• Willow89

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    ChilliChoklad skrev 2021-10-03 11:02:32 följande:

    Hallå :) jag åkte till apoteket idag och köpte två nya graviditetstest. Clearblue testa tidigt och Clearblue digital. Båda två visade positivt!!

    26/8 SecretFlower (35 år, 1a försöket, 4e barnet) PLUSSAT

    29/8 Sheltie (25 år, 2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT

    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet) PLUSSAT

    6/9 Meemelie (32 år, första försöket med andra barnet) PLUSSAT

    11/9 hejsan91hejsan (30år, 4e försöket efter ma, första barnet) PLUSSAT

    14/9 Chilins (30 år, första försöket, första barnet) PLUSSAT

    16/9 Juli1990 (31 år, andra försöket med första barnet) PLUSSAT

    20/9 evelinagra1 22 år ( 5e riktiga försöket, första barnet)

    20/9 Summertime 26 år (1a försöket, 1a barnet)

    22/9 EIJ90 30 år (2:a försöket, 2:a barnet)

    25/9 Sofgal (25 år, andra försöket, 1:a barnet)

    30/9 Emmy ( 26 år första försöket första barnet)PLUSSAT

    1/10 Lövsångerskan (30 år, andra försöket med första barnet)

    1/10 lidhu (27 år, fjärde försöket, första barnet) PLUSSAT bim-4

    4/10 Junii91 (30 år, tredje försöket, första barnet)

    6/10 Beckizen (27 år, tredje försöket, första barnet)

    6/10 ChilliChoklad (29 år, femte försöket, första barnet) PLUSSAT BIM-4

    8/10 Hurtänktedunu (31 år, andra försöket efter ma, tredje barnet)

    9/10 Avokado92 (28 år, andra försöket efter mf, första barnet)

    10/10 ollebollen (23 år, första försöket, första barnet)

    11/10 Sophiee92 (29 år, andra försöket, första barnet)

    12/10 Jenek18 (30 år, andra försöket med första barnet)

    12/10 Wave mother (37 år, tredje försöket efter ma, första barnet)

    14/10 AllieP (27 år, andra försöket med första barnet)

    20/10 slo92 (28 år, tredje försöket, 1a barnet)

    21/10 bez (31 år 3:a försöket, 1:a barnet)

    27/10 Willow89 (32 år, sjunde försöket med första barnet)

    28/10 BounceBambi (28 år, tredje försöket första barnet)

    15/10 toughshit (28 år, andra försöket, andra barnet)

    2/11 snøflinga (27 år, andra försöket, andra barnet)

    8/11 LJM91 (30 år, tredje försöket, första barnet)

    ?/? Essie0 (30 år, första försöket, första barnet)

    ?/? Dalarna 91 (30 år, första försöket efter MF med första barnet)


    Åh vilka positiva nyheter :D Stort grattis!!
  • Willow89
    Beckizen skrev 2021-10-03 21:13:21 följande:

    Grattis alla som plussat! :)<3

    Har inte varit superaktiv här på forumet, har har läst det mesta av vad alla skrivit och det värmer verkligen att alla är så hjälpsamma och kommer en tacksamhet att man har några att skriva till när man känner sig som ensammast i den här resan.

    BIM på onsdag men tror att mensen kommer komma, har inga symptom alls. Däremot har jag känt med väldigt nere och låg på senaste tiden och vet inte vad det beror på. Hoppas att den känslan försvinner snart. Har börjat att nyttigare och bli mer hälsosammare, vilket är jobbigt när man ätit ganska onyttigt en längre tid :P


    Om det känns bättre, så är du inte ensam här om att känna så! Jag gör det i perioder, vissa månader värre än andra. Den här månaden är det helt okej. Försöker ta det lugnt och tänka att det ÄR faktiskt min tur en dag! Och din också!!
  • Willow89
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-05 08:09:15 följande:

    Hej!

    Vad tror ni om denna strategi? Ska ju strunta i ägglossningstester denna gång, och utgå från apparna. För att inte riskera att missa om ägglossningen kommer före eller efter behöver vi ju ligga mer regelbundet. Tänker varannan eller var tredje dag fram till den helgen då ägglossningen är beräknad och då varje dag fredag, lördag, söndag. Men sen även efter, kanske tisdag och torsdag.


    Ja, om ni ligger så mycket borde det ju funka :) Brukar din ÄL stämma någorlunda överens med appen? Min var typ 5 dagar efter appen sist! Men det var å andra sidan första gången jag provade ÄL-stickor. Har ju inte blivit nåt det halvåret vi försökt utan, så kör tvärtom mot dig och inför stickor istället haha.
  • Willow89
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-05 08:45:08 följande:
    Ja, den har stämt ganska exakt alla gånger utom senaste, då var instegade ägglossningen två eller tre dagar senare. Men därför jag tänker det är viktigt att täcka ett större område. Men frågan är, är det onödigt att ligga varje dag den helgen? Varannan kanske räcker? Ägglossningstester är ju väldigt bra på många sätt, men när det blir en besatthet så blir det inte bra. Jag blir stressad av att veta att jag måste hålla mig om jag vaknar för sent under natten för att kunna testa med morgonurin. Blir stressad om ägglossningen blir sen. Det skapar en onödig stress. Måste försöka lugna ner mig rejält nu.
    Det ska ju räcka med varannan, t o m var tredje dag, så om du känner att varje dag blir för intensivt, tror jag verkligen inte du behöver ligga så ofta!

    Tycker det är jättebra att du försöker stressa ned för dig själv, det är ju verkligen alldeles för lätt att bli besatt av det här. Jag har vänner som vägrat köra ÄL-test alls och de har blivit gravida ändå. Men de legat hyfsat ofta under ca två veckor istället för jätteintensivt under några dagar! Vi måste hitta vad som känns bäst för oss utan att vi blir galna. 

    Jag kommer nog bara köra ÄL-tester två-tre månader bara för att hamna mer rätt i appen, sen tänker jag sluta igen om jag inte blivit gravid. Tycker också de lätt tar över ens medvetande. Däremot står det inte på mina stickor att de ska tas med morgonurin, utan dagtid när man inte kissat på fyra timmar. Jag tog efter jobbet runt 18, funkade finfint!
  • Willow89
    evelinagra1 skrev 2021-10-05 15:37:54 följande:

    Hej på er, i fredags fick jag positivt ägglossningstest och idag har jag en liten blödning det måste väl vara för tidigt för en nidblödning??


    Hej! Jag har lärt mig att det tidigaste ägget kan fästa är +6 eller 7 dagar efter ÄL, så tyvärr tror jag det är för tidigt. Men spännande att följa!
  • Willow89
    Dalarna91 skrev 2021-10-05 14:48:36 följande:

    Fick svaret idag. Hcg ligger på 43. Så jävla skönt!! Ska ta ett nytt på fredag pga smärtorna i äggstocken förra veckan. Så nu ska jag börja med äl tester och hoppas dom är negativ så nästa gång det är positivt är det en riktig ägglossning.


    Hejar på dig!
  • Willow89

    Hej på er! Har tagit några dagars "mental clense" från göra barn-världen. Men den här månaden känns min kropp mycket bättre! Har lagt mig tidigt, typ 21.30 och inte tagit med mig mobilen in i sovrummet. Även sovit någon stund på helgen. Har det extremt stressigt så har framför allt försökt tänka på min återhämtning.

    Idag skulle jag börja ta ÄL-tester och följde manualen till punkt och pricka som alltid. Fick fel på FYRA tester, alltså att testet typ inte ens sög upp?! Kan det vara nåt fel på just den batchen :( Det var Celar Blue digital 2 mest fertila dagar. Hänt någon annan?? Så besviken, måste köpa en ny box nu och göra ikväll när jag kommer hem igen!

  • Willow89
    Bez skrev 2021-10-11 14:54:03 följande:

    Ja eller inte 4 tester men kört med dom 2 månader och 2 varje gång har inte funkat fast jag gjort precis som man ska fattar inte heller. Är ju lite segt eftersom man ska ta dom med morgonurin så är ju lixsom lite kört då om de inte funkar.


    Hm, på min förpackning står det att man kan ta när som helst under dagen, bara det har gått 4 timmar sen man senast kissade och att det ska vara samma tid varje dag. Inget om att det måste vara morgonurin!

    Men visst var ert många med 4, känns som det är något fel på antingen alla stickor eller själva testet?
  • Willow89
    Bez skrev 2021-10-11 18:21:12 följande:

    Va det den lila eller rosa du kör? Den lila rekommenderas att ta direkt på morgonen den rosa kan man ta när som som jag fattat de


    Jaha okej, ja det är de rosa jag har! :)

    Tur att jag provade igen på kvällen för fick glad gubbe, så nu är det bara att köra! Förra månaden fick jag ÄL på dag 19 men nu var det på dag 15 bara (idag). Är asglad bara för kortare cykel! Haha
  • Willow89

    Hjälp!! Jag har ett mentalt breakdown! Förra månaden på ägglossning var ENDA gången min kille inte ville på hela vårt 7 år långa förhållande! Jag blev ledsen men tänkte, sånt som händer! Han har lite problem med psykisk ohälsa och jag tänker inte pressa såklart.

    Jag väntar en heeeeeeel månad och han mår bra, har lust etc. Så kommer idag... ägglossning och andra gången någonsin han inte vill. Jag är så frustrerad, ledsen... Ja, jag var tvungen gå ut en sväng och få luft. Nu ligger jag och stortjurer i sängen, kan inte sluta, även om jag vill. Allt känns så hopplöst, det kommer ALDRIG bli vår tur.

