Inlägg från: Wave Mother |Visa alla inlägg
  • Wave Mother

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    986247391 skrev 2021-10-21 18:23:10 följande:

    Glömde halva min fråga i all iver!

    Ni som testar på morgonen, hur gör ni?

    Det står att man inte ska testa innan kl 08, och gärna ha hållit sig 4h innan. Går ni upp tex kl 05 för och kissa och sen håller er tills 09 och tar ett test eller tar ni testet med dagens första urin efter kl 08?


    Jag brukar utgå från när jag vaknar helt enkelt, för att inte låta testandet ta över tillvaron för mycket.

    Så antingen håller jag mig till kl 8, eller så får jag göra testet lite senare, typ 11, om jag vaknar tidigt och behövt kissa innan 8. Jag brukar ta ett test på kvällen runt middagstid också (mellan 18 och 19).

    Jag har inte varit supernoga med att ta exakt samma tid eller att hålla mig exakt fyra timmar, och det har varit tydligt när min stegring har kommit i alla fall de tre månader jag har testat hittills.
  • Wave Mother
    slo92 skrev 2021-10-22 08:05:05 följande:
    Tack snälla! Jo du har rätt, man ska väl försöka tänka positivt men ja man är ju så rädd att bli sådär besviken igen...
    Ja, jag känner verkligen igen det, och om jag någon gång plussar igen så kommer jag nog inte kunna släppa rädslan för mf/ma så lätt. Det är ju en tung sak att gå igenom <3

    Håller i alla fall tummarna för dig! 
  • Wave Mother

    Trevlig söndag allihop! Hoppas alla har det bra! 


    Här har det varit ÄL och vi har prickat lite bättre än förra gången, hoppas jag. Nu följer den långa väntan på BIM. För mig känns det just nu som att jag tagit en lott men inte få kika på resultatet. Spännande och på samma gång så tråkigt om det inte blir något, och det börjar kännas mer och mer som att chansen är liten istället för stor (senaste graviditeten plussade jag rätt snabbt, så hade hoppats göra det igen, men börjar inse att det tar tid :( ). 

    Jag har BIM första eller andra november. Sååå irriterande väntan nu. 

  • Wave Mother
    dujagochbebisen skrev 2021-10-24 09:46:36 följande:

    Hej alla<3 jag förstår er alla som tycker det känns hopplöst, känner med er. Jag kände exakt så innan och denna stress och längtan som äter upp en. Det är ju enklare sagt än gjort att försöka slappna av och inte stressa, men något som hjälpte mig med att få lite ?goda tankar? var att ha detta mantra i huvudet så fort hopplösa tankar eller en extrem längtan kom:

    min tid kommer, förr eller senare kommer det bli vår tur, när det är menat för det så kommer det ske, blir det inte nu så kommer det bli sen, det är okej att det inte tar sig denna månad för då är det kanske större chans att det tar sig nästa..

    Och idag är jag på ÄL+12 / BIM-3 och vaknade med ca 0.2 tempdipp, så kände mig nere direkt när jag vaknade men tog ett till gravtest, vilket blev starkare idag än igår:



    Vågar inte riktigt tro på det först BIM-dagen har passerat, ska även gå och köpa ett digitalt test. Men min sambo när han såg det: ?det är ju så svagt, man ser det knappt, det där kan inte betyda någonting, jag tror inte på det?..

    Så det får mig lite osäker än, men jag ser ju två streck?

    Och det är ju dessutom starkare gårdagens?


    Det är ju absolut positivt. Så där kan inte testen se ut om det inte finns hcg. Så jag vågar mig på ett stort grattis :) Sedan förstår jag att du vill vänta till efter BIM och inte vill ta ut något i förskott, men ändå! 
  • Wave Mother
    LJM91 skrev 2021-10-27 09:31:47 följande:

    Usch idag har jag en riktigt deppig dag. Känner mig helt övertygad om att vi aldrig kommer lyckas bli gravida, har till och med googlat på IVF-kliniker och jämfört prislistor och läst omdömen. Trots att vi bara är på tredje försöket.. Hur ska man göra för att lyckas chilla lite? :(


    Känner igen dessa tankar, fast vi är på försök fyra. Jag vet inte vad man ska göra, men kanske försöka tänka lite mer långsiktigt. Jag försöker hålla i minnet att det inte är viktigt vad som händer just den här månaden. Men det är ju lättare sagt än gjort. Detta med IVF har jag försökt att tänka på som en lugnande sista utväg. Då kan man tänka att om vi inte har lyckats i mars (t.ex.) så finns det att ta till liksom.
  • Wave Mother

    Försöker få tiden mellan ÄL och BIM att gå -- det är såå långsamt vissa dagar. Jag skulle vilja ta ett test, men just nu är det ju alldeles för tidigt (är bara på ÄL+5).

    Är det någon som vet hur många dagar efter ÄL man som tidigast kan få positivt? Vet att det kan variera mycket i och för sig, men har hört ÄL+9 som någon sorts gräns. Tyvärr minns jag inte källan och det kan ha varit något som någon bara sa i ett forum.

    (Olika testa-tidigt säger ju BIM -6 osv, men för mig är det nog alldeles för tidigt eftersom jag har kort lutealfas, så det finns nog ingen chans att hcg börjat produceras. Därför tänker jag att det kanske är bättre att räkna från ÄL).

  • Wave Mother
    Madelen21 skrev 2021-10-27 15:30:00 följande:

    Ursäkta frågan men vet.nån hur.man tar bort sin tråd som får massa elaka kommentarer???


    Vad trist att folk är elaka i ett sånt här forum. Tyvärr vet jag inte, men det borde väl gå att kontakta någon moderator på något vis?

    Säg till annars om du vill ha hjälp av någon som går och säger ifrån åt dem i tråden, så kan jag göra det. Folk får skärpa sig! 
  • Wave Mother
    palettjunkie skrev 2021-10-27 16:47:16 följande:

    Jag tror vi lyckats missa ÄL denna månad då vi båda varit/är jätteförkylda (=obefintligt med mys), men däremot har mina ÄL-stickor bara visat svaga streck hittills så det kanske finns en chans att det inte varit ännu? Min app hävdar att jag är på CD 16. Har aldrig mätt ÄL tidigare så vet inte hur det brukar vara.


    Hur lång cykel brukar du ha?
  • Wave Mother
    palettjunkie skrev 2021-10-27 16:47:16 följande:

    Jag tror vi lyckats missa ÄL denna månad då vi båda varit/är jätteförkylda (=obefintligt med mys), men däremot har mina ÄL-stickor bara visat svaga streck hittills så det kanske finns en chans att det inte varit ännu? Min app hävdar att jag är på CD 16. Har aldrig mätt ÄL tidigare så vet inte hur det brukar vara.


    Tror i alla fall det är normalt att det kan komma CD 16. Jag har haft ÄL mellan CD 12 och 15 sedan jag började mäta. (Då räknar jag med att ÄL kommer ca 2 dagar efter att jag får första stegringen på stickorna). 
  • Wave Mother
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-27 17:46:15 följande:
    Jag har haft ägglossning mellan cykeldag 15-17. Är det något dåligt?
    Nej, det tror jag inte alls. Det är nog snarare jag som har lite kortare cykel än genomsnittet. Allt från 11 dagar till en bra bit över 20 dagar är väl helt normalt vad jag kunnat läsa mig till! Du verkar väl snarast ha en helt genomsnittlig längd :) 

    Tänkte bara för att palettjunkie lät som att det skulle vara för sent för henne. Men kan ha missuppfattat vad hon menade med CD 16 också. 
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?