Inlägg från: BounceBambi |Visa alla inlägg
  • BounceBambi

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Sophiee92 skrev 2021-11-25 07:54:59 följande:
    Ja det låter som vi är på ungefär samma ställe i vår resa :) Jo men precis som du säger så måste nog försöka lugna sig och tänka att det är super vanligt och mer en regel än undantag att det tar uppåt 7 månader iaf. Och som du säger så är det ju väldigt positivt att man lärt känna sin kropp så otroligt nära! Jag tempar också så förstår din tankeställning där, hoppas du får ta ett prov för sköldkörteln!
    Angående blödningen så har den ännu inte stannat, nu inne på mensdag 10, och pga så kraftig blödning fick jag en akut-gyntid igår där dom konstaterade att det med största sannolikhet var ett mycket tidigt missfall och att jag nu kan räkna med att blöda några dagar till men sen ska det rätta till sig själv.
    Vad jobbigt att du blöder så mycket men skönt att få veta vad det beror på iaf. Har alltid hört att det är vanligt med missfall men har nog ändå inte riktigt förstått hur ofta det sker innan jag läst i trådarna här. 

    Hoppas också de tar prov annars får jag gå via werlabs antar jag. Behöver ju inte vara något som är fel men känns skönt att kunna utesluta det åtminstone. 
  • BounceBambi
    986247391 skrev 2021-11-28 10:17:56 följande:

    Någon som använder Fitbits app för att logga ÄL och mens?

    Första cykeln hade jag ÄL 22/11 och mens 10dagar senare. Nästa ÄL kom på CD 17, och mensen igår på dag 10.

    Men enligt appen bör nästa ÄL ske redan på CD 13 och mens 14 dagar senare. Hade ni vågar lita på att appen stämmer? (Appen är inställd på 26 dagar med 5 dagars mens)


    Jag hade inte litat på appen. Jag har ägglossning på olika cykeldagar men hittills alltid lika långt mellan ÄL och mens. Tror appen inte anpassar sig specifikt efter dig utan på någon standardformel. Tänker att appar är bra för att kartlägga men inte förutse helt.
  • BounceBambi

    Har äntligen varit på min läkartid, fick nu ta prover på sköldkörtel och blodvärden så att jag kan börja med levaxin om det skulle behövas. Annars börjar mitt fertila fönster snart så är taggad på liggvecka och att vi ska flytta till hus nu. Mycket som händer på en gång men det gör det åtminstone lite lättare att inte bara tänka på ägglossning och graviditet :)

  • BounceBambi
    Dalarna91 skrev 2021-12-01 21:00:54 följande:
    Har köpt från gravidkollen.se. Sen tar jag 2 msk varje dag med Vetegroddsolja, första gången jag testade blev jag gravid men fick mf. Men denna gång ska jag börja med det på måndag, har inte så mycket kvar. Jag tar ca 30000 IE strax innan ägglossning Men sista två gångerna har jag glömt och tagit samma dag som ägglossning. Så denna gång ska jag komma ihåg att ta den dagen jag får positiv på testerna. Ska du göra något speciellt för att öka chansen? Ska du ta tester?
    Jag har också ägglossning snart, antagligen någon dag i helgen. Känner precis som du och Junii91 att man nästan blir mer nervös när så många andra plussat. Jag tänker börja ha sex varje dag from idag tills jag ser att ägglossning skett. Har inte använt ÄL-test, tror mest det hade stressat mig så jag tempar istället. 

