Forum Ekonomi - Ekonomi & juridik
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • hjälp tyda årsredovisning på BRF

  Tor 29 jul 16:54 Läst 0 gånger Totalt 9 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (!) - Visa alla inlägg
 • Anonym (!)
  Återställ
  Tor 29 jul 16:54 #1

  Jag skulle inte köpa en lägenhet i den föreningen, om det är det du funderar över. De går back ganska rejält varje år (och delar ändå ut styrelsearvoden) och det tär på likviditeten. De har stora tillgångar, vilket är lägenheterna, men tar likvida medel slut och de inte kan betala skulderna så måste de gå i konkurs eller sälja av någons lägenhet (om de kan sälja så?).

 • Anonym (!)
  Återställ
  Fre 30 jul 14:23 #4
  Anonym (M) skrev 2021-07-29 22:18:30 följande:
  Har inte läst årsredovisningen eftersom länken inte är klickbar men varför skulle de inte dela ut styrelsearvoden? Tror du att det handlar om att sko sig på föreningen på något vis? Sitter själv i min andra brf-styrelse pga att någon måste göra det och inga andra ställer upp. Jag måste alltså engagera mig i fuktsaneringar, ventilationsbesiktningar, akuta fasadrenoveringar, råttor i källaren, en ilsken gammal dam på våning två, nya regleringar för sophantering, borttappade nycklar, bränder, trasiga tvättmaskiner, bråk med lokalhyresgäster, portkodsbyten, bråte i förrådsutrymmena som gör att brandbesktningarna blir underkända, ny förhandling av banklånsvillkoren, revision etc etc etc för ca 5000 spänn om året. Finns inget mer otacksamt än att sitta i brf-styrelsen men NÅN måste ju förvalta de gemensamma fastigheterna eller hur?
  Nu läste jag årsredovisningen utifrån ekonomisk synvinkel, inte nedlagt "arbete" hos styrelsen. För övrigt tycker jag att ett styrelsearvode på över 70 000 kr, samt övrigt arvode (som inte specificeras) för mer än det, är väldigt höga summor för en bostadsrättsförening. Det jag menade är att det är anmärkningsvärt att man tar ut så höga arvoden när föreningen går back flera hundratusen per år i flera år.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll