Inlägg från: Pinkfloweer |Visa alla inlägg
  • Pinkfloweer

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Sophiee92: de sa inte varför det kunde underlätta bli gravid ? När man läser om det är det ju sånt fejk hormon som i preventivmedel...ser inte hur det ska gynna mina ägglossningar alls faktiskt :/ eftersom progesteron kommer av ägglossning så antar jag att man inte har nån vidare bra ägglossning alls om man nu har progesteronbrist .....allt känns skit bara just nu.

  • Pinkfloweer

    Ljm 91 jag var hos en privat gynmottagning,  så jag orkar inte gå genom vc för remiss till gyn på sjukhuset nu också . Nu får man väl låta tiden gå bara tills man får söka hjälp på riktigt....me andra ord förväntar mig absolut ingen graviditet alls under dessa månader som är kvar. 

  • Pinkfloweer
    LJM91 skrev 2022-02-08 18:12:53 följande:
    Okej, det förstår jag verkligen att du inte orkar. Har tyvärr inga dundertips att komma med, men jag kan föreställa mig hur det känns :( hur länge har du försökt?
    Nä det känns lite som man fastnat i processen nu, antingen  stoppar ja i mig primolut nor och hoppas på det bästa eller så blir det värre eller så står man kvar här man står nu utan nån som helst förändring. Det blir 7e försöket nu, om jag inte tar primolut för då tar det bort min ägglossning under tiden ja tar tabletterna.
  • Pinkfloweer
    Sophiee92 skrev 2022-02-09 17:04:28 följande:
    Nja det sa hon nog inte direkt utan sa mer att det hjälper att bli gravid efter man reglerat mensen så den kommer som den ska igen. Men som sagt, jag hade ju ett lite annorlunda problem med kraftiga blödningar som behövde fixas. Hoppas verkligen det ordnar upp sig för dig :/ förstår att det känns tungt just nu. Tänker bara om det inte går att förbättra sin progesteronbrist med ett naturligt läkemedel istället?
    Jag började med vulverines kosttillskott för att främja fertiliteten, samt försökt tänka på min kost, hittils vet jag ju inte hur det hjälper eller inte, men hade vart spännande att se denna månad innan man trycker i sig primolut nor för att kolla om det faktiskt gjort nån skillnad om spottings försvinner eller blir bättre ..
  • Pinkfloweer
    Sophiee92 skrev 2022-02-10 18:05:12 följande:
    Men skulle du inte kunna avvakta den här månaden då och se om det fått någon effekt? Förstår verkligen att du inte vill ta Primolut i 3 månader just nu... :/
    Jag tänkte på det först med. Men idag ringde jag tillbaka till gynmottagningen jag hade varit på och fått dessa utskrivna på och frågade om dessa tabletter, vad som gäller egentligen, om den tar bort ägglossning och enligt läkaren där så gör den inte det, utan vi kan fortsätta försöka bli gravida även på primolut nor , att den bara ska reglera mensen och inget annat. Trodde verkligen den skulle ta bort min ägglossning men tydligen inte. Frågade även om fosterskador som jag läst om finns risk för med dessa tabletter om man nu skulle bli gravid men det sa de inte var någon fara eftersom tabletterna bara ska tas i 10 dagar och att risken är om man redan är gravid och tar tabletterna. Fick du aldrig veta detta när du fick primolut ? Tycker det e så konstigt att de säger olika isåfall ? Men jag får väl lita på detta nu då och ta tabletterna på måndag ..
  • Pinkfloweer
    Sophiee92 skrev 2022-02-10 20:15:53 följande:
    Ja men det var ju jätte bra nyheter! Jag tror du kan känna dig lugn med det svaret du fick. Menar du om jag aldrig fick veta att Primolut inte tar bort ägglossningen? Som sagt så var infon jag fick att den skulle reglera min blödning och att chansen att bli gravid efter behandling snarare kunde gynnas :) Jag tog ju dessa innan vi började försöka få barn så frågade inget om ägglossning eller risk vid en graviditet.
    Ja jag får försöka tro och hoppas det nu iallafall :) Tack för att du berättade din erfarenhet kring dessa tabletter ! 
  • Pinkfloweer
    LJM91 skrev 2022-02-11 12:34:28 följande:

    Fortfarande ingen ägglossning här, CD36 idag så antingen blir det nytt rekord eller ingen ägglossning alls denna cykeln :(


    Gud vad jobbigt det låter ...lider med dig ! När brukar din ägglossning vara i cykeln ? Jag har senaste när jag fått 36 dagars menscyklar fått på dag 22 ungefär vilket jag tyckt kännts sent men får se om primolut nor kan rättta till det sen 
  • Pinkfloweer
    LJM91 skrev 2022-02-13 10:50:16 följande:
    Funderar också på att prova det, men jag tror att det bästa jag kan göra för min fertilitet är att gå ner i vikt tyvärr. Eller tyvärr är väl fel ord att använda, men det är ju ingen quick fix utan något som kommer ta tid. Jag vet inte exakt vad jag väger men skulle tro att mitt BMI är på runt 32-33, så jag skulle ju förmodligen gynnas av att gå ner ett gäng kilon.

    Håller med dig om att det var oväntat att det skulle kännas såhär tufft. Sen var jag ju tvärsäker på att vi skulle lyckas första månaden också :P tänk om man hade vetat liksom. Det är ju absolut inte kört för din del denna månaden, håller tummarna för att du plussar! Har du några symtom?
    Kanske kan vara till hjälp att söka sig till gyn annars ? :) dessa primolut nor tabletter jag fick utskrivna som jag ska börja med nu dag 16 till dag 25 i cykeln ska även hjälpa mot oregelbundna cykler vilket är en del av mitt problem just nu, tänker om dina cykler är väldigt oregelbundna kan det vara värt att kolla upp hos gyn :) 
  • Pinkfloweer
    LJM91 skrev 2022-02-13 12:07:14 följande:
    Kanske ska prova att ringa och fråga, skickade en fråga via 1177 till gyn men fick till svar att de inte utreder förrän man har försökt i ett år men att jag kunde ringa barnmorskemottagningen för vidare rådgivning, så det kanske är en idé ändå. Hoppas att primolut nor hjälper dig :)
    Ja men precis :) för jag blev ju inte heller fertilitetsutredd nu, jag fick enbart hjälp för min mens som jag sökte för att jag hade problem med, och om du har väldigt långa oregelbundna cykler så kan du ju ta upp det med de tänker jag , däremot sa jag ju där att vi försöker skaffa vårt andra barn med , de gjorde vul och cellprov och sen fick jag primolut nor utskrivet att ta i 10 dagar i 3 månader i rad och om det inte gör mensen mer regelbunden och tar bort mina småblödningar innan mens skulle jag kontakta de igen, så jag tycker absolut du ska ringa och prata me dem om din situation ! Skadar aldrig att rådgöra :) tack! Och lycka till!! :)
  • Pinkfloweer
    LJM91 skrev 2022-02-13 12:45:38 följande:
    Det ska jag faktiskt göra då, tack för peppen! Hoppas det blir vår tur att plussa snart <3
    Hoppas du får bra svar/hjälp :) ja det får vi hålla tummarna för <3 
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?