• Chilins

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Jag har fått mens så nu ska jag bara vänta på klartecken från kliniken att börja så börjar vi IVF-processen den här cykeln! 

  • Chilins
    LJM91 skrev 2023-02-26 17:26:12 följande:

    Tack fina ni för all er input och ert stöd, ni är verkligen det finaste gänget man kan önska sig mitt i den här härvan av jobbiga tankar och känslor <3

    Jag har kollat upp vad som gäller i min region, man får göra en utredning om man har under 35 i BMI och blir det IVF som behandlingsform ska man ner till 30 eller under innan man får påbörja behandling. Jag funderar ibland ärligt på att typ svälta mig själv för att komma ner till den vikten snabbt, byta ut mat till sånadär shakes och pulver även om jag egentligen inte tror på såna dieter. Jag ska ta mod till mig och ringa en privat klinik under nästa vecka och fråga hur de ser på BMI och vilka gränser de har. Jag har börjat gå promenader varje dag och begränsat sötsaker och försöker välja hälsosam mat, så förhoppningsvis har det någon effekt. Eftersom jag inte har en våg är det dock svårt att lägga märke till små skillnader, märker ingenting förrän kläderna börjar sitta lösare :P

    Underbart att mensen är här chilins, så sjukt konstigt det känns att skriva så haha. Hoppas att du snabbt får klartecken att sätta igång med behandlingen!


    Tack alla för era tumhållningar :) jag uppdaterar er såklart när jag vet något! 


    tycker det låter klokt att ringa kliniker och fråga hur de ser på allt. Kanske även ringa regionen och fråga? Det jag däremot inte tyckte lät så bra var alla shakes osv ;) det brukar sällan vara en hållbar lösning även om jag förstår att du snabbt vill göra något. Det vore nog inte så dumt att bara få koll vad du har för BMI nu direkt utan att du börjat någon diet, det kanske är helt onödigt. Jag tycker inte att dina klädstorlekar speglar den bild du ger om dig själv :) 


  • Chilins
    Vickan31 skrev 2023-02-27 15:33:17 följande:

    Sophie: Åååh nu är du officiellt en ruvare sedan i onsdags, hur känns det? 😍 Det var ju helt sjukt att 9 av 9 klarade sig till dag fem, och verkligen superbra att 3 stycken kunde frysas! Både det lilla fröet som du ruvar på nu och de blastocyster som hamnat i frysen är ju alla av väldigt bra kvalité för att ha kunnat klara sig så länge, så det kanske snarare handlar om att inte ens 100% av alla fina blastisar fäster och då har du ju fler chanser i och med gänget i frysen, eller att de kan användas för syskonförsök om du plussar redan nu Glad Men alla ska ju som sagt vara av jättebra kvalité nu då både äggen och spermierna var på topp nu när ni gjorde IVF:en! Jag fortsätter att hålla tummarna allt vad jag har för att det lilla fröet ska borra in sig ordentligt och ge ett fint plus här framöver Hjärta

    Mathilda: Nej men precis, ingen borde behöva vänta flera flera månader på bekräftelse av remissen. Det låter ju jättebra att du börjar förlika dig mer och mer med tanken, och att våra positiva upplevelser kan stärka dig lite Hjärta Jag tänker att det värsta har du förhoppningsvis bakom dig nu, med den otroligt smärtsamma infektionen och så. Så glad att höra att du mår bättre nu! Ååh jag förstår verkligen den känslan, att man bara väntar och väntar och liksom hamnar efter t.ex. din släkting som ska få barn i augusti. Men förhoppningsvis ska ni inte behöva vänta så länge som två år för att bli gravida Hjärta Vi hoppas ju på att kostförändringar m.m. ska hjälpa simmarna så att det går vägen nu under våren!

    LJM: Men näää, så jäkla orättvist att mensen kom! Vad ledsen jag blir, och även för det du skrev om den destruktiva, ångestfyllda tiden pga viktfokusering 😔 Usch vad tungt, och extra jobbigt när allt ändå tydde på att du hade en nidblödning och implantationsdipp. Tänker på dig Hjärta Jättebra att du bokat tid med Livio tycker jag, håller tummarna för bra bemötande!

