnar av och blir mer mottagliga, jag antar cervix öppnas vid äl för att tillåta spermierna att vandra.

    Du menar att det tog tid att bli gravid för att du troligen inte tog äl-test?

    Jag vet inte om jag vill fortsätta ta äl-test nu när vi ska börja testa. Jag vet ungefär när det sker och jag vet också hur der känns i kroppen, tänker att vi kanske kan prova och se hur det går och skulle det inte ta sig på några månader att försöka gå på äl-test.
    tvärt om, musklerna drar ihop sig och ger spermierna en skjuts på vägen fram :) för oss tog det 9 eller 10 månader med första trots användning av äl-test så det kan ta sin lilla tid ändå. Rätt ägg med rätt spermie som ska fästa i en lagom tjock slemhinna osv... så det är en del som måste funka för att det ska bli något.
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (34) skrev 2021-11-04 14:26:49 följande:

    Glädjen varade tyvärr inte så länge. Hann vara gravid i 1 v när blödningen helt plötsligt kom. Har inte ont men bm säger det troligtvis ändå är mf


    Beklagar :(
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (34) skrev 2021-11-08 18:09:50 följande:

    Jag har haft mf men slutat blöda så nu kör vi igen

    Undra om det tar 6 månader till ?suck


    Är ju inte alltid det går så fort men man kan hoppas, när jag fick så tidigt mf så hann jag inte ens få en mens emellan att det tog sig igen.

    Håller tummarna att det går fortare än 6 månader <3
  • Anonym (Babymakeing)
    Pandy13 skrev 2021-11-08 17:16:00 följande:

    Var på KUB idag. Låg risk med tanke på ålder, hehe. Är i vecka 13 och mår rätt bra äntligen! Mycket strul eftersom man upptäckte diabetes vid inskrivning, men börjar smälta/acceptera det nu och medicineringen verkar gå åt rätt håll äntligen.


    Å många positiva saker då! :)

    Blev du tvungen att ta sprutor direkt för diabetesen eller har det räckt med tabletter?
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (34) skrev 2021-11-09 06:44:39 följande:

    Tack för pepp

    Minns du när du hade äl?


    Fick positivt äl-test på cd 15 efter blödningen haft startat. Lyckades sexa dagen innan positivt test och två dagar efter.
  • Anonym (Babymakeing)
    pandarinen skrev 2021-11-16 07:43:26 följande:

    Men känns som jag snart ger upp. Det är 8:onde försöket. Just nu och under natten har jag haft molnande värk. Vi har försökt ha sex flera gånger men det här med produktionssex ( och att vi försökr i snart 1 år på bestämda dagar) är inget för min man. Det låser sig för honom så han kan inte ha sex, han kan inte slappna av njuta utan tänker bara på att han måste leverera och då går det inte alls istället.

    Så blir vi båda frustrerade, besvikna, irreterade ja så är det en ond cirkel. Och försök på försök slutar på samma sätt. Han blir slak eller kn inte gå. Samtidigt som vi har en 2 åring som vi måste anpassa oss till, som i natt vaknade 2 gånger mitt i allt och slutade med att vi fick avbryta allt.

    Det positiva är att jag fortfarande på morgonen har glad gubbe. Så får hoppas på en chans till under dagen.


    Jag kunde inte säga något om äl till min sambo för då fick han samma problem som din. Så jag fick helt enkelt ta initiativ att det skulle ske ungefär rätt tid. För hade vi för ofta typ varje dag blev det samma sak att han inte kunde komma. Så hade vi tur fick vi till det bra med nån dag innan äl och nån dag efter äl iaf. Tog sig tillslut! Första tog oss nästan ett år att få till,
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida