Inlägg från: Wave Mother |Visa alla inlägg
  • Wave Mother

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-05 10:04:48 följande:
    Ja, det är verkligen svårt att inte bli som besatt! Jag tycker nästan det är svårt att förstå eller ta in varför det inte alltid blir något när man har sex under ägglossningen. Då finns ju allt som behövs på plats! Jag vet att det inte funkar så, men blir på något sett frustrerad över att det ska vara så olika hur lång tid det tar :P
    Känner samma, blir så svårt att koncentrera sig på annat. Jag får skriva en lista på saker jag ska/borde göra istället för annars blir det bara att jag sitter och läser om olika graviditetsrelaterade saker (det är ju bra att veta lite, men det finns ju någon gräns när man själv känner att det kanske inte är helt nödvändigt, intellektuellt).

    Nu ska jag till exempel förbereda en föreläsning som jag ska ha i morgon, men kommer på mig själv med att sitta och läsa om LH-peak och ägglossning osv. Tror att det var igårkväll/idag, och vi fick till de två gånger igår, så det borde vara ok ... 
  • Wave Mother
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-05 20:02:04 följande:
    Jag får också liksom tvinga mig själv att fokusera på annat. Vad bra att ni till det två gånger igår :) håller tummarna! 

    Jag läste förresten i en artikel här på familjeliv att undersökning visat att menskoppar verkar kunna öka chansen att bli gravid. Man för in en menskopp efter samlaget. Har någon hört talas om detta? Vad tror ni? Jag har själv aldrig använt menskopp, så har ingen hemma. Men kanske är det värt att prova.
    Ja, känns bra att vi lyckades med det igår. Idag har båda haft mycket jobb, och vi var för trötta. Får se om min man går att liva upp senare, men nu har han möten på zoom (han jobbar med folk i USA så det blir konstiga tider ibland).

    Förra gången vi försökte (i april/maj i år), så köpte jag faktiskt en fertilily-kopp (som väl är lite samma som en menskopp, gissar jag, fast specifikt för att bli gravid lättare. Jag använde den ett par gånger och tyckte det fungerade rätt bra rent praktiskt, men sedan visade det sig att jag redan var gravid innan jag köpte den, så det gick ju ändå den gången. Den här gången har jag inte använt den, men ska nog plocka fram den nästa månad (om det inte tog sig den här gången då, men sån tur har vi nog inte). Menskopp har jag inte provat, för jag har inte heller någon.
  • Wave Mother
    Chilins skrev 2021-09-05 20:06:26 följande:

    Jag ser ju att det är några som plussat - stort grattis till er!! Jag har en fundering för er som är gravida nu eller som varit gravida tidigare, det är mitt första försök med bebis nu så jag har ju ingen koll.. vi prickade ägglossning några dagar före och samma dag som glad gubbe på clearblue förra veckan och beräknad mens är 14/9 så ännu ett tag bort. Ikväll har jag en molande värk i nedre delen av magen. Litegrann. Knappt märkbart men ändå är den där. Jag undrar om man kan märka av en eventuell graviditet såhär snabbt? Vad har ni haft för symptom som tidigast? Jag har inga känningar i brösten eller så, enbart molande värk i nedre delen av magen. Ett plus vore nästan osannolikt för mig känns det som, jag är så beredd på att det inte kommer ta sig på första försöket men man vet ju verkligen aldrig..


    När jag blev gravid hade jag inte märkt någonting alls innan jag plussade, för jag hade slutat med p-piller just och min mens var skum fortfarande. Skulle bara ta ett test för "säkerhets skull" för jag tänkte ta ett glas vin på min mans födelsedag till middagen.

    Mina tidigaste symtom som jag kommit på efteråt var bara jättedålig aptit (oväntat svårt att äta friterad mat, t.ex.), och plötsligt sötsug vid något tillfälle. Lite senare, nån vecka efter att jag plussat, så fick jag rätt mycket mer problem med ätandet (blev väldigt liten i maten för jag kände mig mätt så fort jag började äta, liksom). Blev väldigt törstig och kissnödig tidigt med. Det kan nog ha kommit redan innan plusset, men jag letade ju inte symptom då.

    Men jag har hört att många får just molvärk så det kan nog vara ett tecken! Ca en vecka efter ägglossningen ska väl ägget implanteras också, och då pratas det ju om att man kan få en nidblödning, så det kanske kan passa i tid?
  • Wave Mother
    Chilins skrev 2021-09-05 20:36:46 följande:
    Åh tack för svar! Ja det stämmer nog ganska bra i tid, jag hade positivt ägglossningstest i måndags. Jag har inte sett till någon blödning utan endast reflekterat över att det är en molande värk längst ned i magen och givetvis drar man ju igång alla tankar och växlar direkt då man hoppas så mycket på en liten bebis snart.. svårt att inte få tankarna att gå och det känns ju väldigt länge till mens även om det bara är strax över en vecka..
    Alla får ju inte nidblödning, men jag tänker att om man kan blöda, då skulle det också kunna vara något som genererar lite smärta, även om inget blod kommer, liksom. Hoppas det tagit sig! 
  • Wave Mother
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-05 21:02:25 följande:
    Har kollat upp befruktningskoppen nu, men tycker den är lite dyr. Eller 500 kr är ju inte så farligt om den funkar, men det blir som att man köper så mycket för att försöka, och kanske hjälper det inte mer än att bara köra på. Jättesvårt tycker jag.
    Ja, oj, det var dyrt. Jag tror jag köpte min på någon sorts rea kanske? Har för mig att den kostade 350 eller så. Dyrt det med, och så här i efterhand känner jag att jag kanske gick på någon som försöker sälja grejer till folk som är babycrazy ... Men en menskopp borde kanske fungera lika bra (om det nu alls är någon effekt)?
  • Wave Mother
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-06 06:20:01 följande:
    Jag tror inte det ger någon större effekt ändå, har googlat lite och tänkt. Spermierna åker ju inte ut förrän minst en kvart (då man känner hur det liksom plötsligt rinner) och på den tiden borde de spermier som är dugliga ha hunnit ta sig till ägget. Kroppen kan nog det där själv. Provar på vanligt sätt en gång till åtminstone :)
    Nej, jag håller med om detta. Man blir lite varse nu när man är i situationen, hur man blir lite desperat och hur det finns många som vill sälja saker till en. Tror att det i så fall är bättre (och definitivt billigare) att ligga kvar i sängen ett litet tag längre om man oroar sig.
  • Wave Mother
    knyttets skrev 2021-09-06 06:40:08 följande:

    BIM idag, ännu ingen mens i sikte och känns inte som att den är på kommande. Brukar ha ganska ont första dagen men känner inget sånt nu ännu på morgonen. Testen fortsätter visa svaga svaga streck men tycks inte bli starkare. Köpte digitalt CB igår som jag tar i något skede om mensen inte dyker upp. Känner mig i allmänhet krasslig och har dragit på mig en förkylning, kan det vara ett tecken? Borde inte vara corona och jag har hunnit få båda vaccindoserna, men ska på snabbtest idag ändå. Hur mår ni andra idag?


    Jag vet inte med förkylning och krasslighet, men nästäppa är ett symptom som nämns. Jag hade det när jag var gravid tidigare i år i flera veckor.
  • Wave Mother
    Avokado92 skrev 2021-09-06 10:06:18 följande:
    När jag blev gravid i somras så fick jag förmodligen en nidblödning, för jag hade som en superljus rosa flytning några dagar efter äl. Jag skrev dagbok under tiden och hade skrivit ?jaha blev inget denna månad, hade en superlight mellanblödning nu?. Sen kom tröttheten jättesnabbt för mig - innan bim. Jag somnade sittandes haha. Tyvärr gick det ju inte vägen för mig - men tänkte ändå att jag kunde dela mina symptom. Ett tips är att skriva dagbok med datum, så kan man dela med sig till kompisar eller i såna här forum! :D

    Är det någon annan som erfarenheter av missfall? Jag har inte fått mens sedan mitt missfall (startade 7 aug), men min kropp är verkligen konstig. Sen jag hade ägglossning har jag haft bruna flytningar, rätt så rikliga. Det är inte en nidblödning då det nu hållit på sedan typ 28 augusti. Men det är inte som mens heller. Någon som haft liknande? Har läst att kroppen kan bete sig underligt såhär efter ett missfall. Den kanske kommer ?i fas? efter en riktig mens. Jag trodde först att det var en mens som började, men den drar liksom aldrig igång på riktigt - haha om ni fattar.
    Jag hade nyligen MA och fick avbrytande behandling 21 juli i år. Efter det vet jag inte om jag hade äl, men fick mens efter 32 dagar. Jag fick däremot känningar att mensen var på gång i en hel vecka innan, mensvärk etc. så det var en konstig mens på så sätt och den "kom liksom inte igång" när jag trodde att den skulle göra det. Jag blödde ungefär som normalt sen när den väl kom däremot (inte mer i alla fall).

    Nu har jag haft massor av tecken på äl i den här cykeln (är på CD16 idag), så jag hoppas att det är tillbaka till någon sorts normalitet. Svårt att veta vad som är normalt för mig dock, för jag hade inte riktigt fått igång cykeln efter minipiller när jag plussade i våras och när jag tog dem hade jag ingen mens alls på typ fem år.
  • Wave Mother
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-06 19:57:06 följande:
    Ja jag känner mig redan desperat och beredd på det värsta och vad bara gjort ett enda försök! När man söker på olika saker så loggas ju det i ens sökhistorik och reklam som dyker upp är kopplad till den. Lite läskigt. Jag vill så gärna få planera för barn på riktigt, köpa graviditetsböcker och sånt. :) Känns inte rätt att göra det förrän det verkligen är något.
    Ja, och det är ju nånting med det här som är så frustrerande, att tidsintervallen är så långa. Då går man och väntar och väntar och hinner läsa och tänka mycket på vad man kan göra för att förbättra chanserna osv. Lätt att vilja prova allt.
  • Wave Mother
    evelinagra1 skrev 2021-09-07 10:29:37 följande:

    Om jag fick negativt äl test igår vid 14 men positivt nu på morgonen och inte hade sex igår men ska försöka hinna senare ikväll då borde väl inte det vara försent?


    Det borde vara ganska bra timing, tycker jag. Jag läste just en massa om det där och det står oftast att äl inträffar 24-48 timmar efter LH-stegrigen (beror väl på hur tidigt i stegringen man fångar den delvis).
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?