• Dalarna91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    slo92 skrev 2021-09-29 07:35:54 följande:

    Tog ett graviditetstest imorse och kunde inte se något streck, så jag drar slutsatsen att det blev ett missfall annars borde ju strecket varit starkt vid det här laget. Ska på AW imorgon så då tänker jag ta ett glas vin och släppa allt detta för en stund. Blödde bara tre dygn, är det någon som vet när ägglossningen kommer igång igen efter missfall, blir den förskjuten? För visst kan man testa direkt igen?


    Jag har läst många brukar få ägglossning cirka 14 dagar efter första dagen man blödde. Säkrast är att ta äl test.
  • Dalarna91

    Bra start på dagen.. börjar med hugg på höger äggstock som blir intensivare under dagen. Efter många samtal får jag komma in. De är i princip omöjligt att få tag i tex kvinnokliniken då dom inte har telefon tider osv. Får kolla komma in på akuttid. Precis kommit hem. Hcg nivå är 170, nya prover på fredag. Gjorde ett vul och allt såg bra ut. Sjukt pinsamt då jag är ny där jag är. Positiva är att allt av missfall är ute och de är bara gammalt blod igen i fiffi. Så har tagit på mig pyjamas och ser på serie och hoppas på en bättre dag imorgon. Har räknat ut att nästa vecka kommer hcg vara kring 20 på tisdag.

    Så frågar är nu; hur låg måste hcg vara för att ägglossningen ska komma igång?

  • Dalarna91
    Värphönan skrev 2021-09-29 19:29:35 följande:

    Normal hcg är upp till 5 som ickegravid så jag gissar att det är siffran att sträva efter?


    Ja de är det denna gången. Läste att man får tillbaka ägglossning under 50. Skunkar hälften varannan dag. Så hamnar där till helgen.
  • Dalarna91
    Wave Mother skrev 2021-09-29 20:12:48 följande:

    Jag tror att ägglossning och mens kan komma igång trots rätt högt hcg. Eller i alla fall har jag läst att man kan plussa i upp till 9 veckor efter lite senare missfall, men det normala är att mensen kommer igång efter 4-6 veckor. För mig var det positivt på känsliga stickor efter min första mens, fast allt var ute efter missfallet (hade varit på VUL och fått det konstaterat). Så jag TROR att det inte behöver vara jättelågt hcg innan cykeln kan komma igång i alla fall. 


    Jag läste att under 50 hade folk blivit gravid. Så är där till helgen. Så håller kryssat fingrarna att ägglossningen händer nästa vecka. Tar ältest varje dag för att hålla koll. Vet inte om jag kan lita på det helt. Just nu är det positivt men de är pga hcg. Men jag hoppas det blir negativt snart för att sen bli positivt när den riktiga ägglossningen är. Detta är bara en teori, så får se hur den går :)
  • Dalarna91
    Hejsan91hejsan skrev 2021-09-30 06:46:46 följande:

    Ett tips är att i stället ha koll på de fertila flygningarna :) efter mitt ma märkte jag de och sen när mensen kom så verkar de ha stämt in på när ungefär min äl var. Tyvärr tog det 5 mån för mig att nu bli gravid igen efter mitt ma även om jag gången innan blivit gravid på första försöket. men håller verkligen tummarna för dig nu :)!!! Men är nog viktigt att släppa hetsen kring att försöka bli gravid så fort som möjligt för det blir bara psykiskt påfrestande när mensen bestämmer sig för att dyka upp månad efter månad :( men hoppas det går fort för dig <3


    Jag ska försöka hålla koll på dom också. Men tycker de är väldigt svårt. Började förra månaden att se efter dom men fick inte till det riktigt kände jag. Jag ska nog dra ned förhoppningen att lyckas fort. Som du säger det kan bli väldigt påfrestande om det inte skulle gå
  • Dalarna91
    Wave Mother skrev 2021-09-30 07:35:39 följande:

    Ja, kan vara svårt att använda äl-tester första cykeln. Mina gav jättestarkt utslag i veckor. Men man kan ju försöka ligga varannan dag istället, tills hcg gått ner.


    Har sagt de blir lite uppehåll denna vecka. Blöder så lätt. Är nog att slemhinnan är skör och det såg dom på vul igår.
  • Dalarna91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-30 16:31:23 följande:

    Kunde inte låta bli att ta ett test nu precis och det var helt negativt. Känner mig dum som gjorde det. Sitter och gråter. Livet är svårt just nu. Trivs inte på jobbet för det är sådan press och stress hela tiden. Hade varit en sådan tröst om jag bara fick bli med barn, veta att snart får jag göra något som känns riktigt meningsfullt för mig själv. Känner samtidigt för att bara ge uppe. Jag orkar faktiskt inte försöka mer. Känner verkligen att jag nått botten och bara fortsätter kravla runt där. På jobbet är inget jag gör för mig själv. Jag jobbar en massa obetalda timmar, har inte särskilt hög lön. Och knappt någon fritid. Ska livet vara så här?


    Så tråkigt å höra <3 vet inte vad jag ska skriva för att det ska bli bättre. Skickar massa kramar, vin och god mat.
  • Dalarna91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-30 20:00:52 följande:

    Jag borde verkligen ha väntat så som vi planerat, men gjort är gjort. Tyckte liksom att jag hade så mycket symtom som jag inte brukar ha vid PMS.

    Jag får se lite med jobbet, känner att jag har vissa saker jag måste slutföra där, men tar all kraft slut så får jag sjukskriva mig. Får ibland som början på pankikångestattacker på jobbet, det är ju en varningsklocka.

    Okej, hoppas att ni lyckas med detta försök :) <3


    Får kan fråga vad du jobbar med?
  • Dalarna91
    LJM91 skrev 2021-10-01 06:26:37 följande:

    Kunde inte hålla mig från att testa igen nu på morgonen, tog både RFSU testa ofta och ett digitalt, det digitala visade Inte gravid. RFSU visade detta, är det alltså ett spökstreck? Blir galen!


    Fick ett sånt spök streck också förut. Man blir så väldigt frusterad när man får ett sånt tydligt streck och de är egentligen negativt..
  • Dalarna91
    sigridgunnar skrev 2021-10-01 14:35:53 följande:

    Tidigt plus slutade i Tidigt mf..usch så hopplöst livet känns..bara börja om igen.. :(


    Ledsen att du fick det. Jag fick också tidigt missfall nu 20/9. Så vet hur det känns <3
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?