Inlägg från: Anonym (Teo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Teo)

    Inför att köpa en katt

    Det är bra att du ställer frågor. Låna också många böcker om katter och läs på om vård och olika raser mm.

    Du kanske kan erbjuda dig vara kattvakt? Först någon dag, sen kanske en helg.

    Av de frågor du ställer nu och det du berättar om dig själv avläser jag att det kommer att dröja några år innan du är mogen nog att äga och ansvara för en katt. Om du är vuxen kanske du helt enkelt inte är rätt person för att vara kattägare.

  • Anonym (Teo)

    Känner du någon som har katt? Det märks att du inte har koll på hur katter beter sig (vilket är helt ok så länge man inte tänker köpa en inom en snar framtid). Försök umgås med katter så kommer du automatiskt att få svar på en del av dina frågor. Men katter är också olika individer. En del behöver tex mycket sällskap medan andra gillar att vara för sig själva.

  • Anonym (Teo)
    Sommarsuperhärligt skrev 2021-07-11 16:07:04 följande:

    Jag är tonåring. 

    Bra idé att vara kattvakt. Har tittat på katter och hållit dem men inte samma sak som att ta hand om. Du får jag provsmaka det hela. 

    Jag tror att även när jag blir vuxen så kommer jag vara lika mig själv. mer strukturerad. Men en person som kommer att fortsätta att gå ut på promenader och springa. Men då kanske det är fortfarande för tidigt att vara ansvarig för en annan familjemedlem. 


    Ok, då är det ju inte konstigt alls att du har de här frågorna! Fortsätt du att höra dig för och läsa på. När du blivit vuxen kanske katt vore ett jättebra djur för dig.

    Men det är ett stort ansvar. Många unga vuxna gillar tex att resa och då måste man ha någon som är pålitlig och som man vet kan tänka sig att ta hand om katten.

    Själv verkligen älskar jag katter, men jag har aldrig haft någon eftersom jag känner att jag inte har den tid över som de behöver.
  • Anonym (Teo)
    Sommarsuperhärligt skrev 2021-07-11 16:10:59 följande:

    Jag gillar katter som man kan mysa med och som jag kan ta ut med mig på promenad med koppel. 


    Ja, det är mysigt. Tyvärr kan det vara svårt att veta hur kattens personlighet innan man köpt och fått hem den. En släkting till mig ville ha en katt att gosa med, men den katten vill bara vara ute och smyga på småfåglar hela tiden. Och katter kan bli runt 20 år gamla, så nu är det den lite småtråkiga katten hon har tills hon går i pension typ.

    Till viss del påverkas kattens personlighet av vilken ras det är. Precis som hundar.
  • Anonym (Teo)
    Sommarsuperhärligt skrev 2021-07-11 16:21:50 följande:

    Tack för att du är en trevlig person! (andra här kan lära sig hur man håller en lite mer trevlig ton)

    Jag gillar att resa inrikes och utrikes, springa, gå ut på promenader, vara kreativ och skapa, och studera 

    Så jag vet inte...

    Men kändes skönt när du berättade om att du är i en liknande situation, kände mig inte lika förvirrad och ensam. Kanske ska jag stabilisera mig och vänta sen när jag bor tillsammans med en sambo som också själv gillar katter innan jag skaffar en. Jag läsa på mer om katter såklart. :)




    Mina grannar har som tur är utekatter, så jag passar på att prata med dem när jag träffar dem.
Svar på tråden Inför att köpa en katt