    Fyrklöverns: Ååh jag kan verkligen tänka mig att det är en stor tacksamhet nu efter den långa resan hit, och så fint att släkten fått dela den glada nyheten med er nu! Hjärta Vilken dag ska ni på ultraljud? Tusen tack fina du som kollar hur jag mår 🥰 ÄL+10 idag med tempökning imorse vilket känns lite nytt för mig. Kroppen är dock alldeles tyst och stilla, den säger ingenting om det händer något eller inte så det är bara att vänta till BIM nu på fredag 3/3. Om mensen kommer då ska jag ringa för att boka spolning som bör ske innan nästa ägglossning. Sätter hoppet på spolningen tror jag, så kanske jag inte blir lika besviken om mensen kommer till helgen Glad

    Chilins: Men wow, så himla snabba och bra de verkar vara! 😍 Så glad att du fått ett så bra bemötande hos Livio! Extra inspirerande för mig som sagt eftersom jag kanske måste besöka dem för en framtida IVF också Glad Spännande att höra om ni får börja redan nu ju, håller tummarna för det! Det är ju inte ofta man sett fram emot att mensen ska komma, haha! Och du, så otroligt fint du skrev häromdagen om hur vi stöttar varandra här (även om jag inte varit med i gruppen från start men ändå hyfsat länge nu) och om hur du inte nöjde dig med ett nej från vården. Du inspirerar Hjärta

    Dalarna: Ja visst händer det mycket i gruppen, så spännande! Jag kan verkligen relatera till den mörka perioden du beskriver, det är ju så frustrerande när kroppen inte vill samarbeta. Och du ska aldrig känna att det är fel att skriva om ens mer deppiga dagar, det är ju det vi finns till för att kunna ventilera allt Hjärta Hur har det gått för dig med ägglossningen och allt?


    Tack Vickan Hjärta idag är en stor dag! Vi ska ta första sprutan ikväll! 
  • Chilins

    Tack för eran omtanke :) det har gått bra att ta första sprutan! jag tar den dock inte själv då jag är så fruktansvärt rädd för nålar och sprutor så min sambo har fått göra det och kommer att få göra det framåt :) 

    Vad skönt LJM att du fått svar, tycker det lät som ett väldigt positivt svar av sköterskan :) kanske att steg 1 är att kolla var du ligger BMI-mässigt så att du vet med säkerhet om det ens är aktuellt att göra något? Som dom sa så kanske viktminskning inte är till fördel under tiden man försöker men det är kanske inte heller säkert att du behöver göra det tänker jag :) 

    Vickan; så tråkigt med tempen Men hoppet är inte över förrän mensen är här Hjärta svårt att svara på det här med ömma bröst och om det kan indikera på svag ägglossning.. hoppas att någon annan kan hjälpa dig där.. 

    dalarna: så konstigt med ägglossningstesten! Det låter absolut som att några rester skulle kunna vara kvar men då borde det ge utslag på graviditetstest också tänker jag? Kan du få göra ett HCG-prov istället så kan dom ju se om nivåerna Återgått till det normala :) 

  • Chilins

    Vickan, glömde säga tack för att du bistår med svar om jag undrar över något Hjärta extremt värdefullt i den här processen som man lätt kan känna sig så ensam i 

  • Chilins

    Vickan: alla dagar är verkligen inte trevliga med sprutorna men vi jobbar på! tycker det känns ofattbart att vi äntligen är i gång :) hoppas att frågan jag ska ställa nu inte är för personlig, om den är det så är det helt okej att inte svara {#emotions_dlg.flower} du skrev att du genomgått ivf med ditt ex, tog det slut under tiden så att ni inte hann alla försök ut eller tog det sig inte? kan du berätta lite om hur du upplevde hela processen Hjärta

    dalarna: hur går det för dig? har du fått någon klarhet i om det är rester kvar? Tänkte på positivt äl-test etc? Hoppas att det ordnar sig snart.. 

    fyrklöverns, lövsångerskan, Evelina mfl som plussat/genomgått graviditeter redan: så glad att det går bra för er Hjärta

  • Chilins
    Dalarna91 skrev 2023-03-01 21:24:49 följande:

    Chilin; Jo de går okej. Har inte kommit bruna flytningar på 2 dygn. Kände på trappen och kände den inte. Så hoppas det är pga ägglossning. Har jag inte fått den innan mitt besök snart så har jag grav test. Orkar verkligen inte ta något. Tar jag ett test på fredag och det är fortfarande pluss och jag kontaktar kvinnokliniken så tar det en stund att få svar på 1177. Så innan jag får svar och tid så är det nästan 13 mars. Så tänker jag kan lika gärna vänta och vara tålmodig. 


    Gud så duktig du är som kan vara så tålmodig :) jag har 0 tålamod. men du har såklart rätt i att det nästan blir 13 mars då :) håller tummarna för ägglossning! Tempar du?:)
  • Chilins

    Sophie: jag tänker att det snarare är orimligt att man inte kände någonting när kroppen påbörjar en graviditet Hjärta sen kan symptomen påminna om mens men behöver inte vara det, jag har som sagt också haft extremt mycket mensvärk när jag plussat. håller tummarna för dig Hjärta vet du hur det är med BIM när man ruvar, gör vaginaltabletterna att mensen kan hålla sig borta för att progesteronet är högt fortsatt eller kommer mensen när BIM är om det inte tagit sig? Jag inbillar mig nästan att det blir en typ av ?konstgjord? cykel men det kanske är fel.. 

