Lollohej skrev 2021-07-31 19:50:59 följande:
Alltså jag är så himla nyfiken på er som har så låga matkostnader äter?
Enligt Konsumentverket har en familj på 2 vuxna och 2 barn ca 10-17 år en gemensam matkostnad på 7640:- om all mat förutom
Lunch vardagar lagas hemma och hur vi än planerar och så kommer vi aldrig under 8500:- på mat. Och då lagar jag allt från grunden, vi har matlådor till jobb, köper bara svenskt kött och vi äter ytterst sällan hämtat.. hör ofta att familjer i våran storlek klarar sig på 5000-6000:- på mat per månad.. men har aldrig frågat vad det är för mat dom äter.
Jag tänker att de antingen äter väldigt billig mat, typ linssoppa, och är medvetna om att de äter just väldigt billigt. De flesta vill ju trots allt äta mer varierat är bara de tio billigaste rätterna, så då blir det svårt att jämföra.
Eller så väljer man bort färsk frukt och färska grönsaker, väljer billig processad mat istället för lite dyrare men renare mat och så vidare. Dvs lever billigt, men med hälsan som insats.
Eller så har man tillgångar man inte tänker på, t.ex. gratis kött från en farfar som jagar, fisk från svågern som fiskar och frysen full med bär från föräldrarnas tomt. Barnen kanske får både frukost och lunch på förskola/skola och en vuxen kanske får gratis mat på jobbet, eller så får båda fri tillgång på frukt och smörgåsar eller likande. En mamma svänger förbi ibland med en jätteform lasagne...
Eller så har man helt enkelt dålig koll på sitt matkonto...