• Anonym (Omg)
  Mån 2 aug 2021 22:32
  1672 visningar
  87 svar
  -1
  87
  1672

  Dejt lever i smuts

  Om du vill ta på dig rollen som lokalvårdare relationen ut med denna man kan du ju satsa! Jag personligen avskyr snusk likt det du beskrev och skulle aldrig accepterat det. Att ha det så äckligt hemma hos sig säger en hel del om personen... Jag råder dig att inte gå vidare, och hitta en normal partner som vet hur man sköter ett hem.

 • Anonym (Omg)
  Mån 2 aug 2021 23:25
  #61
  jrockyracoon skrev 2021-08-02 23:17:11 följande:

  Det duger inte för mig att du säger att det är en norm.

  Det finns många normer som vi idag har skakat av oss från en tid när alla skulle lägga näsan i blöt vad andra gjorde. T.ex. att man inte kunde umgås med en kvinna utan ett "förkläde", att homosexuella var perverterade eller att en kvinna skulle stå vid spisen och mannen ligga på soffan.

  Vi tog bort de normerna för att de inte tjänade något vettigt syfte och ingen kunde ge några goda skäl till varför vi skulle ha kvar dem. Kanske städnormen är en knasig rest som det är dags att vi slopar.

  Om vi ska ha en norm som går ut på att man inte får ha det lite stökigt och måste städa varje dag så behöver det i så fall finnas godtagbara skäl bakom, enligt mig. Det räcker inte att du tycker att det borde vara så.

  Jag tycker det ligger i demokratins natur att människor ska få lägga upp sina liv på exakt det sätt de själva vill utan att ta hänsyn till andra människors åsikter under förutsättning att det inte inverkar menligt på någon annan än de själva.

  Jag tycker förstås att man ska samarbeta och lyssna in andra, känna empati för deras problem och visa hänsyn mot deras sätt att se världen. Men i ens eget hem så måste man ha rätten att bestämma hur där ska se ut, annars liknar det mer ett övervakningssamhälle. 

  Om man bjuder in andra till sitt hem, så visst kanske man ska ta en runda med dammsugaren och städa lite. Men om man bor ensam så tycker jag man ska få ha det hur stökigt man själv önskar.


  Men skärp dig, så äckligt som TS beskriver att hennes dejt har är inte acceptabelt. Ingen tycker att lite dammråttor är äckligt, men när det går till den nivån att det är sopberg över allt blir det konstigt att skriva att "man ska få ha det hur stökigt man själv önskar" och att liksom INGEN ska döma en för det?
 • Anonym (Omg)
  Tor 5 aug 2021 17:02
  #85
  jrockyracoon skrev 2021-08-04 17:14:59 följande:

  Nej, det kanske låter lustigt på ett forum som detta, men jag tycker inte att man ska döma någon som har ostädat hemma.

  Det vore skillnad om han hade ostädat hemma när han får besök, det är en annan femma, men nu har han ostädat i en lägenhet som, såvitt vi vet, han inte har bjudit in någon utan att städa innan.

  Hur äckligt har han? Enligt TS är det äckligt eftersom det finns lite fläckar på kaklet i köket och damm på tangentbordet, men det är väl inte hela världen. Min poäng är att det inte finns en standard att döma efter, utan alla har sin egen nivå om vad gränsen går, och det är lätt att slentrianmässigt döma andra utan att tänka efter innan varför man ska det!

  Tänk t.ex. om killen är en dedikerad kirurg som räddar liv, och engagerar sig så mycket i det att han inte ids städa hemma när han kommer hem. Det är viktigare att rädda liv än att städa och det finns även mycket annat som är viktigare. Eftersom ingen annan drabbas av hans städning än han själv, blir det mer "Låter ett träd när det faller i skogen och ingen är där" av det hela.


  Det är en fin tanke att vi inte ska döma någon efter hur de har det hemma, men det gör man eftersom personen i fråga har något avvikande i sitt beteende då denne är okej med att leva i en soptipp. Så som TS beskrev det med sopor som rinner, intorkat smuts, golv full av skit osv låter som en hälsofara. Då får man faktiskt inse att man har ett problem. Eller menar du att såna som är hoarders också är helt friska och mår bra? De har det ju också skitigt hemma, men de ska vi inte heller döma då eller anta att de har ett problem? :)
Svar på tråden Dejt lever i smuts
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.