• Sophiee92

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    LJM91 skickar dig en stort kram! Så jäkla tungt blir det när man fått upp så höga förhoppningar, men som alla andra säger, hoppet är verkligen inte ute förrän mensen kommer <3 även om jag förstår att det är en klen tröst just nu. 

  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-03-03 06:26:00 följande:

    Tack snälla <3 jag testade igen i morse, hur mycket jag än anstränger mig kan jag inte ens skymta ett streck :( är väl bara att invänta mensen nu då, ägglossningen måste ha skett mycket senare än temphöjningen vilket förvirrar mig enormt. Det har aldrig hänt mig förr, men någon gång ska väl vara den första då antar jag..



    Fasiken då :?(... Nej det känns ju märkligt, jag har också alltid tänkt att man kan lite på temphöjningen till 100%. Jag fick dock mens ungefär 4 dagar för tidigt en månad och då hade jag också en väldigt tydlig tempohöjning så blev väldigt förvånad. Min teori är att det var pga covid, blev nämligen sjuk i samma veva som mensen kom för tidigt.... Du får gärna skicka din graf om du vill
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-03-03 12:22:39 följande:

    Tack för peppen! Fortfarande inget tecken på mens.. Skickar tempkurvan, uppskattar verkligen allt engagemang här i tråden <3


    Ja det ser onekligen ut som att din ÄL kom på utsatt dag. Även tempdippen innan känns ju väldigt klassisk. Hur många dagar efter ÄL är du på nu? Förstår att du känner dig förvirrad och lite orolig men jag har som sagt också varit med om att min lutealfas förändrades helt plötsligt. Tror inte det behöver betyda att något är fel! 
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-03-04 14:41:17 följande:
    21 dagar efter ägglossning idag.. Fortfarande inga tecken på att mensen är på gång, men mår inte illa längre. Fattar ingenting :( har köpt på mig ett gäng billiga graviditetstest så får jag väl bara fortsätta testa fram tills mensen kommer helt enkelt. Mailade natural cycles support och fick jättefin hjälp av dem, fick lite frågor att svara på och så ska de återkomma. Inte mycket annat att göra än att vänta antar jag :)
    Vad fint att du får feedback från nc iaf! Visste inte att dom hjälpte till med sånt :) Nej precis det är ju inte mycket annat att göra än att fortsätta testa. Uppdatera hur det går för dig!
    Själv hade jag en riktigt tuff dag igår men två gravidbesked på samma dag. Den ena min allra bästa vän. Är såklart överlycklig för hennes skull men det kändes trots allt i magen ändå... Idag mår jag dock mycket bättre. Är så skönt att ha er här i tråden och kunna dela sina tankar med <3
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-03-04 16:50:49 följande:
    Det ska jag absolut göra, köpte ett sånt ultratidigt CB idag så tänkte testa det imorgon bitti om inte mensen kommer innan dess. Har det fortfarande inte hänt något i början av nästa vecka kommer jag ringa antingen barnmorskemottagningen eller gyn för att rådfråga.. Har såklart läst alla möjliga historier om folk som har varit gravida utan att någonsin få positivt utslag på testen, men även skräckhistorier om utomkvedshavandeskap som inte har gett utslag. Det gjorde mig lite nojig..

    Usch jag förstår verkligen din känsla, även om man är glad för andras lycka så gör det ändå ont för att man själv inte får uppleva samma glädje. Kan också tänka mig att det hade varit underbart att få vara gravid samtidigt som sin bästa vän, och dela alla upplevelser det för med sig. Skönt att du känner dig bättre idag i alla fall <3
    Låter som en bra plan! Åh förstår att det är lätt att börja googla och bli lite nojig... Vet du om det kan finnas något annat skäl till att lutealfasen plötsligt blir längre en cykel? Håller hur som helst tummarna för dig att du snarare är en låghormonare och trots allt är gravid :)

    Ja det var rätt tufft! Tur man har en sån underbar man som alltid finns där och lyfter upp en igen. Tänker att jag ska fokusera på att bara fokusera på vår egna resa i det här framöver och inte jämföra mig med andra, även om det är svårt! <3
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-03-04 22:34:43 följande:
    Vad jag har förstått så kan lutealfasen i princip inte förändras, utan den är alltid samma antal dagar (+/- 1 dag) och om den är längre har ägglossningen antingen skett senare än man trodde eller så är man gravid. Det är därför jag tycker det är så skumt att tempkurvan så pass tydligt visar att ägglossningen ska ha skett när den gjorde.. Men ingen metod är väl hundraprocentig och temperaturen kan ju ha varit hög av andra skäl såklart.

    Tycker det låter klokt att fokusera på sin egen resa, det är ju egentligen bara den som är viktig på riktigt även om man såklart påverkas av alla runt omkring sig också. Håller tummarna för att det blir din tur snart! Var är du i cykeln nu?
    Ah okej förstår... Nej men det kanske är så då att du fick ÄL mycket senare än tempkurvan visar? I såna fall, om du är gravid, så är det ju inte konstigt om du inte gått positivt på stickan än :) Hoppas!

    Jag är på ÄL + 4 idag :)
  • Sophiee92
    evelinagra1 skrev 2022-03-06 16:11:22 följande:

     


    jag har BIM på onsdag eller möjligtvis torsdag :) 


    Åh det är ju snart, vad spännande! Vilket försök är du på?
  • Sophiee92
    evelinagra1 skrev 2022-03-06 17:44:33 följande:

     


    tappat räkningen haha men typ 14


    Okej :/ förstår att det tär på krafterna men någongång kommer det vara er tur! Läste nedan att ni gjort utredning också, vad skönt att det inte visade något fel iaf! Får jag fråga om du då även gjort spolning genom äggledarna? Gjorde det väldigt ont? :O

    Vi är på försök nummer 6 men började känna mig smått stressad sen förra månaden misslyckades. Vi har nu bestämt att göra en utredning privat för att se om det är något som är fel. Jag har googlat ihjäl mig och är så rädd för att jag ska ha ärrbildning/stopp i äggledarna! Då kan man ju inte ens bli gravid på naturlig väg (min man har redan barn sen innan så känns som felet måste ligga på mig)... Men ska inte tänka i dom banorna än, först får vi göra den här utredningen och sen så vad dom hittar. Känner mig annars trygg med att IVF kommer att fungera då det verkar vara väldigt god prognos för att lyckas :)

    Ska du testa dig innan eller hur känner du inför det här försöket?
  • Sophiee92
    Kanelkringla skrev 2022-03-06 18:23:41 följande:

    Fick mens idag! Kändes ändå okej.. brukar bli mer besviken! Men nu kör vi på en ny månad igen! Testade bidrottningsgelé och de gjorde att min ägglossning flyttades fram fyra dagar! tror jag kör på med det en månad till :) 


    Vad tråkigt att mensen kom men skönt ändå att det känns okej. Jag är också helt inställd på att mensen kommer denna månad. Vi gjorde bara ett försök och inte ens med det "spermavänliga glidmedlet" haha...Du får ta nya tag och satsa på en januaribebis istället :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?