• Anonym (anonym o ledsen)

    komplicerad familjesituation

    Jag behöver råd , jag har ett bonusbarn elr två rättare sagt men en jobbig situation med de äldre barnet 12 år , barnen har två olika mammor och kommer varannan helg pga avståndet . Barnet har en negativ inställning tll allt och är enligt min uppfattning väldigt bortdaltat , kan ie knyta skorna närhan var 10 . torkar fortfarande av sig på kläderna han är 12 år . det sistnämda är ilandsproblem men has attityd påverkar mig så jag mår dåligt när han är här , man tippar på tår .... vi ska bara ät det han gillar dvs roterar bland 4 rätter ... suck jag har egna större barn så jag vet vad barn innebär men min fråga är , jag älskar denna mannen men hur mycket ska man lära sig hantera . nuhar det gått så långt att jag pratat med min sambo om detta och han är medvetet om barnets attityd och håller med , men hur mycket vi än pratat med barnet hjälper det inte .... 

  • Svar på tråden komplicerad familjesituation
  • Anonym (Kvinna 39)

    Det där är mannens problem att fixa. Ditt problem är hur länge du låter det pågå innan ni separerar.

    Negativ inställning låter mest som en tween, men självklart ska inte nån snorunge diktera vad ni äter! Vansinnigt...

    Berätta för sambon hur det här får dig att må, fråga hur ni ska lösa det och låt honom sedan göra det. Om inget blir bättre måste du bestämma dig för om du vill leva så här eller inte. Det är ingen skam i att flytta isär, du respekterar bara dig själv isf. Eller så fattar pappan vad det innebär att vara vuxen och förälder i hemmet.

  • Anonym (E)

    Din sambo (barnets pappa) får börja sätta gränser. Det är hans barn och han som ska ta det ansvaret, inte du för då riskerar du att bli den elaka styvmodern medan han slipper undan som snälla pappan.

    Tex skulle pappan kunna säga att det är den mat ni lagar som gäller och att barnet får välja maträtt en annan dag. Det viktiga här är att han sedan inte ger med sig utan står fast vid vad som sagts.

  • Anonym (Q)

    Men är det inte nästan omöjligt att uppfostra någon när man bara träffas några dagar i månaden? Det bästa ni kan göra är att satsa på en stark relation och ha trevligt när ni träffas. Stötta mammorna i deras uppfostran. Hitta sätt att göra det drägligt för alla inblandade att samexistera de fåtal dagar det handlar om. Rutiner och förutsägbarhet och tydliga förväntningar kan hjälpa, men främst mycket kärlek och tydligt ledarskap från de vuxnas sida.

  • Tecum

    Om det bara är varannan helg får du stå ut, eller fly hemmet just de dagarna. VH är knappast skäl nog att bli särbo för en skitunges skull. Men se till att pappan tar ansvaret, lagar maten och så, och ligg lågt.

  • Ami  Heart

    Ditt bonusbarn är i en otrygg situation och på väg in i tonåren. Du är ju tydligen bonusmamma 2 om det finns ett yngre syskon. Ni bor långt ifrån och ses sällan. Klart att det kommer bli "dålig attityd och gnälligt". Det enda du kan ändra är din egen inställning.

    Så, tänk "vad skönt att vi inte behöver fundera på vad för mat vi äter varannan helg", "vad skönt att NN berättar hur vi ska ge trygghet genom att ge en viss förutsägbarhet i fråga om vad vi äter här" eller "vad roligt att få laga mycket mat varannan helg" (för att ni väljer laga 2 maträtter).

    Du nämner inget mer som barnet har negativ inställning till så jag kan inte hjälpa dig formulera om det, men om du tänker dig in i barnets situation med otrygghet, långt ifrån det vanliga, med främmande människor och så en hormonfabrik som bubblar i kroppen så kan du hitta de vuxna meningarna som gör att du kan agera som en trygghetskapande vuxna istället för den gnälliga vuxenbebis som du är i trådstarten.

  • Nomanisanisland
    Tecum skrev 2021-07-13 17:52:11 följande:

    Om det bara är varannan helg får du stå ut, eller fly hemmet just de dagarna. VH är knappast skäl nog att bli särbo för en skitunges skull. Men se till att pappan tar ansvaret, lagar maten och så, och ligg lågt.


    Tänk på ungen som får dras med en skitvuxen.
  • Tecum
    Nomanisanisland skrev 2021-07-14 09:10:52 följande:
    Tänk på ungen som får dras med en skitvuxen.
    Men det är bara varannan helg även för skitungen, det bör han kunna stå ut med.
  • Anonym (Steff)

    Det är ju bara varannan helg så att äta de 4 rätterna barnet gillar borde inte vara ett jätteproblem.

    I mitt tycke är 12 den värsta åldern på barn, sura och svåra att få en vettig kontakt med. När de blir lite äldre kan de visserligen bli ännu jobbigare men då brukar de i gengäld bli mycket roligare att prata och diskutera med.

  • Anonym (anonym o ledsen)
    Nomanisanisland skrev 2021-07-14 09:10:52 följande:
    Tänk på ungen som får dras med en skitvuxen.
    skit vuxen ??
Svar på tråden komplicerad familjesituation