Inlägg från: fornminne |Visa alla inlägg
  • fornminne

    Återfall I spelmissbruk, sambon lämnar mig

    Ordinär Man skrev 2021-07-09 13:59:41 följande:
    Skit fullständigt samma om det är en sjukdom, beroende, att var besatt av demoner, eller vad man nu vill hitta på. Poängen är att du gör enorm skada. Plocka ut 20 000 i kontanter och bränn dem. Så får du i alla fall en liten brasa. Att inte bara kasta bort pengar som är familjens, utan till och med sätta den i skuld, är ingen jag skulle acceptera i fem minuter. Där är dörren! Skilsmässa! Kontakta banken och se till att frysa tillgångar så gott det går. Kolla kreditvärdighet och KFM bums! Har smycken eller andra värdeföremål "försvunnit"? Osv

    Det ena utesluter inte det andra. Spelberoende är en sjukdom. Det betyder inte att man saknar ansvar för sina handlingar. Och ja, omgivningen drabbas ofta. Att leva med en spelmissbrukare är som att leva med en alkoholist eller pundare. Dvs inget att rekommendera. Det är därför många skiljer sig, förhoppningvis INNAN de tvingas gå från hus och hem. Men många stannar tyvärr också alldeles för länge. Ofta handlar det om medberoende. Det kan vara lika destruktivt som beroende. Ts fru gör helt rätt som går. De kanske hittar tillbaka till varandra i framtiden, men även om de inte gör det, hoppas jag att ts inte ger upp utan i alla fall försöker finnas där för sina barn.
  • fornminne
    Anonym (Ps) skrev 2022-11-12 14:57:28 följande:

    Jag skulle aldrig lämna min man om han skulle få återfall för jag vet det är en sjukdom och jag skulle stötta honom. Folk som är beroende det är en sjukdom så som alkohol droger. den lockar fram det värsta i en människa. Det  är svårt att sluta men du måste verkligen bestämma dig för 0 tolerans. Ta bort spel Djävulen i dig den får inte vinna. 


    du ska vinna tillit till din fru 


    Det är lätt att säga att man aldrig ska lämna, men om hela familjen dras ner i skiten kanske man måste tillslut. Det spelar ingen roll att det är en sjukdom. Missbrukaren har fortfarande ett eget ansvar och andra ska inte behöva bli lidande.

    Det är ju inte själva sjukdomen man lämnar (och man kan stötta på håll), utan beteendet som sjukdomen eller beroendet leder till. Spelar ingen roll om det är alkohol, droger, spel eller något annat. Det finns en gräns för hur mycket partnern orkar, och barn ska absolut inte behöva växa upp så.

    Jag förstår att det är ett helvete för TS, men jag förstår även att frun fått nog. 
Svar på tråden Återfall I spelmissbruk, sambon lämnar mig