    Har funderat på vetegroddsolja, men sparar nog det till nästa besök. Tog prover på sköldkörteln i veckan och tänkte avvakta de provresultaten innan jag provar massa andra grejer. Svårt att veta vad som funkar och inte och inte köpa på sig alldeles för mycket grejer, Lätt att bli knäpp i detta haha
  • BounceBambi
    Junii91 skrev 2021-12-01 19:15:39 följande:
    Jag känner som du. Har också ägglossning nästa vecka, troligen tisdag. Är så himla glad för alla som plussat! Men man känner ju också lite besvikelse och stress då jag inte gjort det än. Vet det är normalt att det kan ta 1 år men är så jobbigt att vänta på något som kanske inte ens är möjligt men försöker hålla hoppet uppe. Känns skönt att du skriver dina känslor, det fick mig att känna mig mindre ensam som inte plussat.

    Och grattis till alla er som plussat!!<3 Gläds så mycket med er. Hoppas det kommer gå fint för er alla!

    (Har varit dålig på att skriva här inne. Men läser så ofta jag orkar. Livet är tufft just nu. Fick nämligen besked att min mamma fått cancer... sorgen jag känner finns det inte ord för. Och att försöka ha bebisverkstad i denna sorg.. Ja jag vet inte hur det ska gå. Livets kontraster alltså.)
    Vad tråkigt att höra om din mamma, hoppas att hon kan få bra behandling även om du skrev att det var kroniskt <3

    Känner precis som du skrev ovanstående att inte ha plussat än, detta blir försök nummer 5 och trots att jag VET att det är helt normalt är det svårt att acceptera och förstå när det gäller en själv...
  • BounceBambi
    Sophiee92 skrev 2021-12-02 10:04:08 följande:
    Åh fler som jag som också plötsligt börjat känna mig väldigt nervös nu när så många plussat! Har egentligen också ÄL denna helg men måste som sagt vänta denna månad innan vi kan göra vårt fjärde försök... :(
    Låter som en bra plan att börja ha sex nu fram till du vet att ÄL skett :)
    Åh förstår att det är drygt att inte ens få försöka :/ Men skönt att det blev en månad istället för två iaf! Går det inte vid detta försöket tröstar jag mig med att det kommer vara skönt att äta och dricka som vanligt på jul och nyår utan att hitta på några ursäkter. Ingen risk för illamående under den perioden heller, klen tröst men alltid något tänker jag :) 
  • BounceBambi

    Spännande att det närmar sig ägglossning för flera. Jag tror min var igår eller i lördags, haft sex torsdag, fredag, lördag och söndag. Tidsmässigt borde det ha gått bra men känns inte som att det blivit något då vi haft bra timing tidigare utan att det blivit en graviditet av det. Har iaf haft en betydande temphöjning så nu är det bara att vänta och se. Väntar också på mina provsvar för blodvärde och sköldkörtel som togs förra veckan. Hade varit så fint att plussa innan jul men blir det inte så blir det lika fint en annan månad också försöker jag tänka :) 

  • BounceBambi
    986247391 skrev 2021-12-07 17:55:50 följande:

    Hur tänker ni kring tredje vaccinationsdosen? Är det bättre och vänta tills man plussar och passerat v 16 innan man bokar, eller ska man försöka få den innan ett plus? Jag jobbar extra inom vården och har rätt att ta den nu, men velar lite fram och tillbaka.


    Jag jobbar också inom vården och har tagit dos 3, tänkte att det är skönt att ha det gjort innan ett plus :)
  • BounceBambi

    Väntar fortfarande på provsvar jag tog förra veckan men verkar som sköldkörtelproverna ändå var normala vilket känns skönt. Däremot låg i järn och även under det optimala i d-vitamin när jag är inne och läser i 1177. Tycker det är  känns märkligt med D-vitamin eftersom jag tagit tillskott i några månaders tid. Väntar på svar angående celiaki och hoppas inte att det är det som gör att jag har lågt järnvärde. 

    Känns ändå hoppfullt att jag kanske har bättre förutsättningar att få till en graviditet genom tillskott av järn och mer D-vitamin, eller så är det bara slumpen som gör att det inte har gått än. Är också på den långa väntan mellan ÄL och BIM, borde timat sexet bra men det har vi gjort innan också utan resultat... 

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?