• mamma8212

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Mens igen, exakt på dagen. Försök 9 nu, tror jag det blir. Nu har vi inte så många månader till att försöka, eftersom jag vill ha bf innan jag fyller 40..

  • mamma8212
    H0nd3ndär skrev 2021-12-30 23:57:02 följande:

    Trist. Men inte kört än! Men vet att dag 1 i cykeln är jobbig.

    Någon speciell anledning till att du vill ha bf före 40?


    Nej, mest för att jag börjar känna mig för gammal efter 40 :) Men vi får se.. jag fyller i december så vi har några månader på oss.
  • mamma8212

    Heej tjejer, 
    Här händer inte mycket. Försök 9 nu, tror jag. Jag börjar ge upp mer och mer och börjar nog vänja mig vid tanken att det inte blir något. Vi reagerar inte när mensen kommer längre, bara konstaterar. Ingen av oss blir direkt ledsen längre, heller. Vi får se helst enkelt, vi fortsätter ett tag till sen får det räcka. :) Väntar på bim om typ en vecka. 

  • mamma8212


    Hej alla!
    Det var jag som startade denna tråden i juli förra året, då hade vi försökt sen april ungefär. Nu idag, testade jag positivt. Efter 1 1/2 år av försök. När vi slutat försöka för längesen. Efter utredning som inte visat något fel på någon av oss. Jag är i CHOCK. 😳 Skulle haft mens som igår/idag typ, testet blev positivt direkt.
  • mamma8212

    Tack så mycket alla ❤️ Det är helt overkligt. Jag la ut alla gamla bebiskläder på Tradera Igår 🤣 
    Jag har lite molvärk i magen men det är allt. Jag hoppas verkligen att det går vägen.. 

  • mamma8212


    Var tvungen att ta digitalt också såklart.. helt sjukt att jag är gravid! Är BIM idag som sagt, så jag verkar ha rejält med hormon i kroppen idag 😊
  • mamma8212

    Hur gör ni med vitaminer? Jag har inte ätit folsyra eftersom detta var så oväntat, men har börjat nu. Äter ni gravidvitaminer också? Eller bara vitaminer för gravida? Jag har glömt hur man brukar göra 🙈

  • mamma8212
    Kumquat skrev 2022-11-02 15:26:31 följande:
    Brallans skrev 2022-11-02 14:46:17 följande:
    trist med cystan men det är det nog många som har tänker jag, hoppas det är något som försvinner av sig själv samt att de andra proverna är bra :) 

    Jag skulle personligen inte vilja vänta utan köra på direkt med IVF men det är såklart individuellt {#emotions_dlg.flower}
    Blev faktiskt lugnad av att googla cystan(!), det verkar vanligt och allmänt ganska normalt, så nu har jag bestämt för att inte oroa mig för det Glad

    Frågade också lite kring min korta lutealfas och vad som finns att göra kring den. Enligt henne gick det inte att se att insatser för att förlänga lutealfasen gav fler bebisar. Hon menade också att tempning och äl-tester kan ha fel och att jag kanske visst haft ägglossning tidigare. Måste säga att känner mig ganska skeptisk till det. Såklart kan det väl hända och nej visst, FF kanske inte är ett orakel, men tillsammans med övriga symtom är jag numera ganska säker på att jag har koll på älarna (och lite tror jag fortfarande att FF nog kommer från Delphi Flört).

    Det här blir fjärde försöket efter mitt ma (eller femte om man också räknar den första cykeln), så tiden har snart ändå gått. Tror vi mer kommer bestämma efter hur det ser ut med antal äggblåsor, om det verkar finnas chans att få ut ett bra antal. Får de bara ut 1-2 blir inte chanserna särskilt mycket större med IVF så då kan vi spara pengarna och försöka själva. Tänker jag nu i alla fall!


    En cysta är oftast vanligt, bara det att man inte märker av dom :) Jag hade en som sprack, fy fasen vad ont det gjorde. Men innan det visste jag inte ens att den fanns.
    Jag vet inte vad ni har för historia innan ditt MA, men för oss har det som sagt tagit tid, utan anledning. Jag har alltid blivit gravid lätt innan, första eller andra försöket max. Sen efter att vår son föddes 2017 så har det inte funkat. Vi började försöka i april förra året, började utredning i november. Den visade inget alls. Alla mina blodprover var bra, ultraljud på livmoder och äggstockar var fint. Dock såg hon att jag hade "pco-liknande" äggstockar, dvs pärlband av många ägg på varje äggstock. Det sa hon dock inte, jag läste det i journalen.. eftersom allt såg bra ut, var vårt enda alternativ enligt läkaren IVF. Men eftersom vi redan har barn så var det  aldrig ett alternativ för oss, dels pga väntetid och pengar. Sen gav vi upp tanken lite i våras, har ändå legat regelbundet och nu helt plötsligt denna månaden tog det sig. 1 1/2 år och vi har ingen aning varför. Jag tror dock att jag inte har haft ägglossning varje månad, trots att äl-tester har visat på det. Så det kan vara anledningen. Jag har ändå haft regelbunden mens, men diff på 1-2 dagar, men så har det alltid varit.
  • mamma8212
    Hanna Gitta skrev 2022-11-11 10:46:50 följande:

    Tack för välkomnandet 😃 Jag tog ett testa tidigt från clearblue förra fredagen, det var extremt svagt positivt, men ett streck är ett streck har jag hört! Men dagen efter vaknade jag med molvärk, och ljusrosa på papperet när jag var på toa. Sedan försvann det... Hoppet tändes igen, men dagen efter började jag blöda och plötsligt var graviditetstestet den dagen negativt, så jag vet inte om det var ett fel på första testet eller om jag fock ett väldigt tidigt missfall. Det är ju så dumt att man kan ta de extremt tidiga testerna, varför kan man inte bara vänta 🤷 Så mycket pengar man lägger på ingenting 🙈 


    Jag har gjort såna också och dom visar ofta falskt positivt, som att där alltid är en skugga på testet.. har aldrig upplevt det med clearblues vanliga. 😊
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida