• Tor 5 aug 2021 08:16
  235604 visningar
  5021 svar
  +1
  Inlägg från johanna1992 Visa alla inlägg
  5021
  235604

  Försöka bli gravid i höst, följas åt?

  Hej! Jag hakar på här!


  Jag fyller 29 i år och min sambo är 30. Vi bestämde oss för att börja försöka med första barnet i sommar och jag tog ut min p-stav i början av juni. Sista 3-4 månaderna med p-stav hade min mens börjat komma tillbaka så jag har haft regelbunden mens direkt. Har testat litegrann med ÄL-tester men inte fått positivt, vet inte om jag har testat fel eller om min ÄL inte kommit igång ännu.


  Denna månad blir lite som första "riktiga" försöket tänker jag, bör ha ÄL kring den 13e och BIM den 28e. Så spänd och taggad men också nervös. Har läst på lite smått och bestämt mig för att börja ta D-vitamin, folsyra tar jag sen innan.

  Så kul att läsa allt ni skriver och följas åt!


   

 • Tor 5 aug 2021 12:46
  Lövsångerska1991 skrev 2021-08-05 10:13:16 följande:
  Vad kul att vi börjar bli så många här! :) Hur har du använt äl-testerna och vilken sort är det? Gäller att testa från rätt dag och göra testet typ samma tid varje dag (helst med morgonurin).

  Så spännande att ni är ihåg iaf, då blir det kanske du som plussar först! :)

  Jag har testat flera olika men har nu bestämt mig för att köra med Clearblue digitala, känns skönt att få ett definitivt svar och slippa tolka. :)


  På dom jag står det att man kan/bör använda morgonurin vilket känns rimligt, men på de andra jag använt har det ofta stått att man bör testa mellan klockan 10-20 vilket gjort att jag förmodligen alltid haft för utspätt urin då jag dricker mycket vatten om dagarna och kissar ofta.


  Så nu tar jag nya tag med CB och kommer testa på morgonen från och med nästa måndag (plan ÄL enligt min app nästa fredag) för att säkerställa att jag inte missar. Håller tummarna för mig själv och alla andra här!

 • Fre 6 aug 2021 07:55
  Lövsångerska1991 skrev 2021-08-05 16:32:34 följande:
  Tycker clearblue är enkla och bra, provade förra perioden bara för att se så att jag faktiskt har ägglossning (min vanliga noja). Kissar också ofta, är lite jobbigt att behöva hålla sig när man vaknar typ kl fyra på morgonen (klockan ringer 6.30 och man ska ju helst ha hållit sig i fyra h då) alternativt gå upp och kissa på stickan och vänta, fast man kan faktiskt läsa av resultatet när man vaknar igen sen! XD

  En fråga till er alla i tråden: Är det många i er närhet som vet att ni ska försöka skaffa barn? Jag känner att det känns konstigt att berätta om det, vet inte riktigt varför (för privat kanske, eller ev läskigt att jinxa), men känns samtidigt lite ensamt. Är därför glad att jag har er här :) mina systrar har barn och det känns konstigt på något sätt att umgås med dem och som att de antar att vi inte försöker (kanske t.o.m tror att vi inte kommer försöka) skaffa barn. Eller de tror ju att allt är som vanligt. När (eller om) det väl blir en graviditet kommer jag nog berätta

  ganska tidigt. Ush, känns som att jag blir ledsen av att snart få mens. Har varje mens känt att det känns fel att få mens (fastän vi inte ens börjat försöka än) och att jag mycket hellre vill vara gravid. Besväras så av mensen också, med kraftig värk, nedstämdhet och trötthet. Är det någon som känner igen sig eller säger jag konstiga saker? Behövde få ur mig det här bara?

  Haha ja precis, ska bli spännande att få lite koll och förhoppningsvis kunna bekräfta för mig själv att jag faktiskt har ägglossning.


  Jag har en kompis som jag berättat för att jag tagit ut p-stav och att vi aktivt börjar försöka. Sen kan jag tänka mig att många andra anar men jag känner att frågan är rätt privat. Det kan ju hända att detta går snabbt och enkelt, eller så blir det en lång process och jag vill inte känna att folk i min närhet går och "väntar" på att man ska bli med barn. Jag vet att båda mina föräldrar och svärföräldrarna kommer bli otroligt glada den dagen det händer, men känns som att börjar man berätta att vi försöker blir det mer press att lyckas. 

 • Mån 9 aug 2021 08:42


  Tjoho, imorgon börjar jag testa med digitala CB!
 • Mån 9 aug 2021 10:49
  Kiwikiwi skrev 2021-08-09 09:32:56 följande:

  Kul och spännande! Kommer du att ta testet på morgonurinen? Läst att just CB rekommenderar det medan andra test vill att man tar 10-20, tycker själv de är lite knepigt. Ska själv börja testa nu till helgen, har både CB och rfsu (rfsu testade jag förra månaden men tror att jag började för sent pga bortrest, fick inget positivt test, hoppas iaf de berodde på det).

  Lycka till!


  Ja jag tänker köra morgon, har aldrig fått riktigt positivt med andra tidigare men tror de är pga inte nog koncentrerat urin då jag testat mellan 10-20, dricker för mycket vatten haha. Så därför jag köpt CB då de rekommenderar morgonen. Hoppas du får positivt också, så skönt att åtminstone de att det ?funkar? liksom. :)
 • Mån 9 aug 2021 19:50
  Lövsångerska1991 skrev 2021-08-09 17:41:29 följande:
  Så spännande! Tror att min mens är slut nu, blev mycket kortare än vanligt. Börjar testa på lördag, ska försöka ligga varannan dag fram till glad gubbe och därefter så ofta vi orkar XD känns lite märkligt för vi brukar bara ha sex på helgen när vi jobbar i veckorna. Undrar hur det kommer påverka relationen.

  Googlar ni mycket om graviditet, statistik osv? Jag gör det, men är nog inte så bra egentligen.

  Eftersom att jag och min kille är i början av våra "försök" har jag valt att inte berätta för honom exakt när jag har ägglossning osv för att inte sätta någon press. Tänker att han får bli glatt överraskad av lite extra uppvaktning istället ;)


  Jag läser ganska mycket, inte så mycket om statistik men om fertilitet i allmänhet. Just nu är jag intresserad av allt med d-vitamin, rosenrot och liknande grejer som ska kunna "boosta". Någon som använder något sånt?

 • Mån 9 aug 2021 21:34
  Meemelie skrev 2021-08-09 20:23:14 följande:
  Jag använder rosenrot. Tar en tablett varje morgon från mensens första dag och fram till ÄL. Tog det innan jag blev gravid med sonen, efter två månader av försök. Tredje försöket (första med rosenrot) så blev jag gravid. Behöver ju såklart inte bero på rosenrot, men testar det igen nu denna gång så får vi se :)

  Ja det är ju omöjligt att veta, men har läst många med liknande erfarenheter så tänkte att jag kan prova. :)


  Ang D-vitamin så hör jag hört en hel poddar som pratar om att ett högre intag precis innan ägglossning kan öka chanserna, samt även att större delen av  svenska befolkningen skulle behöva tillskott året runt typ. OBS! Jag är inte särskilt insatt och råder ingen annan att börja ta tillskott utan att göra sin egen research. 

 • Ons 1 sep 2021 08:05

  Hej alla! Enligt min app hade jag ÄL i mitten av augusti (hade äggviteflytningar osv) men då vi bara fick till det en gång därikring räknade jag bort chanserna att lyckas denna cykel. Nu är jag helt plötsligt på BIM+4 och ingen mens? Jag har tagit några gravtest som alla visat negativt.


  Vad tror ni? Är det en slump eller kanske kombination med stress på jobbet som fått mensen att dröja? För referens har jag haft helt regelbunden mens senaste 6 månaderna (innan hade jag ingen pga p-stav) och detta är första gången jag varit sen. 


  "Symptomen" jag känner påminner ju mycket om innan mens, har lite molvärk kring livmodern/ryggen som varit ganska konstant senaste dagarna. Tycker att jag har hyfsat mycket flytningar och att jag är lite extra kissnödig. I övrigt inget ovanligt. Någon som har erfarenhet av att plussa långt efter BIM? 

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
Logga in
Bli medlem