• Spucks

    Hyperaktiv 2,5 åring…

    Jag tror det är ganska normalt på ett sätt ... barn i den åldern behöver testa gränser, och till en stort del är det nog det ditt barn gör. Du skrev i början att han inte lyssna förran ni sätta hårda gränser - då är det nog precis det ditt barn behöver!
    För n
    ågra barn räcker det att mjukt ber dem om något, andra barn behöver det mycket tydligare och strängare. Så jag skulle satsa på det för att få det lite lugnare. Tex. har min son haft samma sak med att ändra sig hela tiden och jag blev så himla trött på det. Det var inte för att han inte visste vad han ville, utan ren princip. Så jag löste det med regeln "första svaret gäller" - han slutade ganska snabbt med det, åtminstone för det mesta, nur händer det bara väldig sällan.


    Dessutom vill jag påpeka att små barn brukar inte varva ner framför TVn - det är stimulerande! Även när de sitta stilla medan de tittar är det stimulerande med allt ljud och ljus och de kommer att ha mer energi eferåt. Det är alltså inte att rekommendera att använda det för att ha lugn och ro. Likaväl är det väl bra att fasa ut annan stimulering också - du skriver att ni aktivera honom. Han borde underhålla sig själv. Visst ska ni vara med oftas eller titta på och ger honom uppmärksamhet, men om ni hittar på aktiviteter för oftas lär han sig inte att komma på någonting själv (eller hellre: han glömmer hur man gör) och kommer att kräva att bli underhållen av er hela tiden. Du skrev ju själv att han är gullig när han själv hittar på någonting - låt honom göra det. 

Svar på tråden Hyperaktiv 2,5 åring…