Inlägg från: neverpreggo |Visa alla inlägg
  • neverpreggo

    Fattig

    Laga 3 recept från portionenundertian, köp mjölk med kort datum om ni överkonsumerar det, handla på extrapriserna (matpriskollen , tips)


    Men nej, det är inte svårt.

  • neverpreggo
    Wattie skrev 2021-08-02 14:33:45 följande:

    Vi snittar minst 10k på/mån (5pers) + hämt/utemat. Men vi äter gott och bra, fisk, vilt, grönsaker, frukt, räkor, färsk kyckling, svensk köttfärs, till viss del glutenfritt, laktosfritt,


    Ja, ni har möjlighet? Förstår inte meningen med att folk ska skriva om sin högre budget och hur fin mat de äter :) 


    Det går absolut att klara sig en månad på TS budget om hen inte bor enbart nära svindyra butiker som aldrig har extrapriser eller sätter ner kort datum. Då kan det vara svårare men inte omöjligt.

  • neverpreggo
    Wattie skrev 2021-08-01 22:39:33 följande:

    Gör mkt soppa och baka eget bröd.

    Linser, bönor, rotfrukter, skippa proteinet en månad dör ni inte av.


    för linser och bönor har ju noll protein :D
  • neverpreggo
    Guldnovan skrev 2021-08-02 17:02:51 följande:
    Min son skulle hellre äta kokt dammråtta...

    och jag skulle hellre äta kokt dammråtta än att äta vad många i tråden antagligen äter


    Det är inte en tråd om din son ;)


    Inget ovanligt med bönor, linser och rotfrukter i kosten för de flesta.

  • neverpreggo
    Wattie skrev 2021-08-02 21:35:49 följande:
    Inte noll men heller inte fullvärdigt
    neverpreggo skrev 2021-08-02 16:05:41 följande:

    Ja, ni har möjlighet? Förstår inte meningen med att folk ska skriva om sin högre budget och hur fin mat de äter :) 

    Det går absolut att klara sig en månad på TS budget om hen inte bor enbart nära svindyra butiker som aldrig har extrapriser eller sätter ner kort datum. Då kan det vara svårare men inte omöjligt.


    Förlåt då...

    Men läs mitt förslag ovan, vi har haft sådana månader tidigare, prioriteringar och olika förutsättningar varierar genom livet.

    Köp storpack, laga mkt och frys in, ät mkt potatis (soppa, gratäng, mos, ungsstekt, friterad) variera pasta med tomatsås, ost, pesto, gräddsås (plocka svamp). Se till attt inte handla skitmat bara för att det är billigt (billiga korvar, falukorv, färdiga köttbullar tex).

    Hmm, nej det känns som en rätt felaktig bild ;) Det går visst att använda proteinkällor som är vego och få i sig allt protein som kan behövas, skulle kanske inte välja det helt själv men många gör.


    Att lägga värderingar i korv, falukorv eller färdiga köttbullar känns lite märkligt, vem ger det något? Helt vanliga varor. De ska givetvis äta vad som de får billigt och kan äta. Får jag ett paket köttbullar för 5 kr när jag har en dålig månad så skulle jag inte tveka en sekund att handla det. Been there done that.


     

  • neverpreggo
    KingsCrown skrev 2021-08-03 12:04:30 följande:
    Därför att det kallas skräpmat av en anledning. Vad tror du att falukorv innehåller? Nermalda griskadaver och andra delar av djuret som inte går att sälja som vanliga styckdetaljer. Tänk hals, knorr o.s.v. Har man ont om pengar är det väl extra viktigt att välja livsmedel med omsorg så att man får valuta för pengarna - alltså mycket näring, vilket påverkar måendet och hjärnan så att man kan fatta kloka beslut och ta sig ur sin situation.

    Hört uttrycket "Du är vad du äter?"

    Det är fortfarande mat som serveras i skolor och i många hem utan problem med ork eller hälsa. Jag kan inte för fem öre anse falukorv som skräp eller något som skadar att äta några gånger. Eller ett paket köttbullar som kan ge flera måltider.


    Man lägger inte värderingar i vanlig mat i en tråd där TS stressar över att ens ha råd med mat alls. Sånt tyder på idioti, jag är då smartare än så trots att jag åt färdiga köttbullar två måltider denna vecka. Som jag stod mig väl på och fick mycket ork av. Ops.

  • neverpreggo
    KingsCrown skrev 2021-08-03 12:18:32 följande:
    Men snälla, det finns ju bättre mat för billigare peng. Som bönor, linser och allt som har tipsats om här ovanför. När kilopriset på en falukorv är billigare än hundmat så är det också sämre än hundmat. Jag tycker det är ett dåligt val att göra om man har ont om pengar helt enkelt.
    Saksamma, man lägger inte de värderingarna. Detta är ingen antikött-tråd. Med nedsatt pris, fyndklipp eller "personliga erbjudanden" så kan man ibland få dessa köttbullar för 5 kr och andra liknande varor i likvärdigt pris. För många betydligt enklare än att häva i sig bönor. Det uteslutar inte att man även använder dessa vegoprotein, jag har ju redan svarat någon om att dessa faktiskt innehåller mycket bra.
Svar på tråden Fattig