• Anonym (Q)

    En asperger-tjejs bekännelser

    Vad tycker du om Pikachu?

  • Anonym (Q)
    Anonym (K) skrev 2021-07-31 10:45:05 följande:
    Men isåfall hade det bara avarit att skärpa sig och göra det.
    Hur står det till med din förståelse av hur NPF fungerar? Det är ett vitt span från heltidsarbetande med anpassningar till personer som inte räknas arbetsföra alls (ofta efter att ha bränt ut sig x antal ggr)
  • Anonym (Q)
    Anonym (K) skrev 2021-07-31 11:15:43 följande:
    Man kan ha autism utan att ha en utvecklingsstörning men man kan också både ha autism kombinerat med utvecklingsstörning.
    Nu har TS Asperger. Så att socialt inkompetent prata om en utvecklingsstörning är inte nödvändigt.
  • Anonym (Q)
    Anonym (K) skrev 2021-07-31 11:25:08 följande:
    Aspergers finns inte ens kvar som diagnos
    Mycket missinformation som du vill sprida ser jag, kanske förstöra en annan tråd istället? Diagnoser som satts har inte försvunnit, den är inte ens borta som diagnos även om mottagningar som gör utredningar har mestadels fasat ut den nu. Det är fortfarande inte iq som är nedsatt i TS fall.
    Anonym (K) skrev 2021-07-31 11:24:08 följande:
    Autism innebär att man kan missförstå skämt, säja opassande saker i sociala sammanhang och vara fixerad vid intressen det har inget med städning att göra.

    Hahahahahhahahahahahhahahahah. Lönlöst, inte så provocerande som du verkar försöka med dock.
  • Anonym (Q)
    Anonym (K) skrev 2021-07-31 11:37:14 följande:
    Jag försöker inte vara provocerande. Hur kan en människa med normalt utvecklat logiskt tänkande behöva hjälp med normala sysslor i hemmet? Om man har svårigheter med att man glömmer saker och så är det bara att planera och sätta på påminnelser i mobilen.

    Men så bemöter du inget annat i mina poster heller. Plus försöker slänga dig med " diagnosen finns inte"  och tror på riktigt att autism inte kan leda till svårigheter med hushållssysslor. Läs på istället för att sprida trist desinformation. T.ex vad en boendestödjare gör (inte bara första träffen på google).


    Man kan vara forskare men ändå behöva hjälp av boendestöd. Behovet hos de som har detta stöd är väldigt varierande. Kan vara att vissa saker som man får stöd i är de som tar enormt med energi men jobbet kan fungera helt ok.

  • Anonym (Q)
    Anonym (K) skrev 2021-07-31 12:19:17 följande:
    Den finns iallafall inte i dsm längre och håller på att fasas ut. Jag vet att boendestöd innebär att en person får hjälp att komma igång planera och utföra sysslor och att det inte är som hemtjänsten dvs att någon gör sysslorna åt en. Ja vet även att autism i den lägre kraden främst innebär dålig social kompetens.

    Nej, den är inte utbytt än och det spelar ingen roll för man behåller givetvis Asperger om man fått den.


    Nej, det är långt ifrån enbart på social kompetens och med tanke på vad du skriver så vet du inte vad boendestöd är ändå. Samt varför man har det och hur det inte är ett tecken på lägre iq.

  • Anonym (Q)
    Anonym (qwerty) skrev 2021-07-31 12:36:19 följande:
    Det är ganska vanligt att "normala" människor inte tar tag i städning och vanliga sysslor heller. Är man deprimerad, som ts är, kan det vara oerhört svårt att fixa sånt.
    Ja, den biten missade t.om jag. Vilket är en vanlig orsak till boendestöd utan/med NPF också, psykisk ohälsa. Det är inte som att en depression gör allt lättare om man har NPFSkrattande
  • Anonym (Q)
    Anonym (K) skrev 2021-07-31 12:46:59 följande:
    Men då får man inte boendestöd?
    För ihållande eller återkommande depressioner= kan vara möjligt. Man måste inte ha diagnos inom NPF för att få boendestöd utan det är helt behovsprövat.
Svar på tråden En asperger-tjejs bekännelser