Inlägg från: Anonym (Klös) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Klös)

    Äta kött

    Jag har under mina ca 25 år som vegetarian hört orden ?jag äter kött för att det är gott och NATURLIGT? mer än jag hört att människan behöver det, eller vi är allätare, eller att djuren har det bra i Sverige etc..

    Vad är det som gör köttet så gott och naturligt då?

    Jo det är dels kryddorna men även tillagningen.

    Ingen människa klarar av att äta rått kött utan kryddor och tycka det är gott och naturligt och dessutom nyttigt för kroppen!

    Jag vet ingen i min närhet som ens skulle kunna döda ett djur och stycka det själv. Och käka på plats. Hur naturligt är det att gå till Ica?

    Visste ni att våra tarmar är för långa för att bryta ner kött? Det ruttnar på vägen. Grönsaker behöver mer tid att brytas ner därför är våra tarmar längre.

    Det är bara bullshit att använda naturlig som argument

  • Anonym (Klös)
    elin1989 skrev 2021-08-01 14:51:13 följande:

    Kött ruttnar inte på vägen. Och förstår inte argumentet med att köttet måste kryddas och tillagas, det måste väl väldigt mycket vegetarisk mat också? Rå potatis är ju inte så där jättegott.


    Vem klarar sig längst utan mataffären? Köttätaren eller vegetarianen?

    Människan är klumpig. Vi både ser och hör dåligt, är långsamma och har inget naturligt vapen. Inte många hade klarat att döda ett djur, eller ens fånga det. Inte utan vapen.

    Det är lätt att både odla, men även plocka när, frukt och grönsaker från naturen utan att vare sig tillaga eller krydda.

    En rå potatis lär både mätta och ge mig energi, jämfört med dig som först måste ordna ett vapen, sedan spåra upp ett djur, kunna döda det och sen måste du tillaga och krydda för att det ska vara ätligt.

    Och ska du inte döda djuret så måste du ha mat till den med, och gå omvägen först via odling sedan djuret. Du lär ha svultit ihjäl innan.

    Så naturligt är som sagt det sämsta argumentet man kan komma med.
  • Anonym (Klös)
    Anonym (Circeloflife) skrev 2021-08-01 22:14:50 följande:

    Mmm carpacio och råbiff... så gott!! Eller sushi och ceviche... Vem sa att man inte kan äta rått kött Det är ju till och med bland det godaste! 

    Sen var ditt inlägg som så många andra veganers fullt av felaktigheter... du kanske skulle satsa på att få din kunskap från utanför din veganska ekokammare.... 


    Gott för att?

    Du kryddat kanske?

    Naturligt är det knappast
  • Anonym (Klös)
    Anonym (Animalist) skrev 2021-08-02 16:22:41 följande:

    Jag äter gärna rått kött både fisk och nötkött. Behöver inte krydda heller.

    Men vem äter grönsaker utan krydda?

    Isbergssallad smakar ju ingenting.

    Övriga grönsaker behövs det ju krydda på för att få ner.

    Ska man sen tillgodogöra sig vitaminerna i grönsaker behövs det ju olja eller Dressing på.

    Så ni som skriver att man måste krydda rått kött för att äta det vad är tanken med det. Inga grönsaker smakar ju gott utan kryddor heller.

    Äter hellre en rå köttbit utan krydda än en rå grönsak utan krydda.


    Grönsaker smakar bäst utan kryddor!

    Du kanske föredrar kryddor, oljor och dressing på din isbergssallad, men vet du, det är ytterst sällan jag äter bara salladsblad (möjlightvks om man är bortbjuden och värden inte gjort mat till alla) varför skulle salladen bli nyttigare för att du öser på dressing? Okunskap.

    Det finns så mycket grönsaker i världen som är bäst att äta som de är. En solmogen tomat plockas från trädgården. Bär, frukt, grönsaker att knapra på. Det finns mängder.

    Kryddor är vegetabilier så det är väl inte konstigt om vegetarianen äter och odlar?

    Skulle vilja se hur bra ni mår efter att ha ätit en rå kotlett utan kryddor. Slit av en bit av grisen direkt och käka på plats när du slaktat den. Helt naturligt ju!
  • Anonym (Klös)
    Anonym (Animalist) skrev 2021-08-03 11:02:58 följande:

    Jag skulle må såååå mycket bättre än att äta vegetariskt/veganskt. 

    Har även konstaterat att väldigt många som ätit veganskt längre tid får psykiska problem. Ingen vetenskap utan konstaterande genom mitt arbete med mat till äldre och sjuka. Flera här i tråden som är FD veganer som också skriver att dom blivit sjuka.

    Tror det är du som är okunnig (hört talas om näringslära?).

    Vitaminer (vissa) tas bättre upp av kroppen i samband med fett dvs olja eller annan fetare dressing. Lika dant med ex kokta grönsaker så rekommenderas att man har lite fett ( godast är ju smör) på för att vitaminerna skall tas upp i kroppen. 

    Fettlösliga vitaminer ADEK tas inte upp utan fett.


    Äter du inte så du får i dig näring så blir vem som helst psykiskt sjuk. Fanatiker och människor med ätstörningar brukar få brister som kan leda till både somatiska och psykiska symptom.

    Nu pratar du om nått annat. Mitt inlägg handlade om det var naturligt. Jag anser inte att du äter olja och dressing från naturen. Ej heller kött eftersom människan inte klarar av att fälla ett byte utan vapen eller fälla, och klarar inte att slita av ett köttstycke för att käka på plats.

    Nej, människan påstår att det är naturligt att gå till Ica och köpa färdigtryckta kött som de sedan steker och äter efter att ha tillsatt mängder med annat för att det ska vara ärligt.

    Och inte nog med det så vill en del även ha något till, som tex grönsaker, för bara äta kött är jag ytterst tveksam till att det finns ens.
Svar på tråden Äta kött