    Vill inte ens vara i samma rum som honom och jag känner mig som en hemsk människa för det. Han kan ju inte rå för det jag VET, men jag kan inte hantera det, på riktigt alltså. Är så sjukt frustrerad på hela situationen. HUR lyckas han tajma exakt de här två dagarna? Och hur ska jag förklara hur det känns så han förstår, utan att skuldbelägga?

    Snälla säg nåt, vet inte vem jag ska prata med. Jag är nära att ge upp nu på riktigt.

  • Willow89

    Hej! Jag slutade skriva här i oktober, mitt sista inlägg var väldigt deppigt. Mådde rätt så dåligt så försökte ändra tankesätt kring att bli gravid, lugna mig lite.

    Jag plussade förra veckan efter 13 månader!! Imorgon går jag in i vecka 5+0. Är salig men känns nervöst att inte veta om det kommer gå vägen eller inte!

    Jag vet att jag älskade när jag läste om andras symptom och såg att ni även pratar tempkurvor och implantionsdippar. Så jag tänkte att jag skriver mina här,  kanske är några av er som mig!

    Mitt främsta symtom var att jag började må sååå illa och fick sura uppstötningar från äl+9 vilket höll i sig i någon vecka. Spydde även ett par gånger.
    Hade även svullen mage av och till samt några dagar med lös mage (sorry for TMI).
    Men det främsta var att jag ALLTID får väldigt ömma och svullna bröst nästan hela perioden äl-mens, men denna gången fick jag inte det. Hade några tillfällen när det typ brände till men inte mer än så. 
    På BIM hade jag en helt otrolig mensvärk men fick aldrig mens, det var nog det största tecknet. Plussade morgonen efter.

    Idag är jag på BIM+4 och mina symptom nu är en enorm trötthet, mina bröst började ömma för någon dag sen och så är jag helt sjukt svullen, kan knappt knäppa mina jeans. Är också såååå så varm och om jag inte äter ofta börjar jag må illa.

    Bifogar en bild på min tempchart där det ser ut som jag fått en dipp vid äl+9 (samma dag som jag började
    må illa). 

    Hejar på er alla!! 

  • Willow89
    LJM91 skrev 2022-05-17 20:31:36 följande:

    Åh vad tråkigt att mensen kom Sophiee92, förstår verkligen precis känslan du beskriver.. Känner likadant mellan varven, hopplöshet och rastlöshet typ? En känsla av att livet står och stampar i den här väntan som känns evighetslång, dessutom finns det ju inga garantier för att väntan kommer resultera i en bebis heller. Jag tror det är det som stressar mig mest, att inte kunna vila i att det kommer hända någon gång, för det vet man ju faktiskt inte till 100% säkerhet. När jag dippar ner i de här känslorna försöker jag hitta saker jag är tacksam för här och nu, och försöka uppskatta de saker jag kan göra nu som jag inte hade kunnat göra om jag hade haft barn att ta hand om. Till exempel ta sovmorgon varenda helg, spendera min lediga tid precis hur jag vill, kunna djupdyka ner i projekt här hemma och inte behöva avsluta förrän jag själv vill. Njuta av att min tid bara är min liksom? Skickar stora styrkekramar till dig och hoppas att du snart känner dig bättre igen <3

    Välkommen tillbaka Willow89 och stort grattis till ditt plus! Hoppfullt för oss som har försökt ett tag att höra success stories :) gjorde du något särskilt den månaden ni lyckades?


    Hej, sorry för sent svar. Mår ganska illa och sover typ hela tiden!

    Jag körde faktiskt all in på "fertilitsdieten", det har jag inte gjort tidigare. Alltså åt feta mjölkprodukter, mycket bra fett som fisk och avocado, ägg, grönsaker och fullkorn.

    Finns inte så mycket forskning på olika vitaminer och tillskott, men finns en del studier visar att brist på D-vitamin kan påverka fertiliteten negativt, så började ta det med folsyran.

    Åt även ananas, inklusive mitten. Läst en del om det, tror inte riktigt på det men det skadar ju inte!

    Ingen aning om vad som funkade och inte men gjorde verkligen allt känns det som. 
  • Willow89
    Värphönan skrev 2022-05-17 21:23:36 följande:

    Å stort GRATTIS! =D Håller tummarna att allt går vägen :) 


    Själv fick jag precis ett litet mirakel för ett par veckor sen. Hon är helt underbar och fantastisk på alla sätt å vis. Det va en tuff resa för oss dit men äntligen är hon här. 


    Stort grattis till dig också! Underbart! 
  • Willow89

    Många som varit en del av den här tråden, som skriver att de fortfarande följer och läser. Jag gör också det! Hjärta

    Tittar in då och då för att uppdatera mig på hur det går. Har ju varit i samma sits som er och vet hur det är, så önskar mig i julklapp att drömmen blir sann för er alla!

    Går in i v 31 imorgon och det känns helt overkligt.

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?