Inlägg från: Anonym (Strukturerad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Strukturerad)

    Ni som varit på gränsen till utmattning

    Anonym (X) skrev 2021-07-10 07:59:27 följande:

    Men faktiskt lyckades förhindra att gå in i väggen. Vilka strategier använde ni er av? Vad gjorde ni för att läka och återhämta den skadan som redan var skedd?


    Identifiera först vad som stressar. I mitt fall var det riktigt tufft privat, med flera familjemedlemmar svårt sjuka.

    Det jag gjorde var att strukturera upp min tillvaro på ett sådant sätt att jag fick andningshål där jag fick möjlighet att så att säga tillfälligt stämpla ut från problemen så att hjärnan fick vila från all drama och alla problem.

    Ett sådant andningshål var mitt jobb. Jag hade nära kontakt med min chef angående familjesituationen och jag fick också stödsamtal via jobbet men utöver det var jag väldigt noga med att hålla mitt privata helvete utanför arbetsplatsen. Min chef var helt fantastisk i detta läge. Efter 8h på mitt roliga jobb kunde jag stämpla in igen i sjukdom, behandlingar och elände utan att gå under.

    Andra andningshål var mina fritidsintressen. Att syssla med något avkopplande och gärna fysiskt rensar hjärnan. Jag hade också min bästa vän att tillgå (vi delar ett intresse) som bara släpade med mig, helt kravlöst och utan frågor var otroligt avstressande.
Svar på tråden Ni som varit på gränsen till utmattning