• Anonym (M)

    Riven på näsan av katt

    Hej!

    Mår jättedåligt nu. Jag passar en väns katt och var ute med den. Håller katten i famnen när en hund blir nyfiken på katten. Katten fräser och jag går därifrån men den blir jättearg på mig och anfaller. Har nu fåt 1,5 cm, långt och djupt rivsår som började blöda, mitt på näsan. Har googlat och läst att man får jättefula ärr efter att en katt klöst. Kommer inte våga vara ute i solen nu. Någon mer med denna erfarenhet? För ont och har använt sårtvätt.

    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Riven på näsan av katt
  • Anonym (M)

    Tack för alla svar och bra tips med Cicamed! Jag ska köpa det. Jag köpte en AloVera växt och har smörjt in med "krämen" som finns i växten. Har gjort det förut och då har det blivit riktigt bra men såret var inte lika djupt då.

  • Anonym (M)
    flygrl skrev 2021-07-28 01:46:06 följande:

    Asså får man fråga hur djupt såret är egentligen? Har du sluppit infektion?


    Hej! Jag har sluppit infektion vad jag vet. Ser ut att läka relativt bra men rispan är lång och ganska bred. Risken finns att detta blir ärr då jag har ganska lätt att få det, kanske blir ett vitt eller rosa streck. Funderar på laser i framtiden eftersom det sitter mitt i ansiktet. Jag sminkar mig dagligen så eventuellt går det att dölja med någon bra kräm. Det är jobbigt att behöva förklara för alla att man blev riven. Eftersom detta sitter på näsbenet så finns det en begränsning hur djupt det kan bli, det finns ju även en del blodkärl där. Exakt hur djupt vet jag inte men det började verkligen blöda ett tag.
  • Anonym (M)

    Tack så mycket för er hjälp! Har köpt cicamed men har alltid plåster över och har solskydd 50 hemma. Hittade ej Cicablock. Min fråga är om man ska börja smörja när det är en skorpa eller efter att skorpan trillat av?

  • Anonym (M)

    Tack så mycket! Jag har börjat smörja på krämen nu på skorpan som hittills ser ut att läka fint:)

Svar på tråden Riven på näsan av katt