• nomina

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    M12341234 skrev 2021-09-05 22:56:21 följande:

    Jag är 28 (snart 29) i samma sits!

    Har mens om en vecka, tagit dessa test idag med rfsu testa tidigt. 6 st visade som på bilder om 5 visade inget.

    Ser ni nått??


    Jag tycker att man kan ana ett svagt streck där. Hoppas!!
  • nomina
    Willow89 skrev 2021-09-07 22:36:12 följande:

    Min sambo har sagt att han skaffar barn när jag vill (eftersom jag är lite äldre och klockan tickar), men tycker inte han känts redo och jag har undrat vad han egentligen vill. Liksom, gör han det för min skull enbart?

    Men idag sa han att han vi kommer få en familj en dag och att jag inte ska oroa mig. Sen sa han att han vill ha två barn (alltid trott att han vara vill ha ett), att det kommer bli mysigt och att han såg fram emot det! Det var så fint att höra att vi är på samma ställe nu.


    Så fint att han är så förstående. Jag tror inte alls enbart för din skull, men killar känner nog inte samma stress som kvinnor misstänker jag.

    Min sambo önskar att vi får många barn men det är inte säkert med tanke på min ålder.

    Om vi inte kan få barn naturligt har han sagt att vi adopterar.

    Han förstår min längtan och det är fint!
  • nomina

    Hej! Jag har precis köpt ägglossningstest och skall för första gången testa detta.

    Har följt tråden och andra inlägg här på FL om tempning.

    Jag undrar lite, tar ni ÄLtest och temp samtidigt och samma tid varje gång?

    Har regelbunden mens men minns sist jag var hos gyn så skulle jag enligt min app ha ÄL den dagen, men hon sa att det var ett par dagar kvar.

    Så jag försöker checka lite med kroppen och hur väl jag känner den nu när vi sätter igång med att baka bebis. :)

  • nomina
    Jenek18 skrev 2021-09-08 19:24:07 följande:

    Hej, tempen måste tas direkt när du vaknar innan du gör något annat för bästa resultat och varje dag hela cykeln, speciellt i början när du inte kartlagt dina temperaturer. Efter några cykler kan du skippa tempning på tex helger. ÄL-test bör du testa när du börjar närma dig ÄL, du kan behöva testa flera gånger på en dag om du har svårt att hitta. Tiden för ÄL-test är lite lurigt. Jag har bara kört rfsu teststickor och senast fick jag neg på morgonen och sen positivt vid lunch. Så det kan vara svårt att hitta ÄL om tex stegringen bara håller i sig i ett dygn. Men många använder clear blues med smiley som verkar enklare att använda. Lycka till!


    Åh tack så mycket! Låter ju helt rimligt att tempa direkt på morgonen.

    Jag såg att någon skrev att det bör kunna avlösas två decimaler, den jag köpt nu har bara en.

    Bättre att satsa på en sån?

    Jag har köpt rfsu:s stickor, enligt min app skall jag ha ÄL om två dagar så jag testar varje dag. Just denna gång kommer vi inte försöka utan nästa förhoppningsvis så jag vill mer nu när jag har tid känna efter i min kropp samtidigt som jag testar mig. Se att det verkar stämma osv :)

    Igen, tack för goda råd!
  • nomina

    Så skönt @avokado92 att kroppen återhämtar sig!

    Jag har ju varit gravid två gånger tidigare men då aldrig planerat.

    Nu förbereder vi oss inför att få barn och jag har kört ÄL-stickor nu, lite för att se om jag känner min kropp väl utifrån hur den är och känns.

    Idag testade jag positivt, SÅ...om vi nu ska ha störst chans så är det väl dagarna som man testar positivt?

    Kan det spela någon roll om morgontempen inte har varit hög?

    Nu har jag bara tempat i 2 dagar men testat negativt de andra dagarna och då samma temp...

    Hoppas någon vänlig själ orkar förklara detta för mig :)

  • nomina
    Juli1990 skrev 2021-09-15 06:40:10 följande:

    Omg tog ett test imorse!! Kan inte fatta ????????????


    Så underbart, grattis!!!
  • nomina
    986247391 skrev 2021-10-25 19:49:14 följande:

    Hade ni vågat lita på att ägglossningen varit? Är SÅ trött på att tänka på hur mycket jag dricker och vad klockan är så känner egentligen för och chansa och hoppas på det bästa, men samtidigt vill jag ju inte att allt ska ha varit till ingen nytta om jag slutar testa nu men har ÄL om en vecka?

    (Har ingen cykel och gå efter)


    Från bilderna vill jag tro torsdagen, men utefter hur rfsu:s tester som jag kör med så ska teststrecket vara lika starkt som kontrollstrecket och då ser alla för svaga ut. Brukar du inte ha äl?
  • nomina
    LJM91 skrev 2021-10-27 09:31:47 följande:

    Usch idag har jag en riktigt deppig dag. Känner mig helt övertygad om att vi aldrig kommer lyckas bli gravida, har till och med googlat på IVF-kliniker och jämfört prislistor och läst omdömen. Trots att vi bara är på tredje försöket.. Hur ska man göra för att lyckas chilla lite? :(


    Jag kan förstå dig, samtidigt har vi inte ens börjat försöka än utan nästa äl ska vi prova. Maken jobbar iväg på veckorna och jag känner att om det inte tar sig nu så kankse det dröjer innan vi kan få till det + att jag är äldre. Längtar, hoppas och ber varje dag för att.få bli mamma.

    Så tänker jag att det är också mycket som kan gå fel, tidigare haft missfall i vecka 13 och en vän som fick föda sitt döfödda barn. Tittar på instagram och inser att föräldrar får begrava sina små små barn och så tänker jag kan man kan nog aldrig sluta vara orolig för sina barn, födda som ofödda och på något sätt kan jag finna mig i det att det är inte i mina händer. Jag kan göra så gott jag kan för att bli gravid, inte dricka kaffe, ej nikotin, äta bra o röra på mig, ja de som vi mer kan styra över.

    Försöker ställa in mig redan nu på att det kan ta tid att bli gravid.

    Jag hoppas att det tar sig snart för er och skickar en varm kram till dig!
  • nomina
    palettjunkie skrev 2021-10-27 16:47:16 följande:

    Jag tror vi lyckats missa ÄL denna månad då vi båda varit/är jätteförkylda (=obefintligt med mys), men däremot har mina ÄL-stickor bara visat svaga streck hittills så det kanske finns en chans att det inte varit ännu? Min app hävdar att jag är på CD 16. Har aldrig mätt ÄL tidigare så vet inte hur det brukar vara.


    Det är inte helt omöjligt, jag har bara mätt äl i två månader, första på cd 13, andra på cd 14. Från när började du mäta? Så du inte missat den redan menar jag...?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?