Inlägg från: evelinagra1 |Visa alla inlägg
  • evelinagra1

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Jenek18 skrev 2021-09-12 21:37:47 följande:

    Jag tempar så jag räknar från den dagen som temperaturhöjningen sker och indikerar att ÄL har inträffat. För mig sker den ungefär 2-3 dagar efter positivt ÄL-test. Svårt att veta när ÄL sker efter positvt test. Om du vill veta och inte tempar kan du fortsätta ta ÄL-test när resten blir negativa bör ÄL har inträffat. Men kanske just nu att du kan lägga på 2 dagar efter positivt ÄL-test? Och börja räkna därifrån.


    Jag fortsatte ta ägglossningstest och det blev negativt på torsdagen så då kanske jag kan räkna från torsdag?
  • evelinagra1
    Värphönan skrev 2021-09-12 22:15:39 följande:

    Det är väldigt individuellt men jag brukar lägga på 1-3 dagar beroende på hur mina flytningar ändrar sig efter positivt äl-test.


    Har fortfarande mycket flytningar, inte så att jag kan ?bygga broar? men dom är vattniga och ibland lite vita och ibland genomskinliga, sorry för infon haha
  • evelinagra1
    Värphönan skrev 2021-09-12 22:53:08 följande:

    Ingen fara! :D jag brukar räkna från när jag inte kan bygga broar längre. Det brukar som sagt upphöra 1-3 dagar efter positivt test.

    Medan jag vet andra som räknat äl från när de får positivt på testet. Men ska man va snäll mot sig själv och ta ett testa tidigt så tror jag att det är bättre att räkna så nära faktisk äl som möjligt så man inte testar i onödan och blir besviken innan det är fysiskt möjligt att få utslag.


    Ja okej! Fick positivt i tisdags och sen var det negativt på torsdag morgon så tänker att ägget borde släppt onsdag eftermiddag eller torsdag natt/ morgon?
  • evelinagra1
    Wave Mother skrev 2021-09-13 07:33:04 följande:
    Jag har också funderat mycket på det den här månaden och försökt förstå hur det fungerar. Detta är första gången jag har äl efter en tydlig mens (blev gravid nästan direkt efter p-pillerstopp tidigare och då var cykeln helt obegriplig). 

    Det finns ju LH-stegring och LH-peak, och det skrivs ofta att man har ägglossning 12-48 timmar efter positivt test. Efter att ha läst runt lite tror jag att det stora tidsintervallet delvis handlar om att man inte vet var i stegringen man får det positiva testet. Så om man testar i början av stegringen (men ändå tillräckligt tidigt för utslag, liksom), då kanske det är 48 timmar kvar, men om man är nära peaken kan det vara betydligt kortare. 

    En annan sak jag hittade i någon artikel var att man kan ha olika mönster, vissa får en hög LH-platå eller två peakar. Det vanligaste verkar vara en sen peak utan platå, men de andra mönstren vara också stor andel, så  inget konstigt eller ovanligt, som jag förstod det. 

    Jag bestämde mig för att kolla noga med äl-stickor den här gången för att fatta hur mitt mönster ser ut, och när det började närma sig tog jag tre tester per dag (en tidigt när jag vaknade, en klockan 10-11 och en vid 20). Jag använder stickor från testlagret, så det inte ska bli för dyrt. 

    Jag hade stigande utslag på stickorna från morgonen 3 september till kvällen 4 september, då det var peak. Morgonen 5:e september var det nästan inget utslag alls och inget mer efter det (fast jag slutade testa den 6:e). 

    Äggviteflytningar hade jag det den 3:e och 4:e.

    Så jag räknar med att jag är en av dem som har en ganska lång stegring och sen peak, och ingen direkt platå efteråt. Antar då att jag hade äl antingen natten mot den 5:e eller under dagen den 5:e. Räknar alltså 6:e som ÄL+1.
    Ja okej! Om jag minns rätt nu så tog jag ett test på måndag eftermiddag som var negativt sen blev det positivt på tisdag morgon och var även positivt på onsdag morgon, hade velat ta ett till test den dagen men hade bara ett test kvar så tog det på torsdag morgon och då var det negativt så då borde jag haft ägglossning antingen under onsdagen eller tidigt på torsdag men borde kunna räkna torsdag som äl + 1 då? Tack för ditt svar! :)
  • evelinagra1
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-13 05:59:18 följande:

    Jag har räknat så, men inser att det nog inte är helt rätt. Som någon skrivit får man positivt utslag någon dag före ägglossningen. Men för enkelhetens skulle så fortsätter jag nog räkna så för det är så svårt att veta exakt när ägget släpper känner jag. Kommer nog mer tänka på när det är BIM.


    Ja det är ju väldigt svårt att veta när det har släppt men vill inte testa mig förtidigt men vill börja testa mig helst igår haha
  • evelinagra1
    Wave Mother skrev 2021-09-13 08:51:20 följande:

    Lövsångerskas tanke att fokusera mest på BIM när det gäller testningen brukar jag också följa. Var mest nyfiken på äl så att vi kunde pricka in den. Den här gången ska jag i alla fall försöka härda ut till på torsdag (BIM -3 eller 4). 

    Fast jag förstår verkligen viljan att testa så fort som möjligt. Förra cykeln (efter mitt MA-avbrytande) testade jag nästan varje dag. Det blev dock lite stressande i helheten, så ska försöka ta det lite lugnare den här gången.


    Ja det är väl det bästa! Har dock lite oregelbunden cykel så svårt att veta när BIM är, men har också sagt tidigast torsdag men helst lördag haha, enligt ens appen har jag BIM nästa måndag men enligt en annan har jag nästa torsdag men det känns alldeles för långt så tror snarare att jag har BIM måndag 20/9
  • evelinagra1
    Wave Mother skrev 2021-09-13 10:09:38 följande:

    Ja, det blir ju rörigt när cykeln är osäker/oregelbunden. Men om du vet på ett ungefär när äl var så är det antagligen rimligt att tänka 14 dagar efter det för BIM (om du inte vet att du brukar ha kort eller lång lutealfas så klart).

    Jag har egentligen bara gissat mitt BIM-datum så den här gången, tog 14 dagar efter den 5 då jag tänker mig att jag hade äl som senast.


    Förra månaden fick jag mens 12 dagar efter positivt test och månaden innan det fick jag mens 20 dagar efter positivt test haha.. men jag lär ju märka när det kommer annars, tänker att jag testar på torsdag iallafall :)
  • evelinagra1
    986247391 skrev 2021-09-14 12:14:32 följande:

    Håller på och bli tokig av väntan här hemma! Mitt starkaste ÄL test var den 7:e, när vågar man ta ett test tror ni? Är första cykeln sen jag tog ut p-stav så har ingen koll på när den borde komma. Köpte två test som kunde användas 5 dagar före förväntad mens. Hur länge hade ni väntat?


    Jag håller också på att bli tokig, fick positivt äl test 7:e jag med, först sa jag att jag tidigast ska ta ett test på lördag men tror tyvärr inte att jag kommer kunna hålla mig så länge ska kanske tar ett på torsdag haha
  • evelinagra1
    986247391 skrev 2021-09-14 12:54:54 följande:

    Jag hade egentligen tänkt vänta tills på söndag, men det känns ju evigheter bort!


    Ja det gör ju det! När har du BIM?
  • evelinagra1

    Ni som haft stickningar i magen, vart sticker det? Jag har stickningar nu men det sticker väldigt långt ner typ där håret växer?

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?