hammarhajen skrev 2021-07-31 20:29:18 följande:
Jag tänker att de antingen äter väldigt billig mat, typ linssoppa, och är medvetna om att de äter just väldigt billigt. De flesta vill ju trots allt äta mer varierat är bara de tio billigaste rätterna, så då blir det svårt att jämföra.
Eller så väljer man bort färsk frukt och färska grönsaker, väljer billig processad mat istället för lite dyrare men renare mat och så vidare. Dvs lever billigt, men med hälsan som insats.
Eller så har man tillgångar man inte tänker på, t.ex. gratis kött från en farfar som jagar, fisk från svågern som fiskar och frysen full med bär från föräldrarnas tomt. Barnen kanske får både frukost och lunch på förskola/skola och en vuxen kanske får gratis mat på jobbet, eller så får båda fri tillgång på frukt och smörgåsar eller likande. En mamma svänger förbi ibland med en jätteform lasagne...
Eller så har man helt enkelt dålig koll på sitt matkonto...
Ja det låter väl rimligt.
Jag önskar jag kunde vara duktigare på att få ner matkostnaden men jag bryr mig mycket om min och barnens hälsa så givetvis vill jag äta så ren mat som möjligt och ja då kostar det.