  • Chilins

    Så himla tråkigt att mensen kom Vickan.. nya tag Hjärta

    Här har vi påbörjat processen att ta två sprutor vilket jag tycker går över förväntan. Hade väntat mig en mycket större nål på nästa spruta men det har gått väldigt bra nu. ultraljudet visade många folliklar, över 20 st, men inte så många i den storlek som de ska vara för att räknas. Doseringen på en sprutan sänktes efter ultraljudet så nu väntar vi på nästa till veckan för att förhoppningsvis kunna bestämma tid och dag för äggplock. Nu börjar det närma sig :) när man väl kommer in i IVF:en går det väldigt fort

  • Chilins

    dalarna; jag tror absolut att man kan ha sekret samma dag som ägglossningen sker men det är bara jag.. jag tänker att kroppen ändå förbereder sig för att bereda väg fram för spermierna och göra miljön väldigt gästvänlig men nu killgissar Jag bara.. jag tror i alla fall på ägglossning i torsdags för dig :) så skönt att den är bekräftad. nu börjar den långa väntan till BIM :) hur har ni det annars? Har relationen blivit bättre? :) 

  • Chilins
    Dalarna91 skrev 2023-03-05 10:51:25 följande:
    Då hade jag ägglossning. Så får hoppas det va ett bra grymma snabba simmare till målet xD 
    Jo vi har det väldigt bra! Mina krav jag hade för att vara kvar har han fixat. Så just nu är jag så lycklig och glad. Så mycket kan ändras när man satsar på det. Nu fattas det bara en liten som gör allt fulländat. 
    Bim 14/3. Läkartid 13/3. 
    Så härligt att höra :) ibland är det värt att ta ett steg ifrån för att sen kunna satsa fullt ut! :) så glad för er! håller tummarna att läkarna kommer se begynnelsen till en ny graviditet på ditt läkarbesök :) 
  • Chilins
    Sophiee92 skrev 2023-03-07 13:24:31 följande:

    Nu kommer ett inlägg jag aldrig trodde att jag skulle få skriva, och särskilt inte så som läget sett ut senaste dagarna... Tog ett nytt test här efter mitt gympass, ville bara utesluta det helt och hållet då min mens fortfarande inte kommit trots att jag slutat med progesteronet för flera dagar sen... MEN ALLTSÅ VAD ÄR DETTA!!!??? Bara gråter just nu, skakar för jag är så chockad, KAN DETTA VERKLIGEN STÄMMA!!?? 🥺🥺🥺


    MEN JAG DÖR SOPHIE!!!!! Grattis!!! Hjärta
  • Chilins

    Jag skulle bara vilja kolla lite intresse på att förflytta sig till en whatsapp-grupp eller något annat liknande för att fortsätta lära känna varandra där? :) vi är ju flera som följts åt väldigt länge och det skulle kännas roligt att skriva på något mera privat ställe :) 

  • Chilins

    Jag gråter nästan Sophie!!!! Grattis!!! Hjärta


    Jag och Sophie har börjat använda whatsapp och skriver lite till varandra där. Det går att skapa gruppchattar där men man måste ange sitt telefonnummer, vet inte hur ni känner kring det. Ni som svarat att ni ändå skulle tycka att det var kul kanske kan skicka ett PM till mig? :)

  • Chilins

    Du får säga till LJM om du ångrar dig Hjärta tanken är att det blir en mera stängd grupp där man förhoppningsvis vågar dela med sig om sånt som Man inte vågar ha ute på nätet Såhär öppet. Just nu är det jag, Sophie, Dalarna och Vickan som är där Hjärta tänker också att gruppen inte ska bli för stor utan ett ställe där vi som varit med länge och nästan känner varandra kan samlas. 

  • Chilins
    LJM91 skrev 2023-03-08 21:02:16 följande:
    Nu är jag lite jobbig här, men hade ni kunnat tänka er använda appen Telegram istället? Den ska funka likadant som Whatsapp fast man kan hitta varandra via användarnamn istället för mobilnummer :)
    Kan inte du skapa en grupp där och så skapar vi användare och du lägger till oss? :) 
  • Chilins
    evelinagra1 skrev 2023-03-09 17:10:39 följande:

    Jag är gärna med i gruppen! 


    Skicka ditt användarnamn på meddelande till mig :)

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?