• aann

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej, jag hoppar också in i tråden. 
    Jag slutade äta p-piller i november förra året men kan väl egentligen inte påstå att vi har försökt på riktigt förrän i mars däromkring. Jag har velat ha barn länge men det är inte förrän nu tiden känns rätt. 
    Jag har blivit så grymt besviken varje månad när mensen kommer och haft extrema dippar i humöret, jag har tjatat och ältat om barn och min fantastiska sambo som säkert är riktigt trött på detta tjat sitter och lyssnar och tröstar varje månad. Han har ett barn sedan tidigare men detta ska bli mitt första. Vi pratar och planerar väldigt mycket inför vårt kommande barn, "när du blir med barn ska vi..." "När barnet kommer ska vi skaffa..." och det får mitt hjärta att längta så mycket. Men en tid nu har det känns som att allting har handlat om att bli med barn och besvikelsen när det inte blivit så. Jag försöker släppa på det men skulle ljuga om jag inte sa att kontrollen finns fortfarande där. När min bästa kompis blev gravid blev jag superglad för hennes skull, men också väldigt avundsjuk. Jag var öppen med mina känslor och under den här perioden så var jag väldigt stressad över att bli gravid, jag manifesterade och tänkte att innan hon har bf ska jag vara gravid. I helgen kom lillen och jag har ca 5 dagar till mens. Tog ett gravtest imorse och det var negativt. Försöker hoppas att det var för tidigt och att mensen inte kommer komma som planerat. Annars är det nya tag nästa månad :)
    Jag använder mig av appen Flo och tar ägglossningstest när det börjar närma sig ägglossning. Känner att det skulle vara skönt att ha en grupp att kunna prata med och dela upplevelser. Håller tummarna för er alla!

  • aann
    Kiwikiwi skrev 2021-08-11 09:53:17 följande:

    Mycket fokus ligger ju på oss tjejer men för att bli gravida behöver vi ju dugliga spermier, någons partner som gör/äter något extra för att maximera spermiekvalitén?

    Jag har fått min sambo att börja ta lite vitaminer, han kör någon multivitamin för män. Samt att han ska sluta snusa nu i dagarna (snusar dock tobaksfritt men inte nikotin). Nu har vi ju inte börjat försöka, om 6 månader eller så och vi inte är gravida än kanske man vill ta till fler åtgärder men tänker ändå bra vara förberedd, förändringar sker ju inte över en natt.


    Jag har också sagt åt min sambo att äta multivitaminer vilket han gör, hört att de kan äta rosenrot för att få upp lusten lite också. Min kille jobbar väldigt mycket så ibland är vi inte så aktiva i sänghalmen om man säger så, nu har jag börjat ge han det med :P
    Men det är väldigt bra att tänka på det, att man är två som skaffar barn och att sperman lär va lika "bra kvalité" som vi anpassar oss för att äggen ska vara det :) 
  • aann
    Kiwikiwi skrev 2021-08-12 00:00:28 följande:
    Jag har för mig att jag läst att man kan dricka alkohol mellan mens och ägglossning, att de inte ska vara några problem. Sen ska de väl inte påverka heller om man skulle dricka en vecka efter ägglossning heller eftersom de tar några dagar för ägget (?) Att fästa. Men de är klurigt hur man ska tänka med alkoholen, som sagt de blir ett så tydligt tecken på att man är gravid om man tackar nej till det, eller för mig är det så, kanske kan funka en kväll men inte i längden.
    Jag har köpt alkoholfritt vin och proescco just för att inte folk ska misstänka. Nu är det lite svårt att smyga med flaskor så men när de har hällt upp i mitt glas så brukar jag smyga ut till köket för att hälla ut och fylla på det med alkoholfritt xD Detta har jag gjort efter ägglossning då jag inte varit säker på om det tagit sig eller inte. 
    Bökigt men effektivt, vad hag vet har ingen kommit på mig än. 
  • aann
    Kiwikiwi skrev 2021-08-12 09:54:25 följande:
    Ja det är smart, gäller bara att man är hemma hos sig själv då, får försöka styra middagarna efter ägglossning till att vara hemma hos mig haha. Sen om folk i närheten nu skulle misstänka att man är gravid så får de väl vara så, man känner sig nästan "skyldig" men de är ju underbart om man kan få bekräfta det några veckor senare.
    Ja men precis ;) annars kan man ha med i väskan också och ha den i köket hos någon :) Men eller hur :) allt blir värt det i slutändan när man får den där plusset! 
  • aann

    Jag har BIM+1 idag och har inte haft några tecken på mens som jag brukar. Vanligtvis brukar jag ha mycket kramper och ömma bröst. Har väldigt ömma bröst just nu men inga kramper. Hoppas så innerligt att det är något som tagit sig, dock såg jag nu att jag har aningen rosa flytningar, hoppas att det är en nidblödning och inte mensen som är påväg :( Jag försöker att intala mig att oavsett vad det är så är det okej och om vi behöver försöka igen så är det inte hela världen, jag tycker ju ändå om att ha barnverkstad med min partner xD

  • aann

    BIM-listan

    18/8 Juli1990 (31 år, första försöket med första barnet)

    29/8 Willow89 (32 år, femte försöket med första barnet)

    26/8 bez (31 år 1:a försöket, 1:a barnet)

    26/8 slo92 (28 år, 1a försöket, 1a barnet)

    26/8 SecretFlower (35 år, 1a försöket, 4e barnet)

    26/8 Flizz (30 år, 6:e försöket, 3:dje barnet)

    29/8 Sheltie (25 år, 2:a försöket, 1:a barnet)

    29/8 Värphönan (36 år, 9:e försöket, 1 mf 1 ma, andra barnet)

    3/9 Mangosmoothien (28 år, 1a försöket, 1a barnet)

    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet)

    4/9 Lövsångerskan (30 år, första försöket med första barnet)

    6/9 Meemelie (32 år, första försöket med andra barnet)

    7/9 aann (28 år, 6:e försöket, första barnet) 

    7/9 knyttets (25 år, andra försöket, första barnet)

    11/9 beckizen (27 år, andra försöket med första barnet)

    14/9 Chilins (30 år, första försöket, första barnet)

    ?/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)

    ?/? Wave mother (37 år, första försöket efter ma, första barnet)

  • aann

    Stort Grattis :D

    Fick till en bebisverkstad i natt innan sambon åkte iväg på jobb imorse (oklart när han kommer hem). Fick även positivt ägglossningstest idag så hoppas att detta räcker till. Vi pratar eventuellt om han ska komma hem så vi kan köra ännu en gång med det skulle ju i sånt fall behöva vara imorgon eller torsdag.. Tycker att det känns positivt att vi lyckats pricka in det så nära ägglossningen ändå. Hoppas att det tar sig nu :D

  • aann
    Värphönan skrev 2021-08-25 08:45:19 följande:

    <3


    Hoppas att det tar sig då :) Ska han vara borta i flera dagar på jobb? Vet du ungefär när du brukar ha äl i förhållade till positivt äl-test? Isåfall kanske ni har ett par dagar på er iaf. Men annars håller jag tummarna att det räckte med den gången. 1 gång är allt som behövs :) 


    Ja han blir borta till på lördag, men hoppas han kan komma hem tidigare. Jag vet inte riktigt :P brukar nog ha äl 1-2 dagar efter positivt. Men har inte lyckats pricka in den så här bra  som det blev denna månad. Exakt, har du kollpå hur er blev till i förhållande till din äl?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?